Home > 16 dorpentour, Swolgen > 16 dorpentour: Roelof van Laar bezoekt Swolgen

16 dorpentour: Roelof van Laar bezoekt Swolgen


Roelof van LaarDe decembermaand is weer aangebroken. Voor de PvdA Horst aan de Maas staat deze maand onder andere in het teken van het 16 dorpentourbezoek aan Swolgen. Na bezoeken aan  America, Broekhuizen, Broekhuizenvorst, Evertsoord, Griendtsveen, Grubbenvorst, Hegelsom, HorstKronenberg, Lottum , Meerlo, Melderslo, Meterik en Sevenum alweer het een na laatste dorp dat we, sinds de start in november 2012, bezoeken.

Veertien bezoeken met vijftien landelijke politici waarin we op dit moment zo’n driehonderd inwoners hebben gesproken en veertien themabijeenkomsten hebben georganiseerd. Veertien bijeenkomsten die nog maar eens duidelijk maken dat onze gemeente bestaat uit stuk voor stuk sterke en initiatiefrijke gemeenschappen. De decembermaand is ook een maand waarin solidariteit en naastenliefde centraal staan. Een maand bij uitstek om onze 16 dorpentour in het teken van ontwikkelingssamenwerking te stellen.

We starten 13 december met een rondgang door het dorp. Van deur tot deur gaan we met de inwoners van Swolgen in gesprek over wat zij vinden van hun buurt, van Swolgen, Horst aan de Maas of de landelijke politiek. Niet op basis van een concreet onderwerp, maar op basis van de mening van Swolgen. Zo hebben we het laatste jaar zo’n driehonderd huishoudens gesproken. Driehonderd gesprekken die voor ons van groot belang zijn voor onze actuele politiek en als input Daarna organiseren we in café-zaal Wilhelmina een themabijeenkomst over ontwikkelingssamenwerking. Want waar stopt solidariteit en waar begint eigen verantwoordelijkheid? En is er wel sprake van naastenliefde als er iets tegenover staat? Wat kan en moet een gemeente doen aan ontwikkelingshulp?

Een aantal vragen waarover we op 13 december om 20.30 uur met Roelof van Laar, woordvoerder in de Tweede Kamer voor de Partij van de Arbeid, in gesprek gaan. Roelof van Laar is, met onder andere ontwikkelingssamenwerking in zijn portefeuille, de aangewezen persoon om hierover met ons in gesprek te gaan. In de Kamer heeft hij zich de laatste tijd vooral bezig gehouden met de strijd tegen aids, eens ziekte waar op dit moment elke 14 seconde een persoon aan besmet raakt. Daarnaast strijdt hij voor de rechten van kinderen in het Caribisch deel van ons koninkrijk en wil hij meer aandacht voor vrouwen en meisjes bij ontwikkelingssamenwerking.

We hopen dat velen van jullie met ons in gesprek willen over dit onderwerp en daarmee bij willen dragen aan de keuzes die we als Partij van de Arbeid Horst aan de Maas maken. Dus graag tot 13 december om 20.30 uur in café-zaal Wilhelmina. Kijk voor alle verslagen van onze 16 dorpentour tot nu toe op onze 16 dorpentour pagina!

Advertenties
Categorieën:16 dorpentour, Swolgen
  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: