Home > Gemeenteraad, Grubbenvorst > Station Grubbenvorst… eindelijk politieke steun?

Station Grubbenvorst… eindelijk politieke steun?


Een dag nadat we opnieuw aandacht hebben gevraagd voor station Grubbenvorst lazen wij vanochtend groot in de Limburger: Jongeren in actie voor station Grubbenvorst! Een kop die ons als PvdA Horst aan de Maas niet verbaasd. De verschillende keren dat we in de raad voor het station hebben gepleit en ons werd verweten dat er helemaal geen behoefte zou zijn vanuit Grubbenvorst waren dus niet voor niets. We hebben de laatste jaren een aantal keren het station naar voren gehaald.

Nooit kregen we genoeg steun in de raad. Ook niet toen we op 11 september 2012 een Amendement in hebben gediend om in de raad politieke steun voor Station Grubbenvorst te krijgen. Op pagina 22 van het verslag roepen we op om de mogelijkheid van een toekomstige treinhalte Grubbenvorst te onderzoeken. Net zoals voorgaande keren kregen we slechts steun van SP en D66 en stemden CDA en Essentie tegen.

Gelukkig werken CDA en PvdA in de provincie wel goed samen op dit dossier. Onder andere Lia Roefs (PvdA) en Jeu Titulaer (CDA) hebben, met nog een aantal andere partijen, initiatiefvoorstel “De Limburg Lijnen” ingediend waarin onder andere wordt gepleit voor een station in Grubbenvorst.

Voor ons als PvdA Horst aan de Maas reden om opnieuw politieke steun in de gemeenteraad van Horst aan de Maas te zoeken. Daarom heeft ons raadslid Richard van der Weegen gisteren schriftelijke vragen gesteld aan het college. De belangrijkste vragen:

  1. Deelt u onze opvatting dat een station in Grubbenvorst een kans is voor dorp, gemeente en Greenport (Campus)?
  2. Bent u het met ons eens dat station Grubbenvorst een grote stap dichterbij is gekomen?
  3. Bent u bereid om u actief in te zetten voor het realiseren van het station … ?
  4. Bent u bereid om de realisatie van station Grubbenvorst op te nemen in het GVVP … ?

Als fractie hopen we dat we nu eindelijk als gemeente samen een vuist kunnen maken voor station Grubbenvorst. Want, in tegenstelling tot wat men ons steeds verweet, draagvlak is er wel degelijk. Dat wijzen de 463 likes op Facebook en ruim 400 handtekeningen wel uit. Grubbenvorst…. ga zo door!

Advertenties
Categorieën:Gemeenteraad, Grubbenvorst
  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: