Home > 16 dorpentour, Broekhuizenvorst, In gesprek met > 16-dorpentour PvdA: Astrid Oosenbrug bezoekt Broekhuizenvorst

16-dorpentour PvdA: Astrid Oosenbrug bezoekt Broekhuizenvorst


Astrid OosenbrugVoor de PvdA Horst aan de Maas staat de inwoner van onze mooie gemeente centraal. Om jullie als inwoners van Horst aan de Maas te betrekken bij de landelijke en gemeentelijke politiek zijn we met onze 16 dorpentour gestart. 16 maanden op rij bezoeken we met 16 Tweede Kamerleden onze 16 mooie dorpen. In elk dorp gaan we op verschillende manieren met mensen in gesprek. Na succesvolle bezoeken van John Kerstens aan America en Mo Mohandis aan Broekhuizen vervolgen we onze 16 dorpentour op 14 december met een bezoek van Astrid Oosenbrug in Broekhuizenvorst.

Astrid Oosenbrug

Astrid Oosenbrug ging de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen in met het moto: Strijden voor gelijkheid en diversiteit. “De PvdA is voor mij de partij die ervoor staat dat rechten van mensen gelijk zijn, ongeacht hun seksuele geaardheid of achtergrond. Met al onze verschillen is het nodig om voor gelijkheid in diversiteit te strijden.  Mensen maken het verschil en de PvdA helpt mensen zichzelf te helpen. Daarnaast hecht ik veel belang aan een toekomst voor onze jongeren. Werk is hierbij onmisbaar!  In onze samenleving kunnen we, eerlijk en open, resultaten boeken met respect voor regels en eigen identiteit. Daar wil ik mij de komende vier jaar voor inzetten. In haar eerste maanden in de Kamer heeft ze zich onder andere bezig gehouden met het uit de negatieve spiraal halen van ICT en overheidsdienstverlening en met de veiligheid van burgernet. deze onderwerpen zullen dan ook aan bod komen tijdens het politieke café.

Broekhuizenvorst

We starten Tijdens deze avond echter gewoon weer met het canvassen. Van 18:30 tot 20:00 uur gaan we met Astrid en een aantal vrijwilligers deur aan deur met 50 inwoners van Broekhuizen in gesprek over hun mening over bepaalde regionale en landelijke politiek. De resultaten van de avond worden de week na de activiteit op deze plek gepubliceerd en worden gebruikt voor onze politieke lijn en als input voor de verkiezingsprogramma’s.

ICT en Overheid

Zoals gebruikelijk organiseren we ook een laagdrempelig politiek café tijdens onze activiteiten tijdens de 16 dorpentour. Dit keer uiteraard over de portefeuille van Astrid in relatie met voor Horst aan de Maas belangrijke zaken. Voor deze editie hebben we twee sprekers uitgenodigd. Allereerst komt de gemeentesecretaris Alwin ter Voert met ons in gesprek over de digitale dienstverlening van de gemeente Horst aan de Maas. Want hoe is de ambitie van de gemeente te combineren met de hoge score op klanttevredenheid die we nu scoren? En zijn er veiligheidsrisico’s voor de opslag van gegevens? Daarnaast komt Daan Rooijakkers van Synthese ons iets vertellen over de mogelijkheden van gebiedsgerichte websites, zoals die gestart worden, als community-instrument.

Speelgoed

Waar we tijdens onze activiteit in Broekhuizen onze ludieke Zwerfboekenactie begonnen willen we ook bij de activiteit in Broekhuizenvorst wat extra’s doen. Gelet op de periode, tussen Sinterklaas en Kerst, bieden we iedereen aan om speelgoed mee te nemen. Als PvdA Horst aan de Maas zullen we het speelgoed vervolgens naar de speelgoedbank in Venlo brengen.

Heeft u een mening over ICT en overheid of over een van beide onderwerpen? Heeft u nog speelgoed dat in nieuwstaat verkeert, compleet is en nog werkt (knuffels en puzzels worden niet aangenomen). U bent van harte uitgenodigd op 14 december van 20:30 tot 22:00 uur in café ’t Dörp in Broekhuizenvorst. Hopenlijk tot dan of een van onze 13 volgende 16 dorpentour activiteiten.

Advertenties
  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: