Home > Algemeen, Persoonlijk > Zou René Van der Gijp bloeddonor zijn?

Zou René Van der Gijp bloeddonor zijn?


PlasmafereseHet land stond deze week op z’n kop om de uitspraken van beroeps spuit 11 René van der Gijp bij amusementsprogramma (ik durf VI niet eens voetbaltalkshow te noemen) Voetbal International. Van der Gijp zei het volgende: ‘Ik moet zeggen, voor mij hoeft het niet zo heel erg dit. Dat gedoe met voetballers die uit de kast moeten komen. Laten we gewoon weer even normaal doen. Er zijn gewoon weinig homofiele voetballers. Er zullen er wel een of twee zijn, maar voetbal is geen sport voor homo’s. Als je homo bent, dan ben je op je veertiende wel klaar met voetbal. Dan ga je gewoon in een kapperszaak werken. Dat is gewoon waar.’ Met andere woorden, Van der Gijp denkt dat homo’s liever een andere keuze maken dan te gaan voetballen. Nou en… Daar dacht het land anders over. Het was pure homo discriminatie! Mij deed deze volkswoede denken aan de vragenlijst die ik als bloeddonor elke maand voor m’n plasmaferese in moet vullen en waarover ik eerder al een stukje schreef en waar de medewerkers van Sanquin, zowel telefonisch als op de bloedbank, me geen antwoord op kunnen geven.

Voor mannen: Heeft u wel eens seks gehad met een man? Naar waarheid beantwoord ik de vraag vervolgens met Nee en mag ik verder in de molen. Na nog wat vragen of ik seks heb gehad met drugsgebruikers, prostituees en over mijn vakanties van de laatste jaren kan ik weer aan de centrifuge om 660 ml plasma uit mijn bloed te laten halen. Een goedje in mijn bloed dat ik met liefde afsta en waartoe ik overigens iedereen oproep zich ook aan te melden!

Maar eigenlijk is het raar dat er niet wordt gevraagd of ik wel eens vreemd ben gegaan? Of dat ik wel eens een onbeschermde one night stand heb gehad? Ik denk namelijk dat een hetero wel eens een groter risico kan zijn dan een homo. Want stel dat ik geen relatie zou hebben. En stel dat ik twee jaar lang elke week op stap zou gaan en twee jaar lang elke week een scharrel op zou pikken. En stel vervolgens dat ik met al deze 104 scharrels de liefde zou bedrijven en steeds net geen voorbehoedsmiddelen bij de hand zou hebben. En stel nu dat er een dorp verderop twee homoseksuele jongens wonen. Die komen elkaar tegen en hebben exact 1 keer, beschermde, seks met elkaar… voor beiden de eerste keer.

Conclusie: Ik, die in twee jaar met 104 verschillende vrouwen onbeschermde seks zou hebben gehad, mag vrolijk bloed geven terwijl de beide jongens uit een buurdorp, die 1 keer, beschermde seks hebben gehad dat niet mogen, Want zei zijn een groter risico. Dat kan ik me dus niet voorstellen. Tijdens het schrijven van dit stukje hoor ik op de radio dat de uitzending van VI vanavond over homoseksualiteit in de voetbalsport gaat. Als ze nu bovenstaande vraag eens proberen te beantwoorden. Dan kan er binnenkort bloed worden gegeven door zowel de heteroseksuele als de homoseksuele medemens, of ze nu voetballen, kapper zijn of René Van der Gijp heten.

Advertenties
Categorieën:Algemeen, Persoonlijk
 1. Gijs de Swart
  augustus 9, 2013 om 7:41 pm

  waarom hier aandahct aanbesteden?? Geef die man geen podium.
  Wie kijkt naar zo’n programma, niet doen dus

 2. Manon
  augustus 9, 2013 om 8:19 pm

  Roy, wat een super blog, ik geef geen bloed, maar krijg wel bij operaties bloed.
  En nu ik jouw blog zo las,merkte ik dat ik me al jaren de vraag stel: Waarom is alleen hetero
  bloed oké?!

 1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: