Home > AFC Ajax, Persoonlijk > AFC AJAX is van ons!

AFC AJAX is van ons!


Ajax. Een gevoel dat, zoals ik bijne twee weken geleden al schreef, heel diep zit. De crisis en verdeeldheid die nu heerst bij Neerlands voetbaltrots raakt me dan ook diep. Alle betrokkenen roepen in het belang van Ajax te handelen, maar uiteindelijk helpen ze Ajax op deze manier naar de kl%$e. Aandeelhoudersvergadering, Ledenraad, Raad van Commissarissen, Directie, Ereleden, Spelers en trainers… iedereen heeft een mening en niemand lijkt het met elkaar eens. Op zichzelf nog geen probleem als er meningsverschillen zijn, mits het gaat op basis van vertrouwen en een goede samenwerking.

En net hier gaan de huidige beleidsbepalers bij Ajax de mist in. De achterbakse manier waarop RvC leden Ten Have, Olfers, Romer en Davids hun mede commissaris, Johan Cruijff, een mes in de rug hebben gestoken bij de benoeming van Sturkeboom (nota bene oud voorzitter FC Utrecht…. WTF?), Louis van Gaal en Danny Blind gaat alle perken te buiten. Ik zal eerlijk zijn. Bij de benoeming van Louis en Danny, voor mij twee op en top Ajacieden, sprong ik een gat in delucht. De kans dat Johan met mannen als Bergkamp, Jonk, Overmars, Bosman, Stam en vele andere oud voetballers weer de jeugdopleiding neer zet waar Ajax en Nederland trots op zijn gecombineerd met Frank de Boer die het eerste elftal weer Ajax smoel geeft en Danny Blind en Louis van Gaal die, met enkele goede professionals zorgen voor een goede bedrijfsvoering… een droom die uit leek te komen. Iedereen die Ajax in het verleden prijzen heeft gegeven bundelt de krachten om Ajax weer daar te brengen waar de club hoort. De absolute top!

Maar net zoals veel supporters werd ik stevig terug op aarde gesmeten toen de achterbakse praktijken van eerder genoemd viertal uit de RvC naar voren kwamen. De keus werd er geen tussen Cruijff enerzijds en Van Gaal/Blind anderzijds, maar de keus werd er een tussen het voetbal enerzijds en het old Boys Netwerk van Coronel, Ten have en co. Kiezen voor de bal in plaats van het geld. En die keuze is voor mij heel duidelijk. We kiezen de AFC boven de NV. Als men op de burelen modder blijft gooien dan moeten de supporters de handschoen maar oppakken. En dat doen we dan ook. Ik heb met volle overtuiging meegedaan aan de geweldloze, ludieke acties bij RKC-AJAX waar ballen vanachter het stadion het veld op werden getrapt en vele spandoeken tegen de commercie werden getoond, en de wedstrijd AJAX-ADO waar vele duizenden supporters de eerste 14 minuten het stadion niet betraden en de Arena weer de stille betonbak lieten zijn die het de eerste jaren was. (Zie voor filmpjes van beide acties onderaan dit bericht!)

Maar hier zal het niet bij blijven. Als de Amsterdamsche supportersschare eenmaal in beweging is gekomen zal ze pas stoppen als de situatie naar tevredenheid is gekeerd. Dat zal op alle gebieden moeten. En als ze niet naar onze ludieke acties willen luisteren, dan begeven we ons gewoon op het vlak waar het volgens de RvC om gaat, de aandeelhouders. Ik heb vanochtend 14 aandelen Ajax gekocht voor € 6,80 per stuk. Daarmee ben ik slechst 0.0007 % eigenaar van Ajax, maar heb ik wel spreekrecht op de aandeelhoudersvergadering. Het mooiste zou zijn als we als Ajacieden 27% van de vrij verhandelbare 18.333.333 aandelen in handen zouden krijgen en Ajax daarmee van de beurs af konden krijgen, maar die kans lijkt me nog niet heel erg groot. Mocht Ajax van de beurs willen, dan mogen ze mijn aandelen om niet hebben. Rest me voor nu niets anders dan alle aandeelhouders te overtuigen van het gelijk van de fan. Als ze aan m’n club komen, dan komen ze aan mij! Dus daar waar ik in kan spreken zal ik dat doen, of anderen machtigen. Ik ga daar echter niet alleen voor mezelf, maar voor al diegenen die met mij in Moskou, Waalwijk, Manchester en Groningen staan. Dus: Heb je inbreng in de bijdrage van de fan. Reageer en ik neem je reactie mee. Zie het als symboliek, zie het als David tegen Goliath, zie het als een druppel op een gloeiende plaat…. Mijn vraag aan diegenen…. Waaruit bestaat de meest verwoestende Tsunami die je kunt bedenken? Juist ja…. Uit heel veel druppels! AFCA CBS

Advertenties
Categorieën:AFC Ajax, Persoonlijk
 1. Hayke
  december 20, 2011 om 12:52 pm

  Roy, ik lees dat ook jij onze kant gekozen hebt, net als Bert van Marwijk en Frank de Boer. Er moet gewoon onderscheid komen tussen het bedrijf AJAX en de voetbalvereniging. Het sportieve deel moet door mensen uit de praktijk worden geleid. AJAX kan beschikken over unieke mensen, zoals de legendarische nummer 14. Overigens heeft hij bij Barcelona ook hervormingen doorgevoerd. En je kunt toch niet zeggen dat daar niet aardig gevoetbald wordt. En vooral met passi en hartstocht. Iets dat ook in Amsterdam terug moet komen !!!

 2. Lammert Albertus
  december 20, 2011 om 4:37 pm

  Hoe Koop je die Druppels , ik wil dr ook wel een paar om Mijn JC zegje te kenne doen?
  Ik weet en snap geen kloot van aandelen enzo, kan je me inwijden?
  Tnx hartstikke goed, btw de PvdA wordt mijn volgende tegenanbemoei clupje, wat een droefenis is daad ook al tijden!

  • december 20, 2011 om 4:41 pm

   @Lammert Albertus Heb zelf gewoon een effectenrekening geopend bij de Rabobank, duurt een paar dagen om te activeren, en daarna Rabo beleggingslijn bellen en binnen 5 minuten geregeld. En de PvdA gaat ook helemaal goed komen 🙂

   • Lammert Albertus
    december 20, 2011 om 4:45 pm

    Okay, tnx, maaruh ben je dan nu ook welkom op de ALV van donderdag as. kan je je daar dan nu gaan roeren?

   • december 20, 2011 om 4:53 pm

    ALV is voor leden, voor aandeelhouders is er de AVVA. Komende donderdag is dus voor de ongeveer 600 leden die Ajax heeft, de Algemene Vergadering Van Aandeelhouders moet nog worden uitgeschreven.

   • Lammert Albertus
    december 20, 2011 om 5:02 pm

    Ik dacht al, anders koop ik ook meteen een paar van zulke druppels, nu heb ik geen haast meer. Je ziet t ik heb geen moer verstand van formaliteiten enzo.
    Heel onbescheiden wel van voetbal JC Ajax en ….. Politiek, dan wel een sterke mening!
    Ga zo door , maar dat je een gat id. lucht sprong bij Louis van Gaal binnen de JC revo, hoe zit dat?
    Louis is van TIPS zijn idee, dat idee is met alle andere Ajax identiteits verlatende megalomane mesjogge bestuursbesluiten heb juist Ajax zo mediocre droef gemaakt, precies dat bevecht JC en ik vecht met mijn steentjes mee!

 1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: