Home > Algemeen, Horst, Persoonlijk, PvdA > In gesprek met: Jetta Klijnsma (verslag)

In gesprek met: Jetta Klijnsma (verslag)


Net thuis van een topdag! De vorige week aangekondigde bijeenkomst met Jetta Klijnsma heeft tot een zeer succesvolle dag geleid.

De middag begon van vijf tot zes met een broodje bij ‘Beej Mooren’. Peter Broekmans heeft Jetta een prachtig voorbeeld gegeven hoe je met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben ontzettend mooie projecten kunt opzetten.

Na dit informatieve deel hebben we van half zeven tot half negen 250 rozen uitgedeeld en heeft Jetta met een aantal mensen zeer persoonlijke gesprekken gevoerd. Het blijft mooi om te zien hoe politici als Jetta in een tijd van oneliners en populisme, dik drie kwartier met iemand in gesprek zijn over zijn of haar problematiek. Oprecht en betrokken. Een voorbeeld voor mij als ‘jong’ politicus. Zelf blijf ik het persoonlijk contact het mooiste onderdeel van de politiek vinden. Zo heb ik gesproken met een meneer die aangaf ontzettend boos te zijn op de PvdA van de laatste jaren. Ondanks dat ik het niet eens ben met de argumenten van zijn boosheid moeten we als partij volle bak aan de slag om ook voor die mensen op te komen. Mensen die op dit moment onze steun hard kunnen gebruiken. Alle opmerkingen, ideeën en andere inbreng maken mij als politicus en ons als fractie sterker!

Het slotstuk van de avond was een huiskamerbijeenkomst waar we met dertig personen met elkaar en met Jetta in gesprek zijn gegaan over de WMO, toegankelijkheid, tientjes en een leefbaarheidsproject uit Kronenberg. Projecten waar ik stuk voor stuk nog een keer mee aan de slag wil en moet.

Uiteindelijk hebben we met 290 mensen persoonlijk contact gehad. En net dat is de manier waarop de PvdA, gemeentelijk en landelijk, doorgaat. Van deur tot deur, van terras tot terras en van mens tot mens het gesprek aan gaan en samen knokken voor een eerlijker en socialer Nederland. Jetta bedankt voor de komst en samen strijden we verder! De ‘In gesprek’ cyclus wordt vervolgd op 29 augustus met een bezoek van Lutz Jacobi en Tjeerd van Dekken aan Grubbenvorst en met Frans Timmermans op 6 september aan Sevenum.

Sluit ik af met een zin waar ik de komende weken vaker mijn blogs af ga sluiten. Na 350 stemmen sta ik in de top 5 van de verkiezing tot Beste Webpoliticus van Nederland. STEM (!!!) en help me mee ook digitaal nog beter bereikbaar te worden! Lees ook mijn blog hierover.

Advertenties
Categorieën:Algemeen, Horst, Persoonlijk, PvdA
  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: