Home > Algemeen, Persoonlijk, PvdA > Nominatie beste webpoliticus

Nominatie beste webpoliticus


Vandaag is de (door de vele verkiezingen) bijna jaarlijkse strijd om de titel ‘Beste Webpoliticus van Nederland’ losgebarsten en tot mijn blijdschap ben ik weer genomineerd. Het commentaar daarbij luidt: “Roy Bouten, de lijstduwer van PvdA op plek 75, maakt veel en enthousiast gebruik van social media. Hij tweet meerdere keren op een dag en updatet zijn Facebook regelmatig. Verder heeft hij een persoonlijke weblog, die duidelijk en overzichtelijk is. Het is ook nog eens leuk om te lezen.” 

Waar ik vorig jaar, tijdens de verkiezingen voor de Provinciale Staten, één stem (!!!) tekort kwam ga ik er dit jaar uiteraard alles aan doen dit geen tweede keer te laten gebeuren. Uiteraard omdat het leuk is om een prijs te winnen, al zal dat moeilijk zijn met concurrenten als Ronald Plasterk, Alexander Pechtold, Emile Roemer, Mark Rutte en vele anderen,  maar vooral omdat ik deze verkiezing kan gebruiken om een beter bereikbaar politicus te worden.

Zo heb ik na de afgelopen verkiezingen op mijn vorige weblog gevraagd hoe ik een beter webpoliticus kon worden. De organisatie van de verkiezing tot ‘Beste Webpoliticus’ reageerde als volgt: “Dus ons advies is: vooral zo doorgaan. Zeker nu de verkiezingen voorbij zijn. Blijf contact houden met je kiezers, collega’s en andere geïnteresseerden. Blog regelmatig en zorg dat je tweets de moeite waard blijven om te volgen (maak ze naast inhoudelijk dus ook persoonlijk en grappig). Misschien dat je je weblog kunt ombouwen tot een echte website met verschillende onderdelen in tabbladen (agenda, over jou, je standpunten, links, nieuws, etc). Je blog kan dan uiteraard onderdeel blijven van je site.” Ik hoop dat ik (deels) geslaagd ben deze opmerkingen mee te nemen. Zo niet…. dan hoor ik het graag!

Daarnaast kreeg ik via Facebook, Twitter en LinkedIn veel tips en trucs van mensen die mij hopenlijk nog beter digitaal bereikbaar hebben gemaakt. Het feit dat ik weer een nominatie heb gekregen wil hopenlijk zeggen dat ik er deels in geslaagd ben dit te realiseren, maar geeft me vooral de kans nogmaals de vraag te stellen. Waar kan ik me verbeteren als webpoliticus?

Een van de opmerkingen die ik van een van mijn lezers kreeg was dat ik teveel woorden nodig heb om mijn boodschap over te brengen. Naar boven terugkijkend zie ik dat ook dit weer een flinke lap tekst aan het worden is. Daarom maar eens beginnen met dat kritiekpuntje oppakken door de conslusie van dit verhaal kort maar krachtig samen te vatten:

Tips en trucs zijn welkom in de comments, maar vooral: STEM!!!

Advertenties
Categorieën:Algemeen, Persoonlijk, PvdA
 1. augustus 14, 2012 om 9:28 am

  Nog een goeie tip om te maskeren dat je veel woorden gebruikt: tussenkopjes zijn een uitkomst! Ze zorgen voor overzicht en ‘scanbaarheid’ van een webtekst. Bovendien geven ze de lezer het gevoel of de illusie dat de tekst korter en beter behapbaar is…! http://www.hvds.nl/cgi-bin/artikel.cgi?ID=709

  Gefeliciteerd met je plek op de nominatielijst en succes deze keer! 😉

  • augustus 22, 2012 om 9:48 pm

   Thanks! Ga er vanaf het volgende stuk (dus vanaf 22 augustus) mee werken.

 2. Dixit Quote
  augustus 19, 2012 om 9:09 am

  Altijd leuk zo’n nominatie. Bovenstaande tip om kopjes te gebruiken is een prima idee. Maar het is beter niets te ‘maskeren’. Je kunt je beter ten doel stellen om twee hooguit drie alinea’s te schrijven met het liefst 200 tot 250 woorden in totaal. Mijn tip is dan ook om in een tekstverwerker je tekst te schrijven en dan de boodschap terug te brengen door overbodigheden weg te halen, en dat blijkt altijd mogelijk. Bedenk dat de gemiddelde internetter korter op je pagina is dan je denkt. Dus het moet kort, krachtig en pakkend.

  Dit overigens geheel los van de inhoud. Ikzelf zou bijvoorbeeld heel benieuwd zijn naar een stuk van tweehonderd woorden waarom je voor de PvdA bent. Dat is in deze tijd helemaal niet zo vanzelfsprekend. Probeer het eens aan mij uit te leggen. Ik ben zelf niet zo van het socialisme, maar ik kan wel waardering opbrengen voor iemand die met passie met mij van mening verschilt.

  • augustus 22, 2012 om 9:49 pm

   Dank voor de reactie! Ga de uitdaging binnenkort graag aan! Zal je mailen als ik het stuk geschreven heb.

   • Dixit Quote
    augustus 23, 2012 om 10:51 am

    OK, ik zie het met zeer veel belangstelling tegemoet.

 3. Annette Kruithof
  augustus 22, 2012 om 8:56 am

  Goede ambitie Roy! Ik vind ook dat je flink je best doet: hier in huis dwarrelen regelmatig digitale sporen van jou binnen. Te lange teksten: ja, lastig. Vaak kun je om de andere zin schrappen, zonder de boodschap geweld aan te doen: ook dat helpt. Succes met de campagne.

  • augustus 22, 2012 om 9:50 pm

   Goede leermeesters in Horst aan de Maas en Sevenum gehad 🙂

 1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: