Home > 16 dorpentour, America, In gesprek met > 16-dorpentour PvdA: John Kerstens bezoekt America

16-dorpentour PvdA: John Kerstens bezoekt America


Voor de PvdA Horst aan de Maas staat de inwoner van onze mooie gemeente centraal. Om jullie als inwoners van Horst aan de Maas te betrekken bij de landelijke en gemeentelijke politiek zijn we met onze 16 dorpentour gestart. 16 maanden op rij bezoeken we met 16 Tweede Kamerleden onze 16 mooie dorpen. In elk dorp gaan we op verschillende manieren met mensen in gesprek. We beginnen onze tour op 9 november in America met een bezoek van Tweede Kamerlid John Kerstens.

John Kerstens

John Kerstens stond op nummer 10 van de PvdA lijst en was tot de verkiezingen voorzitter van FNV Bouw. Een vakbond die níet meedeed aan de ruzies binnen de FNV, maar alles op alles zette voor zo veel mogelijk banen in de bouw. Voor een fatsoenlijke AOW voor mensen die jong beginnen en zwaar werk doen. Voor het bij elkaar houden van de FNV, want samen sta je sterk. Nu is hij namens de PvdA woordvoerder Sociale Zaken (WWB, WSW, Wajong). Hij geeft aan de PvdA dichter bij gewone werkende mensen te willen brengen.

America

Juist daarom is John ingegaan op onze vraag deel te nemen aan onze 16 dorpentour. Eerst gaan we op 9 november van 18:30 tot 20:00 uur langs de deuren om uw mening te vragen en vervolgens gaan we van 20:30 tot 22:00 uur bij Station America (Nusseleinstraat 11a)  in gesprek over de bouw in kleine kernen, de sociale zekerheid en alles wat verder ter sprake komt. We hebben  inmiddels al een aantal inwoners van Horst aan de Maas die een vraag of stelling hebben. Zo wordt er gesproken over de problemen waar de vroegere grensarbeiders tegenaan lopen en gaan we het hebben over de inhoud van bepaalde sociale wetgeving. Daarnaast komen twee leden van Factor73 langs om, naar aanleiding van een discussie van donderdag 8 november, een drietal zaken waar het regeerakkoord HRM zaken raken te bespreken. Heb je een vraag, stelling of wil je gewoon met ons in gesprek? Kom gerust langs!

Wat doen we met deze resultaten?

Tijdens deze bezoeken gaan we dus onder andere deur aan deur de gesprekken aan en willen we 50 inwoners van America vragen naar hun mening over bepaalde landelijke en gemeentelijke thema’s. De resultaten van de avond worden de week na de activiteit op deze plek gepubliceerd. Met deze resultaten gaan we aan de slag. Zowel gedurende de huidige periode, alsook als input voor onze verkiezingsprogramma’s.

Broekhuizen en Broekhuizenvorst

De volgende data van onze 16 dorpentour zijn inmiddels ook bekend. Op 30 november brengen we met Mo Mohandis een bezoek aan Broekhuizen en op 14 december bezoeken we met Astrid Oosenbrug Broekhuizenvorst. Noteer deze data alvast in de agenda’s!

Tot vrijdag 9 november!

Advertenties
  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: