Home > 16 dorpentour, Sevenum > 16 dorpentour: Bert Otten bezoekt Sevenum

16 dorpentour: Bert Otten bezoekt Sevenum


Bert OttenNog drie dorpen te gaan in onze 16 dorpentour. Een initiatief van de PvdA Horst aan de Maas om politiek en burger dichter bij elkaar te brengen. Het doel was om elke maand met een politiek kopstuk in een van onze 16 dorpen langs te gaan om aan onze inwoners te vragen wat men vindt van de politiek in hun buurt, gemeente, Nederland en Europa. Inmiddels hebben we met bezoeken aan America, Broekhuizen, Broekhuizenvorst, Evertsoord, Griendtsveen, Grubbenvorst, Hegelsom, HorstKronenberg, Lottum , Meerlo, Melderslo en Meterik 13 van de 16 dorpen bezocht. Hierbij hebben we onze partijvoorzitter, een Europees Parlementslid, 11 Tweede Kamerleden en een van de kandidaat lijsttrekkers voor de Europese verkiezingen in Horst aan de Maas op bezoek gehad. Tijdens deze bezoeken hebben we met ruim 250 inwoners gesproken en hebben we 13 themabijeenkomsten georganiseerd.

We zijn vooral blij met de welwillendheid van onze inwoners om mee te werken aan onze bezoeken. Zonder uitzondering worden de korte vraaggesprekken interessante gesprekken over de huidige situatie en de toekomst van onze dorpen en onze gemeente. We zijn er van overtuigd dat ook het bezoek van Bert Otten, vice voorzitter van de PvdA, aan Sevenum op 23 november een succes wordt.

We starten ons bezoek aan Sevenum, zoals alle dagen, met een canvasactie waarbij we huis aan huis met de Sevenummers in gesprek gaan over hun omgeving. Daarna organiseren we van 14:30 tot 16:00 een themabijeenkomst in Café de Sevewaeg (Markt 3, 5975 AM Sevenum) over sociaal ondernemerschap. Bert Otten is wat ons betreft dé persoon om met ons in gesprek te gaan over sociaal ondernemerschap. Allereerst is hij een PvdA’er die graag met mensen in gesprek is, zoals op 13 november tijdens een werkbezoek aan bewonersbedrijf Heechterp. Daarnaast heeft hij een uitgesproken mening over het belang van sociaal ondernemerschap, uiteengezet in een opiniestuk voor de Wiardi Beckmanstichting waarin hij oproept tot versterking van de sociale economie. Het thema is binnen de PvdA Horst aan de Maas ook een terugkerend onderwerp van gesprek en van actie. Hoe kan het ook anders met een wethouder die zich inzet voor de realisatie van Beej Mooren en Staatsie 1866. Twee projecten waar sociaal ondernemerschap de rode draad vormen.

Dus: Wilt u uw mening met betrekking tot sociaal ondernemerschap  delen met Bert Otten, wethouder Birgit op de Laak of een van onze raadsleden? Of wilt u met ons in gesprek over uw eigen omgeving? Kom dan op zaterdag 23 november om 14:30 naar Sevenum. Graag tot dan of bij een van de andere activiteiten van onze 16 dorpentour!

Advertenties
Categorieën:16 dorpentour, Sevenum
  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: