Home > Alpe d'Huzes > Road to Alpe d’Huzes (1): Geven ondanks de negatieve publiciteit

Road to Alpe d’Huzes (1): Geven ondanks de negatieve publiciteit


5 Juni 2014 doe ik mee aan Alpe d’Huzes. 6 keer Alpe d’Huez opfietsen, in totaal 180 kilometer om geld op te halen voor de strijd tegen kanker. Op mijn actiepagina houd ik een blog bij over mijn Road to Alpe d’Huzes. Uiteraard plaats ik de stukjes ook hier. Wil je me volgen of steunen of wil je m’n persoonlijke motivatie lezen? Ga dan naar m’n actiepagina!

Geven ondanks de negatieve publiciteit

Binnen 5 uur nadat ik ben begonnen met het vullen van deze pagina kreeg ik van een erg goede vriendin het volgende bericht: “zit ik potverdorie helemaal jouw site te promoten, begint iedereen erover dat veel van het geld niet naar het goede doel gaat”. Een terechte vraag, want van elke euro die mensen geven zou een zo groot mogelijk deel naar het onderzoek naar de bestrijding van kanker moeten gaan. Dit sms’je doet me denken aan een discussie die ik had bij de bloedbank eerder dit jaar. Tijdens een van mijn plasmadonaties was ik in gesprek met mijn buurman over ontwikkelingen binnen de bloedbank. Hij gaf aan dat dit zijn laatste plasmadonaties zou zijn omdat hij zich niet kon vinden in het beleid rondom beloningen van bestuurders en het weigeren van homo’s als bloeddonor.

En inhoudelijk was (en ben) ik het helemaal met mijn buurman eens. Ik vind het schandalig dat bestuurders van goede doelen zich soms verrijken. Maar met het niet meer steunen van dat goede doel verander ik niets aan die situatie. De enige die ik daarmee heb zijn degenen die mijn bloed hard kunnen gebruiken. Als ik dat naar Alpe d’Huzes vertaal dan krijgt die bestuurder geen cent minder, maar gaat er wel minder naar het onderzoek naar bestrijding van kanker. Mijn buurman is overigens nog steeds bloeddonor.

Dus: laat je net als mijn bloedbankbuurman niet tegenhouden door de negatieve publiciteit en geef voor het onderzoek naar de bestrijding van kanker. Daarnaast moeten we met z’n allen de graaiers aanpakken. Maar laat het oorspronkelijke doel niet de dupe worden!  En neem een voorbeeld aan mijn goede vriendin, zegt het voort! Het bedankje komt als ik de 175 km naar Osdorp in de benen heb 🙂

Advertenties
Categorieën:Alpe d'Huzes
  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: