Home > 16 dorpentour, Algemeen, Gemeenteraad, In gesprek met, Persoonlijk, PvdA > Terugblik 2012 – PvdA Horst aan de Maas

Terugblik 2012 – PvdA Horst aan de Maas


pvda-logoHet is weer begin januari. Een tijd om elkaar traditioneel het beste te wensen. Ik kan en wil dan ook niet achterblijven en alle lezers en niet lezers van mijn blog veel geluk, gezondheid en succes toe te wensen in het nieuwe jaar. De jaarwisseling is ook een tijd om terug te kijken en om nieuwe plannen te maken. Het leek me dan ook goed om even een kort jaaroverzicht van 2012 te maken. Niet op politiek inhoudelijk gebied, maar gericht op de afdeling en bezien vanuit mijn perpsectief.

Kamerleden op bezoek

Als PvdA Horst aan de Maas hebben we een flink aantal partijgenoten op bezoek gehad. In chronologische volgorde;

Tweede Kamerverkiezingen

Een aantal van deze bezoeken vond plaats met als thema de Tweede Kamerverkiezingen van september 2012. Verkiezingen waarbij ik voor het gewest Limburg als lijstduwer werd gevraagd. Een eervolle vraag waar ik met trots ja op heb gezegd. Verkiezingen die voor de PvdA, zowel landelijk als provinciaal als zeker ook in Horst aan de Maas, goed verliepen. In Horst aan de Maas, in Limburg en landelijk werden we achter de VVD de tweede partij. In Horst aan de Maas stegen we in vergelijking met de vorige Tweede Kamerverkiezingen van 2600 stemmen naar 3800 stemmen. Landelijk hebben we meer dan 1 miljoen mensen persoonlijk gesproken en met Diederik Samsom en Hans Spekman voorop werden de negatieve peilingen omgezet in een grote overwinning. Ondanks de economische crisis waarin we zitten koersen we dankzij de PvdA op een eerlijkere en socialere weg naar de toekomst.

In gesprek met

Tijdens de zojuist genoemde bijeenkomsten hebben we het gesprek met onze inwoners centraal gesteld. Van deur tot deur en van huiskamer tot huiskamer zijn we met onze inwoners in gesprek gegaan. En niet alleen tijdens deze bezoeken stond dat centraal. Ook tijdens de vele ‘vierkante-tafel-gesprekken’ in Grubbenvorst, de terrasbijeenkomsten bij het Hotel in Tienray, de wandelingen met geinteresseerden door Horst, de vele ledenvergaderingen van onze afdeling of de themabijeenkomst over Armoede… Samen moeten we het doen!

Leden

Dat kan echter alleen als we als PvdA weer de brede volkspartij worden die we altijd zijn geweest. En bij een brede volkspartij horen veel leden. Op 22 juni en op 5 juli schreef ik hierover op mijn weblog. Doel is en blijft om als PvdA te verdubbelen. Landelijk willen we naar de 100.000 leden toe en voor Horst aan de Maas betekent dit dat we van 56 leden op 1-1-2012 door willen groeien naar boven de 100 leden. Inmiddels staan we op 63 leden en zijn er nog flink wat gesprekken gaande. Mensen als u en ik die, net als mij, geloven dat we samen, binnen een brede PvdA, kunnen werken aan een sterker en socialer Nederland. Niet door populistische one liners, maar door eerlijke politiek. En daarmee gaan we in 2013 door. Ik stop niet voordat we als PvdA Horst aan de Maas minimaal 100 leden hebben. Samen staan we sterker!

16 dorpentour

Maar dat is niet het enige doel voor 2013. In het kader van onze 16 dorpentour hebben we inmiddels 3 dorpen bezocht. Ons doel om de inwoners van Horst aan de Maas te betrekken bij de landelijke en gemeentelijke politiek door 16 maanden op rij met 16 Tweede Kamerleden onze 16 mooie dorpen te bezoeken en met onze dorpen in gesprek te gaan staat als een huis. Dit jaar zullen we bezoeken brengen aan Evertsoord (jan), Griendtsveen (feb), Grubbenvorst (mrt), Hegelsom (apr), Horst (mei), Kronenberg (jun), Lottum (jul), Meerlo (aug), Melderslo (sep), Meterik (okt), Sevenum (nov) en Swolgen (dec). Met de maanden kan eventueel wat geschoven worden, maar de dorpen zullen worden bezocht!

Acties

We proberen deze bezoeken daar waar het kan meerwaarde te geven door acties. Zo zijn we tijdens ons bezoek aan Broekhuizen gestart met onze zwerfboekenactie en hebben we in Broekhuizenvorst speelgoed ingezameld voor de speelgoedbank Venlo.

En er zit nog zoveel meer in de planning. Veel plannen waarover jullie binnenkort meer horen. Een geheimtip van mijn kant is dat jullie 20 maart in de agenda’s reserveren. Locatie is Grubbenvorst… De rest komen we op terug.

Als PvdA Horst aan de Maas hebben we in mijn optiek in 2012 een topjaar beleefd. Dit is echter slechts een begin. 2012 was mooi, maar zal achteraf slechts een fundament voor 2013 blijken te zijn. Ik hoop, en ga er vanuit, dat ik volgend jaar twee keer zoveel ruimte nodig heb voor mijn terugblik op 2013. Rest mij voor nu niets dan jullie nogmaals alle goeds voor 2013 te wensen. Samen maken we er een topjaar van!

Advertenties
  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: