Home > PvdA > Heel Nederland nieuwe energie!

Heel Nederland nieuwe energie!


Het is een heftige periode voor de Partij van de Arbeid. Negatieve records in de peilingen, een nieuwe voorzitter en na het opstappen van Job Cohen het kiezen van een nieuwe politiek leider. En dat in de periode dat de partij harder nodig is dan ooit. Er waait een guurrechtse wind door het land en we zitten met een kabinet dat vrijheden verkwanselt, de rekening voor de crisis bij diegenen neerlegt die er niets aan kunnen doen en zo hard met de botte bijl bezuinigt dat we onze verzorgingsstaat afbreken in plaats van toekomstgericht hervormen. Het is nu aan ons, de dik 50.000 leden om van deze heftige periode een historische periode te maken. Want ik ben er zeker van dat dit het moment is om de partij te veranderen en klaar te stomen voor de strijd tegen de politici die Nederland terug zetten in de tijd.

Want waar ik tot december vorig jaar met verdriet en machteloosheid wekelijks toekeek hoe de peilingen er negatiever en negatiever uit kwamen te zien heeft de verkiezing van Hans Spekman bij mij en vele leden iets los gemaakt. In zijn campagne maakte hij eens te meer duidelijk waarom we als partij nu zo hard nodig zijn. Dit goede gevoel werd alleen maar sterker toen Hans Spekman zijn belangrijkste verkiezingsbelofte binnen enkele weken nakwam, want na het opstappen van Job Cohen werd er een ledenraadpleging uitgeschreven om de nieuwe politiek leider van onze club te kiezen.

Over het algemeen ben ik vrij uitgesproken en ook in dit geval had ik mijn keuze redelijk snel gemaakt. De nieuwe politiek leider moet iemand zijn die het beste boegbeeld is. Ik ben er zeker van dat we niet op zoek zijn naar de PvdA’er die het beste en meest constructieve verhaal kan houden, maar naar de persoon die ons weer terug brengt waar we horen… midden in de samenleving. Daarvoor hebben we een politiek leider nodig die afdelingen weet te enthousiasmeren om te canvassen, om ombudsteams te vormen, om belastingaangiftes in te vullen, om bijeenkomsten te organiseren… kortom: om de kracht van die dik 50.000 leden te bundelen en met deze gezamenlijke kracht te knokken voor een beter Nederland. Voor mij was de keuze snel gemaakt dat we een leider nodig hebben die ons nieuwe energie geeft. Zo gezegd zo gedaan. De keuze valt voor mij op Diederik Samsom. Maar waar ik hoopte dat hij ons nieuwe energie zou gaan geven was ik alweer bezig met afstand nemen zodra mijn keuze voor Diederik was gemaakt.

Tot ik op zaterdag 25 februari een berichtje kreeg op twitter of men contact met me op mag nemen over de campagne van Diederik. Een belafspraak was snel gemaakt en maandag 27 februari sprak ik met enkele enthousiaste PvdA’ers. Binnen 5 minuten was ik besmet met het nieuwe energie virus dat Diederik verspreid. Toen de vraag kwam of ik in Noord-Limburg een aantal bijeenkomsten wou organiseren was mijn wedervraag wat het doel was. Toen het antwoord kwam dat het doel niet is om grote aantallen mensen te bereiken maar dat Diederik in gesprek wil met de leden van de PvdA en andere belangstellenden om mensen aan te kunnen kijken en echt te kunnen praten over datgene dat ze dwars zit weet ik nog zekerder dat hij de man is die we nodig hebben. Een man die zijn kamerlidmaatschap invult door daarnaast aan de slag te gaan als straatcoach in Amsterdam en bij de Sociale Dienst in Rotterdam. Een man die teleurgestelde en boze mailtjes beantwoord door bij de mensen langs te gaan. Een man die als hij niet wil dat er een boom wordt gekapt gewoon lekker impulsief in die boom klimt. Een man die mij als opdracht geeft hem met de normale PvdA leden en inwoners in gesprek te laten gaan in plaats van zo snel mogelijk zoveel mogelijk mensen te bereiken. Zo’n man, die met passie en emotie voorop gaat in de strijd, die politiek bedrijft vanui het hart en die wil knokken voor diegenen die het nodig hebben die verdient mijn steun.

En juist die donderdagmiddag met Diederik Samsom op bezoek bij de afdelingen in Weert, Venray, Peel en Maas, Horst aan de Maas en Venlo heeft de juistheid van mijn keuze bewezen. Ondanks de slechts twee dagen voorbereidingstijd was binnen no time in elke afdeling een organisatie neergezet en stroomden de aanmeldingen binnen. Bij alle bijeenkomsten waren het niet alleen PvdA leden maar ook betrokken burgers die aangestoken werden door het nieuwe energie virus. Als PvdA zijn we harder nodig dan ooit en met Diederik krijgen we de leider we verdienen en nodig hebben. Samen raken we besmet en samen knokken we door totdat het nieuwe energie virus niet meer te stoppen is! Ik heb vanavond mij stem uitgebracht op Diederik Samsom en ik hoop dat zoveel mogelijk partijgenoten dat doen. Daarnaast hoop ik dat we vanaf volgende week zaterdag sterker dan ooit voor de dag komen en met dik 50.000 man de handschoen oppakken en de vuist ballen. Nederland heeft de PvdA nodig en dat zullen we verdomme laten zien ook.

Twijfel je nu nog aan de persoon Diederik Samsom, bekijk dan onderstaand filmpje en het brandpunt fragment en trek je conclusies!

 

Advertenties
Categorieën:PvdA
  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: