Home > Algemeen, Lottum, Persoonlijk, PvdA > Maasoever Lottum 3

Maasoever Lottum 3


Afsluiting MolenkampwegZoals de kop al zegt heb ik me de laatste tijd vaker druk gemaakt om de Lottumse Maasoever. Allereerst door op 2 juni vorig jaar schriftelijke vragen te stellen, en g evolgd op 11 januari door een nieuw stuk op mijn weblog. Inzet van onze fractie: een goede balans op de Lottumse Maasoever. Inmiddels zijn we weer enkele stappen verder. Hoogste tijd voor een update!

Hoe moet de Lottumse Maasoever eruit zien?

Uit de reacties die ik in mijn mailbox heb gekregen, maar ook tijdens de dorpsraadsvergadering van afgelopen woensdag bleek dat onze mening dat die balans zoek is door velen werd gedeeld. Wandelaars, hondenbezitters, vissers, jagers, kwekers, recreanten, toeristen en ik ben waarschijnlijk nog een aantal groeperingen vergeten, allemaal hebben ze een mening over hoe een van de mooiste stukjes Lottum eruit moet komen te zien. Wat echter ook bleek is dat de meesten onze mening over de zoekgeraakte balans wel delen. Inmiddels is er vanuit de dorpsraad een werkgroep samengesteld om zich over deze balans te buigen. Zelf heb ik me ook aangemeld voor deze werkgroep en wil ik iedereen die een mening heeft uitnodigen zijn of haar mening op mijn weblog achter te laten.  Dus: Hoe denken jullie dat de Lottumse Maasoever eruit zou moeten zien?

Schriftelijke vragen afsluiting Molenkampweg

WildroosterEen punt kan wat mij betreft echter niet wachten tot de werkgroep ermee aan de slag gaat; de afsluiting van de Molenkampweg (zie foto boven). Het fietspad langs de Maas is ter hoogte van het bruggetje afgesloten. Een fietspad dat door subsidies van gemeente, provincie en Europese Unie is aangelegd hoort toegankelijk te zijn voor iedereen. Ik heb reacties gehad van mensen die moeilijk te been zijn en er niet meer kunnen komen, van hondenbezitters die met hun hond naar de dierenarts moesten omdat ze in het door sneeuw bedekte wildrooster bleven steken (zie foto beneden), van mensen die jaren een boterhammetje aten op het bankje en er nu niet meer durven komen door de aanwezigheid van Galloway runderen. Ik ben een ontzettende natuurliefhebber, maar dit gaat te ver. Waar we als PvdA-PK tijdens de vorige besprekingen nog alleen stonden in ons verzoek, heb ik met Bianca (Essentie) en Eric (CDA) twee medestanders gevonden. Namens onze drie partijen heb ik vandaag schriftelijke vragen gesteld aan het college:

  1. Deelt u onze mening dat de balans op de Lottumse Maasoever zoek is?
  2. Wat gaat u doen om de Molenkampweg weer voor iedereen toegankelijk te maken?
  3. Bent u bereid met de werkgroep uit de dorpsraad in overleg te treden en te proberen een gezamenlijk standpunt te vormen en uit te dragen over de Lottumse Maasoever.

Laat je mening achter!

Waarschijnlijk krijgen we in de eerstvolgende raadsvergadering antwoord van het college op onze vragen. Tot die tijd nodig ik iedereen uit zijn of haar mening over de Lottumse Maasoever hier achter te laten zodat ik die meningen in de werkgroep en in de raadsvergadering mee kan nemen. Samen knokken voor een goede balans op onze mooie maasoever.

Advertenties
Categorieën:Algemeen, Lottum, Persoonlijk, PvdA
  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: