Home > Algemeen, PvdA, Sevenum > In gesprek met: Frans Timmermans (verslag)

In gesprek met: Frans Timmermans (verslag)


Net thuis van weer een heerlijke campagnedag. Het zijn drukke dagen maar wat een energie krijg ik van de vele vrijwilligers die we als PvdA hebben. De energie die je daar van krijgt compenseert het gebrek aan slaap. Want na de 290 persoonlijke contacten bij het bezoek van Jetta Klijnsma aan Horst, de 180 persoonlijke contacten bij het bezoek van Lutz Jacobi en Tjeerd van Dekken aan Grubbenvorst hebben we vandaag 185 van onze inwoners gesproken tijdens het bezoek van Frans Timmermans aan Sevenum.

Hapje eten

We zijn de dag begonnen met een hapje eten bij het Rouweelse veld. Net als bij de bezoeken van Jetta en Lutz en Tjeerd schoven Frans, onze vrijwilligers en enkele inwoners met een prangende vraag aan bij een van onze leden. Vandaag waren we te gast bij camping het Rouweelse veld waar we met zo’n 10 personen hebben genoten van een goed gesprek in een mooie omgeving, met een lekker zonnetje en van een goede maaltijd. Vooral de paprikasoep, gemaakt van in onze regio gekweekte oranje paprika’s, hebben voor de nodige positieve energie gezorgd voor de rest van de avond.

Van deur tot deur

Na de maaltijd zijn we met 8 personen een Sevenumse wijk ingetrokken en van deur tot deur het gesprek aangegaan met onze inwoners. We hebben 150 rozen en evenzoveel brieven en verkiezingsmagazines uitgedeeld. Met veel van deze inwoners hebben we gesprekken gevoerd waarbij een breed scala aan onderwerpen, van arbeidsmigranten tot de Euro en van huisvesting voor jongeren tot vertrouwen in de politiek, de revue zijn gepasseerd. Stuk voor stuk gesprekken die ons energie geven verder te strijden voor een sterker en socialer Nederland. De opmerkingen over Sevenum worden door ons als fractie opgepakt.

Huiskamerbijeenkomst

De avond werd afgesloten met een huiskamerbijeenkomst in De Gaper waar de 25 aanwezigen met Frans hebben gesproken over Europa, de arbeidsmarkt, sociale zekerheid en intensieve veehouderij. Een opmerking die mij aansprak was de hypocrisie die eurosceptische partijen opwerpen om enerzijds een democratischer Europa te eisen en anderzijds te weigeren bevoegdheden af te staan. Een tweede punt is de vraag die via twitter binnen kwam hoe om te gaan met arbeidsgehandicapten en chronisch zieken in het bedrijfsleven. Het antwoord van Frans was duidelijk. Quota stellen aan bedrijven die zaken willen doen met de overheid. Juist! Gewoon concrete oplossingen voor concrete problemen!

En nu door

Met de eerdere bezoeken hebben we als PvdA Horst aan de Maas al 655 persoonlijke contacten gehad. Met de nog geplande activiteiten hebben we voor de verkiezingen van 12 september ruim 1000 persoonlijke contacten gehad. Een mooi aantal, maar slechts een begin. Want als PvdA gaan we door op de ingeslagen lijn. We blijven activiteiten organiseren en blijven de dorpen ingaan. Samen met onze inwoners knokken voor een eerlijker en socialer Nederland waarin we inzetten op groei, banen en eerlijk delen.

Sluit ik wederom af met een stemoproep voor de verkiezing tot Beste Webpoliticus. Want met nog drie dagen stemmen te gaan (en al meer dan 1600 uitgebrachte stemmen) sta ik nog steeds in de top 5 van de verkiezing tot Beste Webpoliticus van Nederland. STEM (!!!) en help me mee ook digitaal nog beter bereikbaar te worden! En dan nu voor de vierde nacht op rij weer vijf uurtjes nachtrust pakken. Veel te weinig eigenlijk, maar de energie die je krijgt van die toppers van vrijwilligers compenseert dit tekot meer dan voldoende!

Advertenties
Categorieën:Algemeen, PvdA, Sevenum
  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: