Home > Alpe d'Huzes > Road to Alpe d’Huzes (2): Eerste training

Road to Alpe d’Huzes (2): Eerste training


5 Juni 2014 doe ik mee aan Alpe d’Huzes. 6 keer Alpe d’Huez opfietsen, in totaal 180 kilometer om geld op te halen voor de strijd tegen kanker. Op mijn actiepagina houd ik een blog bij over mijn Road to Alpe d’Huzes. Uiteraard plaats ik de stukjes ook hier. Wil je me volgen of steunen of wil je m’n persoonlijke motivatie lezen? Ga dan naar m’n actiepagina!

Eerste training – 44 km

De rustperiode na m’n marathon zit er wel zo’n beetje op. Drie weken weinig tot niets doen is niet goed voor het humeur en het langzame herstel van de knieblessure draagt hier niet in positieve zin aan bij. Maandag dus maar een bezoekje gebracht aan de fysio. Uitgelegd dat ik na 30 kilometer door m’n knie ben gegaan en de laatste 12 kilometer met lichte pijn heb gelopen. Gemerkt dat de frustratie dat ik niet binnen de 4 uur heb gelopen nog altijd groter is dan de tevredenheid dat ik er nog een PR uit heb gelopen. Na wat testjes te horen gekregen dat ik een maand niet mag lopen maar dat fietsen geen probleem is.

Dinsdag dus maar meteen de daad bij het woord gevoegd en m’n Giant weer eens van stal gehaald voor een herfstritje. Na dik anderhalf uur zo’n 44 kilometer afgelegd en tot op de huid doorweekt en koud. Een mooi rondje van Horst, via Grubbenvorst, Lottum, Broekhuizen, Broekhuizenvorst, Blitterswijck, Wanssum, Meerlo en Tienray weer naar huis. En bewust 44 kilometer, omdat er in 2011, het laatste jaar waar de cijfers van bekend zijn, 44.000 Nederlanders aan kanker zijn overleden. 44, een symbolisch getal dat meer terug gaat komen de komende weken en maanden. Heerlijk overigens dat gevoel dat je onder de douche stapt en het gevoel krijgt alsof ze met tientallen naalden in je staan te prikken.

Al met al in een heerlijk ritje hoofd en benen even leeg gefietst, vooruit denkend aan alle acties die we gaan voeren voor Alpe d’Huzes en uiteraard aan de vele kilometers die we voor de boeg hebben. ’s Avonds tijdens een sponsorbijeenkomst van SV Blerick, waar we als Covebo shirtsponsor van zijn, was Glenn Helder uitgenodigd als spreker. Hij gebruikte daar de toepasselijke uitspraak dat mensen die gezond zijn duizend wensen hebben, terwijl mensen die ziek zijn er slechts één hebben. En hoeveel het ook waait, hoe hard het ook regent, dat moeten we in gedachten houden. Daar doen we het voor. Voor al die mensen die maar één wens hebben. Wat een voorrecht eigenlijk om je daarvoor in het zweet te werken. Kan niet wachten tot de volgende training! Mensen die het rondje willen zien –> http://www.strava.com/activities/94706241

Advertenties
Categorieën:Alpe d'Huzes
  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: