Home > Gemeenteraad, Horst aan de Maas, In gesprek met > Flexibele en openbare werkplekken in Horst aan de Maas

Flexibele en openbare werkplekken in Horst aan de Maas


Banner openbare werkplekkenHorst aan de Maas is een ondernemende gemeente met 16 ondernemende kernen en heel erg veel ondernemende inwoners die actief zijn in ondernemingen, verenigingen als student en op vele andere plekken. Als volksvertegenwoordiger is het een voorrecht om gesprekken met deze ondernemers te voeren en met gezamenlijke ideeën aan de slag te gaan. Tijdens enkele van deze gesprekken kwam het idee van openbare en flexibele werkplekken naar voren. Een idee waar we in vervolggesprekken met ondernemers, vrijwilligers van verenigingen en achterban een motie van hebben gemaakt en die vanavond met grote meerderheid is aangenomen in de raad van Horst aan de Maas. Als het goed loopt hebben we vanaf 1 januari 2014 openbare en flexibele werkplekken in Horst aan de Maas!

Meerwaarde openbare en flexibele werkplekken

Tijdens de gesprekken bleek dat er vanuit verschillende doelgroepen behoefte is aan dergelijke openbare en flexibele werkplekken. Dienstverlenende ondernemers die veel thuis werken maar soms behoefte hebben aan contact met andere ondernemers, vrijwilligers van verenigingen die gezamenlijk aan een dossier willen werken, studenten die op zoek zijn naar een locatie om aan het werk te gaan. Allemaal mensen die niet veel nodig hebben om in deze behoefte te voorzien. Te denken valt aan draadloos internet, eventueel een computer of kopieerapparaat, een koffiezetapparaat en een locatie. Soms volstaat een horecagelegenheid, soms ligt er een andere behoefte. Als gemeente hebben we locaties die, eventueel met wat kleine aanpassingen, aan deze voorwaarden voldoen en die niet optimaal worden benut. Wat zou het dan mooi zijn om deze vraag en dit aanbod bij elkaar te brengen. Zeker als gemeente die multifunctionaliteit van accommodaties en ook het organiseren van de ontmoeting als pijlers van beleid ziet.

Groeimodel op basis van behoefte en exploitatie

Als fractie hebben we erg veel ideeën hoe een dergelijke werkplek eruit zou moeten zien. In ons ideaalplaatje zien wij op verschillende plekken in onze gemeente openbare en flexibele werkplekken ontstaan waar allerlei doelgroepen zich in hun activiteiten weten te ontwikkelen en waar de exploitatie wordt gedragen door ondernemers en daardoor vrijwilligers gratis van de voorziening gebruik zouden kunnen maken, maar ook een regulier commercieel concept als seats to meet zou een mooie voorziening zijn voor Horst aan de Maas. Het doet er echter niet toe wat wij als fractie vinden, het gaat erom dat we bijdragen aan het voorzien in een behoefte. Daarom hebben we ingezet om op 1 oktober een concept gereed te hebben hoe we een dergelijke pilotwerkplek in gaan richten om deze vervolgens op 1 januari 2014 operationeel te hebben. Vervolgens willen we in het pilotjaar 2014 bekijken wat de behoefte is en hoe we deze behoefte uit kunnen rollen over de gemeente met daarin duidelijk hoe we de gemeentelijke verantwoordelijkheid zien. We zijn blij dat vrijwel alle fracties ons hierin steunen.

Wat ons betreft een mooi voorbeeld hoe we middels een groeimodel van een idee tijdens een van de vele geweldige gesprekken die we met onze ondernemende gemeenschap hebben komen tot een gemeentedekkend concept van flexibele en openbare werkplekken. Reacties en ideeën, over dit onderwerp of over andere onderwerpen, zijn en blijven welkom. Lees hier de volledige Motie flexibele en openbare werkplekken.

Advertenties
  1. april 16, 2014 om 3:16 pm

    Een tijdje geleden was ik op zoek naar een flex werkplek in Horst. Ik ben momenteel bezig met mijn afstudeeronderzoek en ik heb voorheen vaker bij seats2meet gewerkt, dus ging even googlen of in Horst ook fijne werkplekken beschikbaar zouden zijn voor iedereen. Is er nog iets van een concept gepresenteerd? Ik ben heel erg nieuwsgierig of hier nog wat moois uit is gekomen! Nu reis ik af en toe toch nog naar Eindhoven om daar te werken, dus ben benieuwd!

  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: