Home > 16 dorpentour, Meerlo > 16 dorpentour: Keklik Yücel bezoekt Meerlo (verslag)

16 dorpentour: Keklik Yücel bezoekt Meerlo (verslag)


Keklik YücelOp vrijdag 30 augustus brachten we als PvdA Horst aan de Maas, met Tweede Kamerlid Keklik Yücel, een bezoek aan Meerlo. Een bezoek dat in het teken stond van de 16-dorpentour, waarin we zestien maanden op rij, met zestien Tweede Kamerleden, onze zestien dorpen bezoeken. Na bezoeken aan  America, Broekhuizen, Broekhuizenvorst, Evertsoord, Griendtsveen, Grubbenvorst, Hegelsom, HorstKronenberg en Lottum was dit de elfde maand op rij dat we met een van onze dorpen in gesprek gingen. Net als de voorgaande tien dorpen was het weer een mooie dag!

Canvassen

In de vroege avond begonnen we ons bezoek aan Meerlo, zoals al onze dorpsbezoeken, met een canvasactie, waarbij we met negentien Meerlose huishoudens hebben gesproken over onze samenleving en de politiek. Ook in Meerlo troffen we weer veelal tevreden mensen die trots zijn op hun dorp en blij zijn er te wonen. Als grootste pluspunten van Meerlo werden de rustige woonomgeving (42%) en de sociale samenhang (26%) genoemd. Op de vraag waarmee we als politiek in Meerlo aan de slag moeten, werd door 32 procent overlast (m.n. hondenpoep en katten) genoemd. Daarnaast  zijn er een aantal punten benoemd als onderhoud trottoir en verkeersveiligheid. In een aantal gesprekken kwam ook de landelijke politiek (o.a. zorg, reiskosten leerlingen, verhouding rijk/arm) aan bod.

Emancipatie en Naoberzorg

Meerlo zaalNa de canvasactie werd de avond afgesloten in ‘t Brugeind met een politiek café over de rol van de overheid op het gebied van emancipatie in de breedste zin van het woord. Op inspirerende wijze nam Keklik Yücel de 15 aanwezigen mee in de wereld van de landelijke politiek: wat moet men in Den Haag doen om ervoor te zorgen dat iedereen op een gelijke manier mee kan doen in de samenleving? Ook werd gesproken over de rol die we als gemeente hierbij hebben. Verder werden we door Linda Jonkers en Stanley der Meer geïnformeerd over het “Naoberzorgpunt”, een geweldig lokaal initiatief in het kader van betrokken burgerschap. Kortom, een goed bezoek aan Meerlo.

Onze 16 dorpentour gaat op 13 september verder met een bezoek aan Melderslo waar we met Tweede Kamerlid Loes Ypma in gesprek gaan over het belang van scholen voor onze kleine kernen. Wilt u meepraten? U bent vanaf 20:30 welkom in café zaal ’t Paradijs in Melderslo! Kijk voor alle verslagen en nog geplande bijeenkomsten op ons 16 dorpentour overzicht!

Advertenties
Categorieën:16 dorpentour, Meerlo
  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: