Home > AFC Ajax, Persoonlijk > De goeden lijden onder de kwaden…

De goeden lijden onder de kwaden…


Uitvak psv4-0. Dus. Een flinke oorwassing. Maar de grootste nederlaag van dit weekend werd eerder geleden. Het voetbal verloor namelijk door de beslissingen van de burgemeester van Eindhoven, Rob van Gijzel, en door de uitspraak in het kort geding dat daarop volgde. Een leeg uitvak en 1.200 gedupeerde supporters tot gevolg. Of we de wedstrijd met een vol uitvak hadden gewonnen valt te betwijfelen, maar ik had er toch bij willen zijn. Samen winnen en samen verliezen.

Ik heb hierover vorige week een open brief geschreven aan de heer Rob van Gijzel. Waarom? Omdat wij als Ajacieden niets, maar dan ook niets konden doen aan deze ontstane omstandigheden. En dat gebeurt helaas steeds vaker. En als het thuispubliek niet tegen een steunend en feestend vak met Ajacieden kan dan moeten ze dat niet op ons afreageren. Enkele voorbeelden waar wij “de lul” zijn door gedrag van anderen.

Utrecht – Ajax

Utrecht heeft een uitvak waar 1.200 uitsupporters in mogen. Voor Ajax geldt echter dat er slechts 600 Ajacieden welkom zijn bij de wedstrijd Utrecht – Ajax. Afgelopen jaar was er zelfs sprake van om geen Ajacieden toe te laten toen Utrecht supporters bij de 0-3 bekerzege van Ajax in de Domstad zich lieten gaan. Reactie van Wilco van Schaik, directeur van Utrecht: ”…misschien moeten we maar geen fans van Ajax meer toelaten. Het lag nu echt niet aan hen, maar zij maken iets los hier.” Het compromis is dat we, ondanks dat we ons netjes aan de regels hebben gehouden maar met een half uitvak naar Utrecht mogen.

Feyenoord – Ajax

Na ongeregeldheden tussen Ajax en Feyenoord in 2009 is er een afkoelingsperiode van 5 jaar afgesproken. Na twee jaar zou de maatregel worden geëvalueerd en bestond de mogelijkheid om bij goed gedrag alsnog supporters toe te laten. Voor de Amsterdamse burgemeester van der Laan zijn de uitsupporters weer welkom. Reactie van Aboutaleb: “Ik wil geen spelbreker zijn, maar een deel van de achterban lijkt de boodschap niet begrepen te hebben. De afspraak was dat zij zich zouden gaan gedragen, en niet alleen in relatie tot Ajax. Ik constateer dat een aantal lieden consequent ernstig wangedrag blijft vertonen. Ik tolereer dat niet.”. Met andere woorden. Een aantal Feyenoorders misdraagt zich in de ogen van Aboutaleb en het gevolg is dat Ajacieden hun club niet kunnen steunen bij de Klassieker.

PSV – Ajax

En dan nu dus PSV uit. Waar de discussie de laatste weken vooral ging over de bestuurlijke onwil van de gemeente Eindhoven om mee te werken aan aangedragen alternatieven, bleef de reden van het hoge risico dat aan een buscombi zat onbesproken. Na bestudering van de uitspraak van de voorzieningenrechter bleek ook hier dat de goeden weer lijden onder de kwaden. Citaat van de voorzieningenrechter (punt 4.6 van het vonnis): “Gezien de ervaringen op 14 april 2013 leveren thans niet de supporters van Ajax maar de supporters van PSV (in het bijzonder) een risico op voor de openbare orde. Ook ervaringen met PSV supporters in het verleden kunnen relevant zijn voor de inschatting dat van een (onaanvaardbaar) risico voor de openbare orde in Eindhoven sprake is.”. Kortom. Geen Ajaxsupporters welkom omdat de thuissupporters een risico vormen.

De goeden lijden onder de kwaden…

Drie duidelijke voorbeelden van Ajacieden die zijn gedupeerd door het gedrag van supporters van respectievelijk Utrecht, Feyenoord en PSV. Niet mijn woorden, maar gebaseerd op citaten van de betreffende burgemeesters en de voorzieningenrechter. Wat mijn woorden wel zijn is dat politici die hun mond vol hebben van normalisatie nu op zullen moeten staan en de verantwoordelijken aanspreken. Ik wil graag mee op gesprek! Ik ben benieuwd. En niet omdat we de punten dan alsnog krijgen, maar gewoon omdat we erbij hadden willen zijn. We doen het namelijk maar voor 1 ding …. (antwoord 33 seconden na de klik).

Beelden Ajax Ventos, Foto komt van AjaxLife.

Advertenties
Categorieën:AFC Ajax, Persoonlijk
 1. psv fan
  september 23, 2013 om 8:08 pm

  De goeden lijden onder de kwaden:
  – Ajax supporters gooien met een brandblusser naar PSV fans. PSV verminderd daarom het aantal kaarten het jaar erop van 1600 naar 1200. Als reactie hierop mogen er ook nog maar 1200 PSV fans naar amsterdam.
  – treinstoring in utrecht waardoor PSV fans niet met de trein in Amsterdam kunnen geraken. Omdat Amsterdam zijn eigen fans niet in de hand heeft mogen PSV fans niet met de bus komen.
  – PSV plaatst zich meerdere keren voor de jc schaal in Amsterdam. Steeds worden PSV fans beperkt in aantallen en vervoers wijze door angst voor de Amsterdamse fans.

  • september 23, 2013 om 8:26 pm

   PSV fan, dank voor je reactie.
   1. Ben ik met je eens. Zou er ook voor zijn dat jullie gewoon 1.600 kaarten krijgen.
   2. Onzin. De brand was minder dan 24 uur voor de wedstrijd. Er waren in die korte tijd niet genoeg bussen te regelen.
   3. Ook onzin. Laatste editie (2012) had PSV vrij vervoer.

   • psv fan
    september 23, 2013 om 10:01 pm

    2: bussen waren al geregeld. zie http://www.supver-psv.nl/cgi-bin/algemeen/wedstrijd.pl?nummer=599&lang=nl
    3: laatste editie en 1e editie in 96 ook. Maar al die keren er tussen niet.

    Laat me duidelijk zijn. Ik vind het erg jammer dat er geen Ajax fans in ehv waren. Maar het is niet alleen zo dat anderen het voor ajax fans verpesten. Andersom gebeurd het ook.

 2. september 23, 2013 om 10:22 pm

  Ik ging uit van deze link http://www.ad.nl/ad/nl/1433/PSV/article/detail/1918231/2010/11/20/Treinstoring-dupeert-fans-PSV-geen-fans-naar-Arena.dhtml waarin wordt gesteld dat busvervoer en andere routes niet mogelijk waren. Belangrijkste conclusie is echter dat de meeste clubs steeds toegankelijker vervoer krijgen in Amsterdam. Zo had Twente vorig jaar met 1.200 supporters vrij vervoer naar Amsterdam, mocht PSV bij de laatste JCS met vrij vervoer, zijn ado en Feyenoord vanuit Amsterdam weer welkom en is de Toekomst verbouwd zodat alle clubs supporters mee kunnen nemen als ze tegen Jong Ajax spelen. Als je dit vergelijkt met het feit dat Ajax vorig seizoen niet 1 vrij vervoer wedstrijd had en dat dit jaar zelfs voor Ajax 1 en Jong Ajax geldt, dan denk ik dat je wel kun stellen dat de normalisatie maar van 1 kant komt. Uitzonderingen heb je inderdaad altijd.

  • psv fan
   september 24, 2013 om 5:41 am

   Nee de bussen waren in 2010 al vrij snel geregeld. Dit was al een wonder omdat ook de ns massaal bussen aan het charteren was om treinen te vervangen. Het was de Amsterdamse burgemeester die dit absoluut niet wilde. De situatie was behoudens het tijdsbestek identiek vandaar dat veel PSV fans nu in hun vuistje lachten.
   Dat Ajax fans overal een combi hebben hebben ze natuurlijk ook aan zichzelf te danken. In het verleden vaak voor problemen gezorgd. Een combi naar bijv RKC komt niet door angst van de waalwijkse fans.
   Dat ze zich de laatste jaren niet hebben misdragen komt misschien wel juist doordat ze veel combies hebben.
   Daarnaast bewijzen de Europese wedstrijden wel dat je de Amsterdamse fans niet vrij kunt laten reizen want overal waar ze komen veroorzaken ze problemen.
   Ik denk dat je nogal naïef bent en het niet wilt zien.

 3. september 24, 2013 om 6:35 am

  Dan geloof ik je wat betreft die bussen op je woord. Met betrekking tot die combies echter echt niet. Ik ga al 7 jaar naar alle uitwedstrijden en bij clubs als de Graafschap, VVV, RKC, Zwolle, Heerenveen en Heracles is tegen Ajax in die jaren nooit iets gebeurt wat een combi verklaart of respecteert. Lees de verslagen er maar op na. Ik zal de eerste zijn om te erkennen dat daar waar een vol uitvak met uitsupporters aanwezig is er zaken voorvallen, maar dat gebeurt in elke kroeg. Als je dit aan wil pakken moet je niet de kroeg sluiten maar de daad aanpakken.

 4. PSV fan Woensel
  september 24, 2013 om 8:29 am

  even terug komend het verhaal van de wedstrijd PSV v Ajax een paar jaar geleden. Toen Ajax supporters met een uitkaart alleen mee mochten komen. Het uitvak werd in het Philips stadion afgebroken, brandblusser werd op het hoofd van een steward geslagen, diverse objecten werden in een vak vol met kinderen gegooid.

  Dan zou je toch verwachten dat de daders achterhaald zouden worden? Iedereen mag binnen met een persoonlijke uitkaart. 1600 fans waar de tientallen daders tussen zitten… wat blijkt? Ajax, politie Amsterdam en SV Ajax kunnen niemand aanwijzen als de schuldige. Geen één arrestatie, geen enkel stadion verbod.

  PSV is coulant, maar wil ipv. 1600 supporters maar 1200 supporters toelaten de volgende wedstrijd (terwijl de meest logische actie is om de supporters voor jaren te weren!) en wat denk je, Ajax gaat PSV supporters van 1600 naar 1200 supporters doen?? Waarom?? Omdat Ajax fans een steward mishandelen en levensgevaarlijke objecten naar kinderen gooien!!

  Nee meneer Bouten, u heeft boter op uw hoofd! Zolang er van deze maniakken rondlopen die kinderen in gevaar brengen en een steward bijna invalide slaan en hun eigen club ze niet durft aan te pakken, dan moet iedere club in de wereld Ajax supporters voor altijd weigeren!

  • september 24, 2013 om 8:46 am

   Van de 1600 gaan er 40 door een deurtje. De andere 1560 doen NIETS verkeerd. En dan vind jij dat alle supporters geweigerd moeten worden? Dat zou hetzelfde zijn als dat ik alle PSV’ers respectloos noem omdat een deel van het uitvak begon te zingen tijdens de minuut stilte voor Sjakie Wolfs. Dan verschillen we daar dus van mening. Dan kan elke kroeg in Nederland sluiten en mag er geen festival worden georganiseerd. De kop van het stuk is dat de goeden lijden onder de kwaden en ik ben van mening dat dit moet veranderen.

 5. PSV fan Woensel
  september 24, 2013 om 9:41 am

  nee meneer bouten, u begrijpt mij niet. De 40 relschoppers + ruim 100 meelopers die bijna een steward dood sloegen en kinderen ernstig in gevaar brachten heeft Ajax bewust niet nagetrokken! Hoe makkelijk was het om de 1600 foto’s naast elkaar te leggen (staan op een uitkaart inclusief naam, adres, telefoonnummer) en dan de 40 relschoppers aan te geven bij de politie? Juist.. eventjes een uurtje of 2 beelden kijken en foto’s vergelijken en dan heb je zeker 80% herkend.. Dat weigerde Ajax om te doen. Dus dan moet je de club en supporters straffen voor hun daden. Of de 1500 andere supporters konden ze ook aangeven.. Lijkt me sterk dat niemand elkaar daar kent verder.. Ajax heeft gewoon de kenmerken van een dorpsclubje, ons kent ons.. Dus lees mijn woorden goed: AJAX HEEFT BEWUST HOOLIGANS HUN GANG LATEN GAAN EN HEEFT BEWUST NIET MEEGEWERKT AAN EEN ONDERZOEK!

  en wie is Sjakie Wolfs?? ik heb echt geen flauw idee waar je het over hebt…

 6. Ajax Fan
  september 24, 2013 om 2:00 pm

  @PSV Fan Woensel ; Volgens mij is het traceren van relschoppers in een ander stadion niet de taak van AJAX maar van de desbetreffende club om de foto’s,beelden etc. door te sturen naar Ajax zodat zij er wat aan kunnen doen. Schijnbaar is dit niet gebeurt waardoor ze niet geïdentificeerd konden worden.

  • psv fan
   september 24, 2013 om 3:18 pm

   Psv heeft de camera beelden naar oa Ajax gestuurd met de vraag de schuldigen aan te wijzen (http://www.psv.nl/web/show/id=118705/contentid=22969) de directie van deze club onderhoudt echter goede banden met deze voetbalvandalen, ze hebben er zelfs recentelijk 1 opgenomen in de bestuursraad??? Waardoor er nooit tot vervolging is kunnen overgaan.
   Zelfs tegen het uitlokken van antisemitisme wordt geen stelling getrokken.

   Je zou zeggen dat de club het voetbalgeweld beu is maar zelfs na wedstrijden zonder publiek, boetes en Europese banningen is daar weinig van te merken.

   Feit blijft dat Ajax fans bij bijna alle grote incidenten van voetbal gerelateerd geweld in Nederland betrokken zijn. Ook op allerlei vlakken (Beverwijk, staafincident, aanval op keeper az, jong Ajax-jong Feyenoord).
   En dan nog wordt er hier raar opgekeken als zij beperkingen krijgen opgelegd.

   En wat geweld tijdens stappen betreft. In steeds meer steden (oa Eindhoven) worden cafés bestraft met tijdelijke sluitingen na een vechtpartij. Hiermee hoopt men dat de beheerder maatregelen treft om zijn bezoekers in de toom te houden.
   Maar Ajax weigert te leren van het verleden.

   • september 24, 2013 om 4:26 pm

    Dank voor de link. Er staat namelijk ten eerste dat het slechts 20 tot 30 supporters waren en daarnaast staat dat de beelden aan de politie zijn verstrekt en niet aan Ajax. Jou ‘feit’ dat Ajax bij de alle grote incidenten betrokken is geweest zijn bijna allemaal incidenten van 10 jaar of langer geleden. De enige recentelijke is 1 (!!!) idioot die Esteban aanvalt. Het zijn continue individuen of kleine groepen die het voor de rest verpesten. Jullie gaan er maar niet op in dat ik vind dat dit niet zou moeten kunnen.

 7. PSV fan Woensel
  september 24, 2013 om 3:59 pm

  Beste meneer Bouten, blijkbaar bent u bij de desbetreffende wedstrijd geweest als u zo stellig weet dat het er maar 40 relschoppers waren. Het wordt natuurlijk erg moeilijk gissen als Ajax BEWUST niet mee werkt aan een onderzoek om daders te vinden.

  Het antwoord dat je geeft om maar geen discussie te starten is een beetje raar, aangezien je zelf net doet alsof de Ajax fans brave koorknaapjes zijn. Mij hoor je niet zeggen dat PSV schatjes heeft of dat Ajax niks uitvreet, ze kunnen er beiden wat van…

  Maar goed, laten we er vanuit gaan dat een groep van 40 Ajax fans de steward bijna dood slaan met een brandblusser, deze brandblusser wordt daarna een vak vol met kinderen ingegooid, samen met diverse levensgevaarlijke voorwerpen. De grote kunststof plaat (afrastering) die op een klein punt nog blijft hangen, die net niet 10 meter naar beneden valt (anders waren er honderden gewonden gevallen).

  Jij als blijkbaar toeschouwer van deze gebeurtenissen (en PvdA lid) vind het normaal dat Ajax zijn medewerking niet verleend om deze maniakken die bijna een steward vermoorden en levensgevaarlijke materialen in een vak vol met kinderen gooien?

  Je lijkt me een verstandige jongen en iemand die hoge ogen wil gooien bij de PvdA? Waarom krijg ik hier dan geen fatsoenlijk antwoord op?

  Waarom als jij blijkbaar weet dat het 40 raddraaiers waren, geef je deze niet aan bij politie en justitie? Je kent ze blijkbaar aardig goed?

  Waarom werkt Ajax niet mee aan een onderzoek?

  Waarom werden er vanwege deze 40 Ajax relschoppers gedreigd om dan ook maar geen PSV supporters in de ArenA toe te laten?

  Waarom mogen er sindsdien maar 1200 ipv 1600 PSV fans het uitvak van de ArenA binnen stappen?

  • september 24, 2013 om 4:32 pm

   Ik dacht dat het er 40 waren, uit de link blijken het er 20 tot 30 te zijn. Totaal niet goed te keuren dat er gewonden bij zijn gevallen. In die link staat overigens nergens dat Ajax niet meewerkt, dat is wat jullie er van maken. Daarnaast stond ik niet eens in dat deel van het uitvak, maar het andere deel (dat toen nog dicht zat) van het uitvak. Ik roep elke reactie dat ik vind dat mensen op hun daden moeten worden aangepakt en niet op vooroordelen, jullie leggen mij hierop woorden in de mond dat ik het normaal vind dat Ajax niet mee zou werken. Tenslotte heb ik al gezegd dat ik vind dat Ajax gewoon 1600 PSV ers toe zou moeten laten.

 8. PSV fan Woensel
  september 24, 2013 om 4:06 pm

  OW ja, en sorry dat ik niet wist wie Sjaakie Wolfs was… Ik kan niet iedere materiaalman uit mijn hoofd.

  Iets roepen tijdens een minuut stilte vind ik ook niet netjes, maar dat staat in geen verhouding met het bijna dood slaan van een steward en kinderen ernstig in gevaar brengen. Ik heb de artikelen trouwens nagezocht en PSV heeft het betreffende individu opgespoord en een stadionverbod gegeven. Iets wat Ajax bewust nalaat.

  En laten we het ook niet hebben over de wedstrijden in Duitsland waar Ajax fans met gele davidsterren op hun jas dragen en iedere wedstrijd antisemitisme aanwakkeren. Pure schande dat Ajax, gemeente Amsterdam, politiek in Nederland dit toe laat!

  • september 24, 2013 om 4:33 pm

   Neem ik je ook niet kwalijk, maar als je zo goed weet hoe het de PSV supporters in de Arena vergaat dan had ik verwacht dat deze informatie ook wel aanwezig was.

 9. PSV fan Woensel
  september 24, 2013 om 4:58 pm

  Je blijft de antwoorden op mijn vragen ontwijken….

 10. september 24, 2013 om 5:18 pm

  Dan moet je echt beter lezen. Ik reageer gewoon op relevante opmerkingen van je, ook al zijn ze jaren geleden. Ik heb jou nog niet zien reageren op de citaten van bovenstaande burgemeesters en de voorzieningenrechter.

 11. PSV fan Woensel
  september 24, 2013 om 7:11 pm

  Ik ben het met je eens dat uitpubliek bij voetbal hoort. Echter Ajax fans waren afgelopen zondag welkom bij een treinreis. De NS heeft een tijd geleden besloten om werkzaamheden te verrichten. Ik kan me voorstellen dat ze zoiets op zondag doen en niet op maandag ochtend. De KNVB en NS zijn degene die niet overlegd hebben. Van Gijzel moet zorgen dat de veiligheid gegarandeerd wordt. Met alle voorgestelde opties kon hij dat niet garanderen, uiteindelijk beslist hij. Geen enkele rechter zal daar ooit tegenin gaan…

  Maar blijft een feit dat jij eromheen blijft draaien dat Ajax fans een steward bijna dood slaan en kinderen ernstig in gevaar brengen. Ajax heeft een onderzoek bewust tegengehouden. Waarom?? Dan is de groep dus schuldig en daar was jij ook bij… Wat heeft jou weerhouden om de politie te informeren dat je getuige was van poging tot doodslag?

  Erg vreemd hoe de PvdA raadsleden in Horst aan de Maas denken over het bestrijden van criminaliteit..

  • september 24, 2013 om 7:18 pm

   Ik zal het nog een keer voor je herhalen. Ik heb gezegd dat:
   1. Mishandeling van een onschuldige derde NOOIT goed te praten is.
   2. Ik niet in dat deel van het uitvak stond.
   3. Ik nergens heb gezien dat Ajax niet heeft meegewerkt. Sterker nog, in jullie eigen link staat dat PSV de gegevens aan de politie, en niet aan Ajax, heeft gegeven. Bij doodslag (ik gebruik jou woorden) zou een club altijd me moeten werken!

   En nogmaals: Ik ben er volledig voorstander van dat die werkzaamheden op zondag zijn, echter gaf ik aan dat de reden van het niet toestaan van een buscombi in dit geval bij de PSV supporters lag. Niet mijn woorden, maar van jullie burgemeester en de voorieningenrechter.

   Duidelijker kan ik je echt niet antwoorden.

   • psv fan
    september 24, 2013 om 7:57 pm

    Ik denk echt dat u met een rose bril naar uw mede supporters kijkt.
    Sorry dat een aantal voorbeelden “verjaard” zijn maar ik wilde u alleen duidelijk maken dat voetbalvandalisme bij Ajax (en andere clubs) al jaren een probleem is. Ik heb het jaarverslag van het civv van 2011/12 gevonden. Daarin staan al een aantal incidenten opgesomd waarin de Amsterdamse fans voor problemen zorgde. Dit liep uiteen van het aanvallen van de keeper door 1 malloot in de arena, tot het uitbreken van een grote groep Ajax fans in de galgenwaard. Ook waren er incidenten rondom de Europese wedstrijden zowel uit als thuis. En dan moet je bedenken dat de 4 grootste risico wedstrijden tegen Feyenoord en ADO al zonder uitpubliek gespeeld werden. Verder durft uw eigen burgemeester na rellen tijdens het kampioensfeest geen huldigingen meer in de binnenstad te houden.
    Ook heeft de politie een georganiseerd crimineel netwerk in uw stadion opgerold en zijn er supporters van Ajax betrokken bij liquidaties in het criminele milieu.
    En dan vind u het vreemd dat meerdere steden in Nederland deze fans liever niet ontvangt???

 12. PSV fan Woensel
  september 24, 2013 om 8:14 pm

  @ psv fan, beter kan ik het niet verwoorden.

  Blijkbaar zijn de goede Ajax fans blind voor het gedrag van hun kwade fans…

  • psv fan
   oktober 24, 2013 om 6:04 pm

   En wederom misdraagt een gedeelte van de Ajax fans zich. Erg vreemd dat ze nergens welkom zijn.

   • psv fan
    oktober 24, 2013 om 6:07 pm

    Ben benieuwd of Ajax de daders ter verantwoording roept of dat ze weer de andere kant op kijken.

 13. september 24, 2013 om 8:24 pm

  En schijnbaar heeft u echt problemen met begrijpend lezen.

  Ik vind het vreemd dat steden niet de daders aanpakken, maar de hele groep straffen. Maar u schijnt het niet te willen begrijpen. Ik ga niet nogmaals herhalen wat ik al een keer of zes heb geschreven. De goeden horen niet te lijden onder de kwaden.

  En mochten jullie er toch over verder willen praten, dan sta ik altijd open voor een drankje. Hoop op het Leidseplein, maar dat zal de tijd leren.

 14. PSV fan Woensel
  september 24, 2013 om 8:29 pm

  Ach we kunnen er altijd een keer over praten… Ik stel voor om in Mei op het stadhuisplein 1 in Eindhoven af te spreken. Daar is het dan een stuk drukker, leidscheplein is dan helemaal stil..

 15. PSV fan Woensel
  september 25, 2013 om 5:51 am

  De beker is geen prijs en vieren wij nooit…

 16. psv fan
  november 7, 2013 om 2:31 pm

  http://www.at5.nl/artikelen/114856/celtic-supporters-wees-voorzichtig-in-binnenstad

  Zelfs de meest vreedzame supporters ter wereld worden door uw mede supporters aangevallen. En ook in Glasgow waren er weer veel problemen met Ajax fans.
  Gaat u nu eindelijk eens inzien waarom men Ajax fans liever niet bij uitwedstrijden ziet.

  Ps: zijn de verantwoordelijken voor het afbreken van het uitvak van celtic al bekend?

  • november 7, 2013 om 7:13 pm

   De meest vreedzame supporters ter wereld zijn twee wedstrijden alleen maar bezig geweest met provoceren. Feyenoord vlag, Palestina vlaggen, Twente sjaals en shirtjes, onschuldige toeristen met glazen bekogelen. Dan komt er een reactie van 50 gasten. Stel dat die allemaal een kaart zouden hebben dan is het 0,1% van het stadion. U bent schijnbaar voorstander van het weren van een hele supportersschare als 0,1% zich misdraagt. Dus bevestigt u mijn stelling…. de goeden lijden onder de kwaden. U mag dit vinden, ik ben het daar niet mee eens.

   Succes vanavond.

   • psv fan
    november 9, 2013 om 9:52 pm

    De Palestijnse vlaggen zijn er niet om ajax te provoceren. Die zijn er bij alle celtic wedstrijden. Dit omdat ze zich, net als zij, onderdrukt voelen.
    Waarom zou een Ajax fan zich geprovoceerd voelen door zo’n vlag. Het joden geroep is toch alleen een geuzen naam? Mijn inziens is dit ook een item waartegen de club Ajax zich veel meer zou moeten verzetten.

 17. psv fan
  november 9, 2013 om 9:46 pm

  Neil Lennon, de trainer van Celtic, liet zich vandaag tijdens een persconferentie stevig uit over de fans van Ajax.

  ‘Teleurgesteld, maar niet verbaasd.’ Zo reageerde Lennon op de rellen van dinsdag- en woensdagavond rond het Champions League-duel tussen Ajax en zijn club, ‘Als je kijkt naar wat er is gebeurd hier in Celtic Parc, met de Ajax-fans, zoals het gooien met stoeltjes naar supporters.’

  Lennon heeft een verklaring waarom het uit de hand liep. ‘Ik denk dat er een cultuur is bij Ajax’, stelt hij. ‘Fans van Manchester United en Manchester City hadden ook problemen [met supporters van Ajax] de afgelopen jaren, het is niet voorbehouden aan Celtic.’

  Supporters van Celtic werden onder andere in café Old Sailor en Molly Malone’s belaagd.

  Precies wat ik ook zeg. Bij Ajax wordt niet opgetreden tegen het tuig. Daarmee geef je het signaal af dat je het goed keurd. Iedere wedstrijd is het raak. Dit zijn geen incidenten.

 18. november 9, 2013 om 9:56 pm

  Ik hou ermee op. Je blijft niet reageren op m’n stelling. Je blijft de acties van een groep noemen. Een groep die elke club heeft en waarvan ik denk dat het belachelijk is dat je een hele supportersschare straft. Kortom… zoals de kop al zegt: de goeden lijden onder de kwaden. Jammer dat je niet op mijn stelling in wilt gaan.

  • psv fan
   november 10, 2013 om 9:48 am

   Dan moet je de kwaden ook aanpakken. Ajax houdt deze telkens weer het hand boven het hoofd. Daardoor is het logisch dat de goeden er onder leiden.
   Maar wat wil je als je dat tuig zelfs is geïnfiltreerd in je eigen bestuursraad.

 19. PSV fan Woensel
  november 12, 2013 om 8:58 pm

  Ik wil wel ingaan op je stelling… Zeker moet je de kwaden aanpakken… Wederom een stad in puin slaan, stadion slopen in Glasgow.

  En afgelopen week in Amsterdam wederom schandalig misdadige acties van Amsterdamse supporters. Klap op de vuurpijl de rascistische spandoeken die keer op keer te zien waren… En wederom hebben de goeden een oogje dichtgeknepen…

  Ik zie telkens herhaling optreden…

  Kwade Ajax fans zijn crimineel, gewelddadig en nu ook nog super racistisch. De goede Ajax fans negeren, ontkennen en kijken de andere kant op…

  De UEFA beboet Ajax met een klein bedrag, terwijl ze in Zagreb hetzelfde racisme beboeten met wedstrijden zonder publiek…

  Jammer dat de goede wederom de andere kant op hebben gekeken..

  Ben benieuwd of de UEFA Ajax nu wel bestraft met het gedrag van de fans in Glasgow!

  • november 12, 2013 om 9:08 pm

   Beide voorbeelden van minder dan 1 procent van de supporters. Ik ben het met je eens dat sociale controle ontzettend belangrijk is en veel problemen op zou lossen, maar net als met zinloos geweld of geweld in uitgaansleven is dat van de zijkant makkelijk gezegd. Ik zou willen dat het zo makkelijk was. Zelf weet ik dat ik het wel doe, maar ook dat het soms verdomde moeilijk is. Net als dat de 50 PSV ers in mei 2013 niet werden tegen gehouden door de goedwillende PSV ers.

   • psv fan
    november 13, 2013 om 7:59 am

    Met het wezenlijke verschil dat de club psv er achteraf alles aan heeft gedaan deze hersenloze supporters te identificeren en een aantal een stadionverbod heeft opgelegd.

   • psv fan
    november 13, 2013 om 8:02 am

    Voor aanvang van de wedstrijd in Amsterdam waren er vanuit het uitvak spreekkoren te horen. “Wij distantiëren ons van dit soort gedrag. Daarom hebben we maatregelen genomen”, verklaarde de woordvoerder.

    Het duo werd geïdentificeerd naar aanleiding van tv-beelden. “Vanuit de regiekamer hebben we kunnen zien om wie het ging. Het waren er slechts twee. De overige supporters probeerden ze nog tot stilte te manen.”

  • psv fan
   december 12, 2013 om 6:32 pm

   En wederom weten Ajax fans zich niet te gedragen. En wederom gaat Ajax een onderzoek instellen.
   Waar blijven de resultaten van de eerdere onderzoeken en wat is daar mee gedaan?
   Ajax bestuur zegt dit alleen om de boetes laag te houden.
   Het duurt niet lang of de Uefa gaat zwaarder straffen en dan weer lijden de goeden onder de kwaden.

 20. november 13, 2013 om 10:21 am

  Hey, daar is onze PSV fan weer. En met weer doel ik ook op het feit dat er weer niet wordt gelezen. Want hij komt hier met een voorbeeld van sociale controle over het verstoren van een minuut stilte, terwijl ik verwijs naar het vechten met politie en het proberen te verhinderen van de terugtocht van 1200 feestende Ajacieden. Op internet hebben ze een naam voor dergelijke reaguurders. Een Troll.

  En geloof me, ook Ajax deelt stadionverboden uit en gaat daarin verder dan PSV. Bij Ajax krijg je voor het overtreden van alle huisregels SV’s, tot aan het roken in het stadion aan toe.

  • psv fan
   april 21, 2014 om 6:39 pm

   Wederom misdraagt een steeds groter deel van de Ajax supporters zich en tot overmaat van ramp juigde de hele Ajax tribune dit toe??
   En de eerste reactie van het Ajax bestuur was “wij hebben ze 2x gefouilleerd dus het ligt niet aan ons”. Na ieder incident (als je nog van incidenten kunt spreken) zegt de club Ajax een onderzoek te starten. Alleen de uitkomsten hiervan worden nooit kenbaar gemaakt. Ik houd mijn hart vast voor komend weekend als de zogenaamde supporters het kampioenschap gaan vieren (alvast mijn felicitaties). Neem een voorbeeld aan de festiviteiten in Tilburg en Zwolle maar helaas weten wij dat het, net als vorige week op het Rembrandtplein wederom uit de hand gaat lopen.

   Ik denk dat ook u nu overtuigd moet zijn dat :
   – het geen incidenten zijn,
   – de goeden het niet afkeuren,
   – de club er niet tegen optreedt.
   En daarom meneer Bouten is er geen andere oplossing dan maatregelen te nemen waar allen onder lijden.

   • april 21, 2014 om 7:21 pm

    De eerste psv fan die reageert met leugens.

    1. Van der Sar heeft niet gezegd dat Ajax ons twee keer heeft gefouilleerd, maar dat dit twee keer is gebeurd. 1 keer in Amsterdam en 1 keer bij de kuip.

    2. Het werd door een groot deel van de aanwezige Ajax supporters afgekeurd. Supportersvereniging heeft besloten tot royement over te gaan.

    3. De club treedt er wel tegen op aangezien iedereen die wordt gepakt voor vuurwerk een stadionverbod en boete krijgt.

    Dus: in plaats van stemming te maken met leugens eerst even huiswerk doen. Mensen die met leugens op m’n blog discussies voeren krijgen normaal een block.

 21. PSV fan Woensel
  april 21, 2014 om 7:08 pm

  Gelukkig een medestander.. Inderdaad grappig dat heel Nederland ziet dat het Ajaks publiek zich schandalig gedraagt keer op keer, maar dat de club Ajaks zich keer op keer verschuilde achter hun onschuld en de eerste reactie meteen is dat het niet hun schuld is..

  Het is een structureel probleem van geweld, drugsgebruik, criminaliteit, antisemitisme.

  Een kleine greep uit dit structureel probleem (incidenten zijn het al een jaar niet meer)
  – Milaan uit en thuis: antisemitisme, grove geweldsdelicten
  – celtic kuit en thuis: sektarische spandoeken, antisemitisme, ernstige geweldsdelicten
  – Salzburg uit en thuis: antisemitisme, ernstige provocaties , geweldsdelicten
  – Cambuur thuis, ernstige geweldsdelicten
  – spandoek om een overleden gevaarlijke drugscrimineel te eren (weet niet meer welke wedstrijd)
  – bekerfinale Zwolle, antisemitisme en een paar honderd idioten die vuurwerk afsteken en 9000 fans die dit luidruchtig staan toe te juichen??

  Het wordt tijd dat de politiek zich hiermee gaat bemoeien Roy.. Wellicht kan jij de voorzet geven en een standpunt maken?

  Het incident tijdens de bekerfinale waar duizenden Ajaks fans het idiote gedrag van “vak 410” staan toe te juichen, laat heel Nederland zien dat er grove maatregels genomen moeten worden. Gelukkig zag Edwin van de Sar

  – uitsluiten bekertoernooien? NL en Europees?
  – wedstrijden zonder publiek?
  – punten in mindering?

  Maar goed.. Ik kan waarschijnlijk wel weer gokken wat er gaat gebeuren.. Kleine boete en wedstrijd voorwaardelijk of iets dergelijks.. Want heel NL heeft ongelijk…

  Graag je reactie Roy…

  • april 21, 2014 om 7:29 pm

   Dat ik de moeite nog neem te reageren op iemand die zo kinderachtig is Ajax met ks te schrijven. Vuurwerk wordt in alle stadions afgestoken. Ook bij je eigen cluppie. Ook gisteren in het zwolle vak en ook vandaag bij de kampioenswedstrijd van willem 2 (ook daar werd het op het veld gegooid, maar daar hoor je niemand over). Wat er gisteren gruwelijk mis ging is dat vuurwdrk nooit spelers of medesupporters in gevaar mag brengen. Heb ik me op mijn (openbare) FB ook over uitgesproken. Ajax straft de daders met een stadionverbod en boete, de Supportersvereniging royeert de daders. Er klopt dus simpelweg geen moer van je stelling. Ook weer wat populistisch roepen. Get a life!

 22. PSV fan Woensel
  april 22, 2014 om 5:23 pm

  Ja, Ajaks met ks schrijven doe ik nou eenmaal… Neemt niet weg dat ik erg benieuwd ben hoeveel stadionverboden echt uitgedeeld gaan worden.. Vuurwerk en pyro acties vind ik ook prachtig om te zien en daar is niks mis mee.. Echter deze fans hebben massaal tot 2x toe de wedstrijd bewust lam gelegd hebben en medesupporters, stewards, fotografen en de spelers van beide partijen bewust bestookt met vuurwerk. Deze actie is gecoördineerd en massaal uitgevoerd door snotventjes die niks met jullie club hebben, alleen bewust chaos veroorzaken..

  Daarnaast waren zo’n 5000 fans het aan het toejuichen?? (Mijn schatting). En op al jullie vakken zijn stoelen gesneuveld en beklad, alle wc blokken ernstig beschadigd en vernield en in alle Amsterdamse vakken muren beklad… Gek dat er op de PEC vakken geen noemenswaardige dingen bewust kapot zijn gemaakt… Over welke supporters zou dat wat zeggen?? Wordt het overgrote deel van deze vandalen ook gepakt, berecht en getrakteerd op een stadionverbod? Ik vraag het me af…

  Je ziet dan ook hoe hypocriet het bestuur van jouw club is.. Alsof het blokkeren van 400(?) kaarten het probleem opgelost heeft? Tussen die 400 zullen minimaal 200 onschuldigen zitten. Ik zou enorm over de zeik zijn als ik in dat vak zou zitten en onschuldig ben en niet naar mijn kampioenswedstrijd kan gaan. Dit terwijl duizenden fans het stonden toe te juichen en waarschijnlijk enkele honderden supporters verderop in het stadion ook een enorme ravage aan het maken waren. Hoort de club dan niet te zeggen, sorry.. Maar dan gaan er helemaal geen fans meer mee? Zeer hypocriet dus.. Of niemand straffen of iedereen.. Niet zo’n belabberde maatregel… Ik neem aan dat de KNVB daar toch anders over zal beslissen…

  Blijft dus een feit dat de ondertussen tientallen ernstige “incidenten” dit jaar geen incidenten zijn, maar een structureel probleem waar Ajaks fans zich keer op keer schuldig maken aan racisme, antisemitisme en zeer grove geweldsdelicten. Wanneer wordt dit gestopt en wie gaat dit stoppen? Waarom blijft de club, KNVB en UEFA deze fans een hand boven het hoofd houden? Waarom vindt het grootste deel van jullie fans dit normaal en steunen ze deze idioten?

  Ga jij dit aankaarten in de politiek? Ga jij dit aankaarten binnen jouw favorite club? Welke fans worden er daadwerkelijk gepakt en gestraft? Of gaat het weer zoals het de afgelopen jaren al gaat.. Jullie fans die het voetbal structureel kapot maken, de instanties club en politiek die alles met de mantel der liefde bedekt? Gewoon een en al slappe hap! Ajaks moet heel hard aangepakt worden en als het probleem niet aangepakt kan worden, dan alle fans uit het stadion bannen!

 23. psv fan
  april 23, 2014 om 11:19 am

  Telegraaf – http://m.telegraaf.nl/article/22539714/harde-kern-gaf-opdracht-sabotage

  Zo zie je maar weer hoe diep dat tuig zich in je club heeft genesteld. Tot in het bestuur aan toe.
  Ik begrijp de burgemeesters van meerdere steden maar al te goed dat ze alle fans weigeren. Het is het voor mensen buiten de club toch niet te controleren wie de goeden en de kwaden zijn.
  En waar sommige het afdoen als puberende kwajongens, blijkt wel dat het niets ontziende criminelen van het ergste soort zijn.

 1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: