Home > 16 dorpentour, Meterik > 16 dorpentour: Paul Tang bezoekt Meterik (verslag)

16 dorpentour: Paul Tang bezoekt Meterik (verslag)


Paul Tang MeterikAfgelopen zaterdag, 2 november, brachten we met Paul Tang een bezoek aan Meterik. Na bezoeken aan America, Broekhuizen, Broekhuizenvorst, Evertsoord, Griendtsveen, Grubbenvorst, Hegelsom, HorstKronenberg, Lottum , Meerlo en Melderslo was dit het 13e dorp dat we in een jaar hebben bezocht. Bezoeken met landelijke of Europese politici die tot doel hebben om burger en politiek dichter bij elkaar te brengen. Bezoeken die we allemaal starten met huis aan huis gesprekken over het dorp en de gemeente en bezoeken die we allemaal afsluiten met een themabijeenkomst.

Zo ook in Meterik waar we weer erg gastvrij ontvangen werden en de deur aan deur gesprekken vaak keukentafel gesprekken werden. Van de gesproken huishoudens gaf twee derde aan dat de rustige woonomgeving het grootste pluspunt van Meterik is, gevolgd door een derde die de Sociale Samenhang benoemde. Bij de negatieve punten en de zaken waar we ons als PvdA Horst aan de Maas voor in zouden moeten zetten waren de antwoorden diverser. De bereikbaarheid, de verkeersveiligheid en het onderhoud van de openbare ruimte werden met 20% het vaakst genoemd. Ook deze input nemen we, met de in totaal 250 gevoerde gesprekken, mee bij de vorming van ons verkiezingsprogramma en onze dagelijkse politieke activiteiten.

Tijdens de themabijeenkomst spraken 18 mensen met kandidaat lijsttrekker voor de Europese verkiezingen Paul Tang over Europa. Paul, die zelf aangeeft voor Europa te zijn, maar dan wel voor een werkend Europa, heeft in anderhalf uur gesproken over de vragen en zorgen waar de aanwezigen mee zaten. Tijdens deze antwoorden gaf hij bijvoorbeeld aan kracht te zien in diversiteit, waarbij hij Horst aan de Maas met haar 16 dorpen als voorbeeld benoemde. Hij onderschreef ook ons lokale standpunt dat kaders dan wel centraal worden vastgelegd, maar keuzes lokaal moeten worden gemnaakt. Maar ook de landelijk actuele thema’s werden besproken. Zo geeft Paul aan dat wat hem betreft de 3% norm geen doel kan zijn als de werkloosheid hoger dan 6% is. De belangrijkste opmerking was echter te erkennen dat Europa hard aan haar imago zal moeten werken. Mensen zetten zich pas in voor Europa, als Europa zich inzet voor mensen.

Uiteindelijk weer een geweldige ochtend gehad binnen onze 16 dorpentour waarin we nog drie dorpen op het programma hebben staan, te beginnen op 23 november als we met vice-voorzitter Bert Otten in Sevenum in gesprek gaan over sociaal ondernemerschap. Op 13 december bezoeken we met Roelof van de Laar Swolgen. Graag tot dan of bij een van de andere activiteiten van onze 16 dorpentour!

Advertenties
Categorieën:16 dorpentour, Meterik
  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: