Home > 16 dorpentour, Kronenberg > 16 dorpentour: Jetta Klijnsma bezoekt Kronenberg

16 dorpentour: Jetta Klijnsma bezoekt Kronenberg


Jetta_KlijnsmaIn juni is onze 16 dorpentour alweer op de helft. Vanaf november in 16 Maanden met 16 Tweede Kamerleden onze 16 mooie dorpen bezoeken. In elk dorp gaan we op verschillende manieren met mensen in gesprek. Na America, Broekhuizen, Broekhuizenvorst, Evertsoord, GriendtsveenGrubbenvorst en Hegelsom en het op 31 mei geplande bezoek van Myrthe Hilkens aan Horst openen we op 15 juni met Jetta Klijnsma de dorpsdagvoorziening in Kronenberg en gaan we in gesprek over de kansen en bedreigingen van burgerkracht.

Jetta Klijnsma

Jetta Klijnsma is staatsecretaris Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het Kabinet Rutte II. Als bewindspersoon zet ze zich ‘via een sociaal democratische tandem’ samen met minister Lodewijk Ascher in voor het eerlijkere antwoord op een heel aantal moeilijke vragen die deze economische tijd met zich meebrengt. Een van de dossiers waar ze op dit moment mee bezig is, is het pensioen van ZZP’ers.

Canvassen

Een 16 dorpentour activiteit is natuurlijk niet compleet als we niet eerst de inwoners naar hun mening hebben gevraagd. Daarom gaan we van 10:00 tot 12:00 in Kronenberg van deur tot deur om in gesprek te gaan over Kronenberg, Horst aan de Maas, Nederland en Europa. Gewoon op basis van de mening van de inwoners van Kronenberg. Een mening die we daarna gebruiken voor ons verkiezingsprogramma en voor onze actuele politiek.

Dorpsdagvoorziening

Jetta Klijnsma neemt de tijd voor alle gesprekkenNa het canvassen starten we met de opening van de dorpsdagvoorziening. Jetta Klijnsma is wat ons betreft de ideale persoon om de dorpsdagvoorziening te openen. Niet alleen omdat ze tijdens haar vorige bezoek aan Horst liet zien een ontzettend warm persoon te zijn, maar ook omdat we ervan overtuigd zijn dat men in de rest van het land kan leren van de geweldige initiatieven die onze atieve burgers hier nemen. In augustus vorig jaar riep Jetta nog op om zorg dichter bij de mensen te organiseren. We zijn dan ook ontzettend blij dat juist zij, middels een lunch en bijpassende openingshandeling met vrijwilligers en gebruikers, de dorpsdagvoorziening wil openen.

Bijeenkomst burgerkracht

Nadat de dorpsdagvoorziening officieel is geopend gaan we door met een openbare bijeenkomst over burgerkracht. Onder leiding van Ben van Essen gaan we, na een korte presentatie van de dorpsdagvoorziening Kronenberg en van het project patiëntenparticipatie in het gezondheidscentrum America, in gesprek gaan over de kansen en bedreigingen rond burgerkracht. Naast Jetta Klijnsma zijn ook gedeputeerde Peter van Dijk, wethouder Birgit op de Laak en diverse initiatiefnemers uitgenodigd om met u en ons in gesprek te gaan over dit thema.

Doe mee!

Dus: Iedereen die mee wil praten is van harte uitgenodigd! Wees welkom op zaterdag 15 juni van 14:30 tot 16:00 uur in de Torrekoel, Meerweg 11 in Kronenberg. Graag tot dan of tot een van onze andere 16 dorpentour activiteiten!

Advertenties
Categorieën:16 dorpentour, Kronenberg
  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: