Home > Algemeen, Grubbenvorst, In gesprek met, PvdA > In gesprek met: Lutz Jacobi en Tjeerd van Dekken (verslag)

In gesprek met: Lutz Jacobi en Tjeerd van Dekken (verslag)


Thuis van weer een mooie campagnedag. Begonnen met een debat met scholieren van het Bernardinus college in Heerlen en voortgezet met onze ‘in gesprek’ cyclus die vandaag in Grubbenvorst neerstreek voor een gesprek met Lutz Jacobi en Tjeerd van Dekken.

Waar we vorige week met Jetta Klijnsma in Horst met in totaal 290 mensen spraken, gingen we nu met Grubbenvorst in gesprek over dossiers als de intensieve veehouderij, ruimtelijke ordening, milieu, natuur en alles wat mensen verder met ons wilden delen. Ook deze dag was weer in een aantal onderdelen verdeeld. Zo zijn we de dag begonnen met een bezoek aan het LOG Witveld waar Lutz, Tjeerd en Lia Roefs (statenlid voor de PvdA) met een aantal ondernemers in gesprek zijn gegaan en het gebied hebben bekeken. Als fractie en als partij blijven we met ondernemers en omwonenden in gesprek. We zijn en blijven voor een goed LOG, en we zijn en blijven tegen het NGB. Blijft echter de verantwoordelijkheid om over deze mening in gesprek te blijven.

In gesprek

Na dit gesprek en een prettig hapje eten bij één van onze Grubbenvorster partijgenoten zijn we met hulp van een aantal vrijwilligers in een deel van Grubbenvorst deur aan deur met mensen in gesprek gegaan. Stuk voor stuk zinvolle gesprekken die ons als fractie en als PvdA’ers verder op weg helpen. Enkele zaken die bij mij zijn blijven hangen zijn de wens om het centrum af te maken, een voorziening voor de Grubbenvorster jeugd, maar ook een gesprek met een meneer die alle vertrouwen in de politiek kwijt was. Ik hoop dat ik in het daaropvolgende gesprek een klein stukje van dat wantrouwen weg heb kunnen nemen. Het geeft hoe dan ook aan dat er nog heel veel werk te verzetten is. In totaal hebben we 150 rozen uitgedeeld en evenzoveel gesprekken en gesprekjes gevoerd.

De avond is vervolgens afgesloten met een huiskamerbijeenkomst in ‘De Witte Dame’, waar Lutz met zo’n 20 aanwezigen heeft gesproken over  intensieve veehouderij, ruimtelijke ordening, milieu en de politiek in zijn algemeenheid. In een goed en constructief gesprek, waarin ieders mening werd gehoord, hebben we samen weer een stap gezet in onze visievorming en zijn vele vragen en suggesties uitgewisseld. Een geslaagde avond die smaakt naar meer!

Resultaat

Uiteindelijk hebben we vandaag met 180 mensen persoonlijk contact gehad. Samen met de ‘In gesprek met Jetta’ activiteit en de ‘vierkante tafel gesprekken’ die ik eerder deze zomer heb gehouden, maakt dat 500 persoonlijke contacten in Horst aan de Maas. Zoals al eerder gezegd en geschreven is dat de manier waarop de PvdA, gemeentelijk en landelijk, doorgaat. Van deur tot deur, van terras tot terras en van mens tot mens het gesprek aan gaan en samen knokken voor een eerlijker en socialer Nederland. Lutz en Tjeerd, bedankt voor de komst en samen strijden we verder! Onze ‘In gesprek met’ cyclus zetten we voort op 6 september met een bezoek van Frans Timmermans aan Sevenum.

Sluit ik af met een zin waar ik de laatste weken mijn blogs steeds mee af heb gesloten, want met nog een dikke week te gaan (al meer dan 1000 uitgebrachte stemmen) sta ik nog steeds in de top 5 van de verkiezing tot Beste Webpoliticus van Nederland. STEM (!!!) en help me mee ook digitaal nog beter bereikbaar te worden!

Advertenties
  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: