Home > 16 dorpentour, Evertsoord, In gesprek met > 16-dorpentour PvdA: Manon Fokke bezoekt Evertsoord

16-dorpentour PvdA: Manon Fokke bezoekt Evertsoord


Manon FokkeVoor de PvdA Horst aan de Maas staat de inwoner van onze mooie gemeente centraal. Om jullie als inwoners van Horst aan de Maas te betrekken bij de landelijke en gemeentelijke politiek zijn we met onze 16 dorpentour gestart. 16 maanden op rij bezoeken we met 16 Tweede Kamerleden onze 16 mooie dorpen. In elk dorp gaan we op verschillende manieren met mensen in gesprek. Na America, Broekhuizen en Broekhuizenvorst staat deel 4 voor de deur: op 15 februari met Tweede Kamerlid Manon Fokke in Evertsoord.

Manon Fokke

Manon Fokke was, na Frans Timmermans, de hoogste Limburgse vertegenwoordiger op de PvdA-lijst. Met als portefeuille Decentraal bestuur en bestuurlijke vernieuwing en Milieu heeft ze meteen een pittige portefeuille gekregen die flink in de actualiteit staat. In haar maidenspeech pleitte ze ervoor om deze periode flinke stappen te zetten, bijvoorbeeld op het gebied van luchtkwaliteit. Daarnaast had ze na slechts twee maanden al een Kamermeerderheid voor een einde aan het gebruik van microplastics, die verwerkt zijn in onder andere tandpasta en shampoo en via de afvoer in het oppervlaktewater terecht komen. Met alle schadelijke gevolgen voor het milieu van dien. Daar komt dankzij deze motie een einde aan. Maar ook de decentrale overheid zal een flink stuk van haar tijd gaan vragen. Ze gaat dit vraagstuk aan door met lokale bestuurders uit het hele land in gesprek te gaan. Een aanpak die mij zeer aanspreekt en ook op 15 februari van pas komt.

Evertsoord

We starten ook deze 16 dorpendag echter weer met het canvassen. Van 18:30 tot 20:00 uur gaan we met Manon en een aantal vrijwilligers van deur tot deur met een aantal inwoners van Evertsoord in gesprek over hun mening over bepaalde regionale en landelijke politiek. De resultaten van de avond worden de week na de activiteit op deze plek gepubliceerd en worden gebruikt voor onze politieke lijn en als input voor de verkiezingsprogramma’s.

Decentrale overheid en dorpsraden

Na het canvassen organiseren we een laagdrempelig politiek café waarbij we de portefeuille van het Kamerlid combineren met een lokaal vraagstuk. Omdat we als Partij van de Arbeid de burgerparticipatie hoog in het vaandel hebben staan willen we in het kleinste dorp van onze gemeente de dorpsraad centraal stellen. Hoe kijken zij naar de nieuwe kabinetsplannen om naar 100.000 plus gemeenten te streven? En hoe zien zij na de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 de rol van de dorpsraden? Enkele vragen die tijdens deze avond aan bod zullen komen.

Lijkt het je interessant hierover mee te praten? Kom dan 15 februari om 20:30 naar het gemeenschapshuis in Evertsoord, Patersstraat 22! Hopelijk tot 15 februari of tot een van onze andere 16-dorpentour activiteiten!

Advertenties
  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: