Home > Persoonlijk, PvdA > Lijstduwer Tweede Kamerverkiezingen

Lijstduwer Tweede Kamerverkiezingen


Vandaag heeft de Partij van de Arbeid haar concept kandidatenlijst voor de verkiezingen van 12 september gepresenteerd. Een landelijke lijst met 74 kandidaten die voorop gaan in de strijd voor een sterker en socialer Nederland, aangevuld met 5 regionale kandidaten die op voorspraak van het gewestbestuur zijn voorgedragen. Ik zal niet onder stoelen of banken steken dat ik trots ben dat het gewest Limburg mij als een van deze vijf voor heeft gedragen en ik heb dan ook vol overtuiging ja gezegd.

In eerste instantie heb ik besloten niet te solliciteren voor een plek op de lijst. Zo ben ik nog lang niet klaar met het werk dat ik nu doe. Bij Covebo Uitzendgroep werk ik op onze Venlose vestiging met Jeroen, Baer en Kamil dagelijks aan werk, wonen en welzijn van arbeidskrachten die keihard nodig zijn voor de Noord-Limburgse en Nederlandse economie. Als raadslid werk ik met Birgit, Richard en Ron dagelijks aan een beter Horst aan de Maas en als voorzitter van het Horster jeugd- en jongerenwerk en de Lottumse Judoclub heb ik het voorrecht om dagelijks met vele tientallen vrijwilligers mee te werken aan een leefbare samenleving. Genoeg te doen dacht ik zo. Maar dat soort gedachten worden redelijk overhoop gegooid door het plichtsbesef als er iemand van het gewestelijk bestuur belt. Als dan ook nog blijkt dat je, samen met Lia, de enige kandidaat uit noord-Limburg bent geeft dat eens te meer motivatie om volop aan de slag te gaan!

Want deze verkiezingen zijn belangrijker dan ooit. Elke drie maanden komen er 100.000 (!!!) werklozen bij met als gevolg dat we de hoogste werkloosheid hebben sinds 1997. Het consumentenvertrouwen is historisch laag en we zitten nog steeds in een recessie. En wat is het antwoord van dit guurrechtse kabinet? Een agenda van kille bezuinigingen. Nu is het moment om daar mee op te houden. Het is tijd voor een agenda van de toekomst. Een agenda van groei, een agenda van banen creëren en een agenda van eerlijk delen. In Limburg, in Nederland én in Europa!

Daarnaast is het tijd om zaken terug te draaien nu het nog kan. Terugdraaien van bezuinigingen in het passend onderwijs. Afschaffen van het symbool van de populistische rechtse politiek, de wietpas. Optreden tegen graaiers in de zorg, en zorgen voor meer handen aan het bed. Afschaffen van het fenomeen weigerambtenaar. Stoppen met het beoordelen op geloof, maar kijken naar ieders gedrag. Stoppen met mensen beoordelen op hun afkomst, maar samen knokken voor de toekomst. Samen knokken voor groei van onze economie, voor meer en nieuwe banen en samen zorgen voor een eerlijke verdeling in ons land. Hoe? Bekijk dan ons programma: Nederland sterker en socialer!

Ik ben er trots op dat de Partij van de Arbeid me de kans geeft om een bijdrage te leveren aan deze voor onze toekomst belangrijke verkiezingen en ik ga er alles aan doen om dat vertrouwen te belonen. Wat de uitkomst ook is, maar deze plek geeft mij de verplichting en verantwoordelijkheid om me 4 jaar lang gigantisch in te gaan zetten voor iedereen die samen met mij en met ons voor dit sterkere en socialere Nederland wil gaan. Of dat nu is bij het jeugd- en jongerenwerk, de Lottumse Judoclub, als gemeenteraadsraadslid of bij Covebo Uitzendgroep. Die verantwoordelijkheid zal ik nemen!

Update: Inmiddels is bekend dat het plaats nummer 75 is geworden! ReindonkInHorst en Hallo Horst aan de Maas hebben inmiddels een leuk stukje op de website gezet.

Wil je de komende tijd op de hoogte blijven? Vul dan rechts van de pagina, onder de foto, je e-mailadres in.

Advertenties
Categorieën:Persoonlijk, PvdA
 1. Dennis Z.
  juni 21, 2012 om 7:37 pm

  Loon naar werken. Dat het maar een enorm succes voor je mag worden!

 2. Schrijvers Academie
  juni 22, 2012 om 9:31 am

  Ik ben dus één van die politiek geïnteresseerden die het opbrengt om deze hele lap tekst door te lezen. Het is goed dat er mensen zijn die zich enthousiast willen inzetten voor de publieke zaak. Daarom chappeau!
  Maar zoals ik al zei, de tekst is te lang en ik vraag me af (als tekstschrijver) af wie je wil bereiken. Ik nodig je uit, als geïnteresseerde omstander, om oprecht en origineel en vooral tweederde korter je standpunten naar voren te brengen.

  • juni 22, 2012 om 9:33 am

   Lijkt me een mooi leerpunt tijdens de komende periode. Hoop dat u af en toe terug blijft komen om te controleren of ik er werk van maak 🙂

   • Schrijvers Academie
    juni 22, 2012 om 9:36 am

    Ik druk meteen op het knopje follow.

 3. winnie
  juni 26, 2012 om 9:39 pm

  Heel veel succes… en blijf vooral je idealen nastreven. In deze barre tijden hebben we mensen zoals jij heel hard nodig. Blijf geloven in je eigen kracht.

 1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: