Home > 16 dorpentour, Hegelsom, In gesprek met > 16-dorpentour PvdA: Duco Hoogland bezoekt Hegelsom

16-dorpentour PvdA: Duco Hoogland bezoekt Hegelsom


Duco HooglandVoor de Partij van de Arbeid Horst aan de Maas staat de inwoner van onze mooie gemeente centraal. Om onze inwoners Horst aan de Maas te betrekken bij de landelijke en gemeentelijke politiek zijn we met onze 16 dorpentour gestart. 16 maanden op rij bezoeken we met 16 Tweede Kamerleden onze 16 mooie dorpen. In elk dorp gaan we op verschillende manieren met mensen in gesprek. Na America, Broekhuizen, Broekhuizenvorst, Evertsoord, Griendtsveen en Grubbenvorst staat op 5 april een bezoek aan Hegelsom op het programma, waar we met Tweede Kamerlid Duco Hoogland met de inwoners van Hegelsom in gesprek gaan.

Duco Hoogland

Duco Hoogland is met zijn 29 jaar een van de jongste Kamerleden. Aan zijn portefeuille is dat echter niet te zien. Met Openbaar Vervoer heeft hij de komende jaren een stevige portefeuille om invulling aan te geven. De afgelopen periode heeft hij dan ook al flink van zich laten horen. We kennen allemaal de discussie rondom het Fyra dossier, maar ook voor reizigers belangrijke zaken als versnippering op het spoor, de hoge prijzen in het openbaar vervoer of de marktwerking op het spoor hebben zijn directe aandacht.

Hegelsom

En waar kunnen we de woordvoerder openbaar vervoer nu beter ontvangen dan in het dorp waar (tot nu toe!) het enige station van onze gemeente ligt: Hegelsom. Voordat we dit onderwerp bespreken gaan we van 18:30 tot 20:00 uur van deur tot deur in gesprek met de inwoners van Hegelsom over hun mening over Hegelsom, Horst aan de Maas, Nederland en Europa. Met een aantal korte vragen willen we een beeld krijgen van de mening van onze inwoners welke we vervolgens weer meenemen in ons dagelijks politieke werk en als input voor het verkiezingsprogramma. Kunnen we meteen kijken in hoeverre mensen de discussie rondom het trapveldje hebben gevolgd 🙂

Openbaar Vervoer

Zoals al aangegeven heeft Duco Openbaar Vervoer in zijn portefeuille. Over dat onderwerp willen we 5 april van 20:30 tot 22:00 uur met geinteresseerde inwoners uit onze gemeente in gesprek in Zorgboerderij Wienes in Hegelsom. Uiteraard hebben we als fractie een aantal zaken die we daar willen bespreken, zoals het station Grubbenvorst, leerlingenvervoer van en naar kleine scholen en in hoeverre bijvoorbeeld een belbus voldoende is om een dorp te ontsluiten, maar het is vooral de bedoeling dat we de mening van onze inwoners horen.

Dus: Lijkt het je interessant om mee te praten over Openbaar Vervoer of heb je andere vragen aan Duco Hoogland? Kom dan 5 april om 20:30 naar Zorgboerderij Wienes op de Hagelkruisweg 20 in Hegelsom. Graag tot dan of een van onze andere activiteiten in de 16 dorpentour. Kijk hier voor een overzicht van uitnodigingen en verslagen van de 16 dorpentour.

Advertenties
  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: