Home > PvdA > Hans Spekman

Hans Spekman


Van 1 tot en met 16 december kiezen we als PvdA een nieuwe partijleider. De strijd over de opvolging van Lilianne Ploumen gaat tussen drie heren; Hans Spekman (tweede kamerlid), Piet Boekhoudt (voorzitter PvdA Groningen) en Rene Kronenberg (deelgemeentewethouder Rotterdam feijenoord). Een verkiezing die belangrijker lijkt dan ooit tevoren, want als Sociaal-democraten staan we op een historisch moment. Worden we weer de partij van de man en de vrouw op de straat of gaat d’internationale in Nederland als een nachtkaars uit. Omdat ik overtuigd ben van de rol van de PvdA in de toekomst van Nederland en de wereld heb ik gisteren vol overtuiging mijn stem uitgebracht op Hans Spekman. Ik wil iedereen oproepen dit ook te doen en samen te knokken voor een sociaal-democratisch Nederland. Waarom? Lees dit stukje en je weet het!

Hans Spekman

Waarom Hans Spekman? Op de website van de PvdA begint hij zijn oproep met het volgende citaat: “De PvdA moet er weer toe doen in Nederland! We zijn ooit opgericht om onrecht in de samenleving te bestrijden. Die strijd vraagt in de 21ste eeuw om nieuwe oplossingen. Oplossingen die we kunnen bereiken met een sterkte PvdA”. Daar raakt hij exact mijn gevoel.

De PvdA is nodig voor de toekomst van iedereen die deel wil nemen aan onze samenleving. De PvdA had, heeft en zal een betekenis hebben in Horst aan de Maas, Limburg, Nederland, Europa en de wereld. Niet vanwege raadsleden, kamerleden, kabinetten of partijvoorzitters, maar vanwege het sociaal-democratische gedachtengoed. Begrippen als solidariteit hebben een eeuwigheidswaarde en zullen het uiteindelijk winnen van de populistische mode. En ik ben er voor de volle honderd procent van overtuigd dat Hans Spekman de man is die hier voor gaat zorgen. Hij is de man die de PvdA weer terug brengt naar de oorsprong. Terug de straat op en de wijk in. 

Sterke partij

Dit kunnen we slechts door een sterke partij. Door canvassen en ombudsteams die klaar staan voor mensen die ons dagelijks nodig hebben. Spekman geeft in zijn plan aan weer een partij te willen worden van 100.000 leden. Een sterke sociaal-democratische basis in de samenleving. Spekman geeft aan dat hij, naar Frans voorbeeld, ook niet PvdA leden wil laten kiezen voor de PvdA lijsttrekker. Ook hier volledig mee eens. Want de PvdA lijsttrekker hoort een boegbeeld te zijn voor alle Nederlanders. Het tekent Spekman ook dat hij Cohen door en door blijft steunen. In deze gure tijden, met dit verschrikkelijke kabinet, moeten wij als PvdA blijven staan voor fatsoenlijke politiek. Job Cohen is zo iemand. Door en door sociaal-democraat met het hart op de juiste plaats.

Ik kan hier nog alinea’s doorgaan en het hele programma van Hans behandelen, maar ik ben er van overtuigd dat dat niet eens nodig is. Kies gewoon voor de beste kandidaat. Kies ervoor om samen de strijd aan te gaan. Te knokken voor degenen die door rechts in de steek worden gelaten. Of het nu een 18 jarige Angolese asielzoeker, een 42 jarige alleenstaande bijstandsmoeder of een mantelzorger is die op haar tenen loopt… Dit zijn de mensen waar de PvdA voor stond, staat en zal blijven staan. Ik ben ervan overtuigd dat Hans Spekman de man is die hier voor gaat zorgen!

Advertenties
Categorieën:PvdA
  1. Eugenie breukers
    december 7, 2011 om 8:06 am

    Helemaal met bovenstaande eens! We gaan voor h. Spekman!

  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: