Home > AFC Ajax, Persoonlijk > Roda uit…. schaam je kapot!

Roda uit…. schaam je kapot!


Sjaaltje afpakkenNormaal gesproken schrijf ik op mijn blog slechts bij uitzondering over Ajax. Vaak een foto met een korte begeleidende tekst op Facebook. Slechts als de frustratie erg hoog zit gebruik ik m’n blog om m’n frustratie van me af te schrijven. Ik kan me echter niet herinneren ooit zo’n aandrang gehad te bloggen als na de gebeurtenissen na Roda uit. Ik zal niet beginnen over de parkeercombi, want die was prima in orde. Ik zal niet beginnen over de moeite die we moesten doen om onze spandoeken mee naar binnen te krijgen, ik zal niet beginnen over het uur dat we na de wedstrijd op werden gehouden. Waar ik wel over begin is het, in mijn ogen, schandalige, optreden  van de Roda stewards naast het uitvak.

In de vakken naast het uitvak zitten slechts zelden fanatieke supporters. Vaak zitten er gezinnetjes waarvan het ene zoontje voor de thuisclub is en het andere zoontje voor Ajax. Vaders die tussen de twee strijdende partijen inzitten en genieten van hun kinderen die waarschijnlijk nachten slecht hebben geslapen. Zo ook vandaag weer een flink aantal mooie vader zoon situaties naast het Ajax vak.  Daarnaast zitten er groepen, vaak jongens, die ergens in de pubertijd zijn blijven hangen en, vaak bij een voorsprong en vlak voor tijd, anti Ajax liedjes gaan zingen. Onze reactie…. moeten zijn weten. Staan wij boven.

Vanmiddag scoort de 17 jarige Riedewald in de 88e en de 92e minuut de 1-1 en de 1-2. Het uitvak barst uit haar voegen van ontlading. De meeste Roda supporters applaudisseren voor hun moegestreden Koempels en zoeken hun weg naar de uitgang. De aanwezige Ajacieden feesten met het uitvak mee. Zo ook een jongetje van een jaar of 10 (stond op een afstandje, sorry als ik me in de leeftijd vergis). Hij pakt zijn Ajax sjaal en toont die trots aan het uitvak. De 1000 aanwezigen Ajacieden beantwoorden met een nieuw liedje en het mannetje sprong vrolijk mee, gadegeslagen door zijn trotse vader.

Toen kwamen de gele jassen van Roda in actie. Een steward van twee bij twee meter liep naar het tweetal toe en pakte de verbijsterde Ajacied z’n sjaal af. Toen de vader, terecht, de sjaal probeerde terug te krijgen schoten 6 collega stewards tevoorschijn en werd de net veroverde Ajax sjaal met man en macht verdedigd. Na een kwartier praten en de nodige ludieke songs uit het uitvak had de man de sjaal van zijn zoon nog steeds niet terug. Helaas was hij te ver van het uitvak af en kon hij een van de massaal aangeboden sjaals van de meegereisde Ajacieden niet aannemen.

Mocht iemand deze man kennen, laat hem contact met me opnemen en hij krijgt een speciale Ajax sjaal voor z’n zoontje. Krijgt hij er ook nog kaarten bij voor een wedstrijd. Staat z’n zoontje op 410. Een tribune waar je voetbal mag beleven en waar Ajacieden als deze vader en zoon welkom zijn. En Roda…. als jullie met de evaluatie dit laten lopen moeten jullie je echt kapot schamen.

UPDATE (18:30)

Helaas lukte het me niet om een van de sjaals uit het uitvak bij vader en zoon te krijgen, maar alles is toch goed afgelopen. Zojuist de pa van Bart gesproken (hij is inderdaad 10). In overleg deze korte update. Dankzij een aantal andere stewards heeft Bart heeft zijn sjaal terug, heeft hij van een Ajacied in het uitvak de trui van Stefano Denswil gekregen en hij en zijn pa gaan met Ajax-Salzburg lekker bij ons op 410 staan. Kan hij zijn passie 90 minuten lang kwijt. Heb er zin in! Dank allemaal voor de social media hulp!

Sjaal aanbieden  Sjaal terug

Advertenties
Categorieën:AFC Ajax, Persoonlijk
 1. Maurice Winkens
  december 22, 2013 om 6:30 pm

  Het zal wel maar een verhaal heeft altijd 2 kanten en ik ken in ieder geval jouw verhaal nu.
  Bedankt!

 2. Ronald
  december 22, 2013 om 6:48 pm

  @maurice winkens
  Het verhaal klopt als een bus. Er is geen andere kant van het verhaal. Ik zit bijna elke wedstrijd bij Roda op de tribune. De stewards van Roda halen vaker fit soort spatjes uit.
  De werkwijze van de hoofdsteward ( tenminste dat stond op zijn jasje) is niet goed te praten. Stewards zijn er om de orde te handhaven in het stadion maar deze meneer kreeg het wederom voor elkaar om het tegenovergestelde te bereiken.
  Gr. Ronald

 3. peter de ruiter
  december 22, 2013 om 6:56 pm

  helemaal top. RESPECT

 4. roda fan
  december 22, 2013 om 7:04 pm

  Hoe reageren die trieste ventjes bij jullie als wij massaal met onze roda spullen in jullie thuisvakken zitten dan?

  • december 22, 2013 om 7:12 pm

   Massaal met allerlei spullen? Het gaat om een kind van 10 met een sjaal. Sterker nog. Vorig jaar had Roda te weinig supporters om het uitvak te openen (tijdens carnaval). Hebben ze, met Roda spullen, op de eretribune tussen Ajacieden gezeten. Datzelfde is met Jong Ajax tegen MVV en tegen Jong PSV gebeurt. En zo hoort het ook!

  • Zarc
   december 23, 2013 om 11:44 am

   Als jij 10 jaar bent mag jij in het vak blijven zitten en juichen voor roda.
   Hoor wat je zegt Roda fan 😉 Het kereltje is 10 jaar!!!
   Die is niet oud genoeg om die bepaalde rivaliteit te voelen noch uit te voeren.

  • anti roda fan
   december 23, 2013 om 7:03 pm

   Hey stumper van een rode fan hou nou maar gewoon je bek je maakt je club alleen maar belachelijk

   • Lia ramaekers
    december 23, 2013 om 11:49 pm

    Het uitvak is voor (in dit geval) Ajax supporters plus een vak op oost. Het is helaas niet goed voor de veiligheid als supporters tussen de Roda-supporters in zitten (ook al ben je pas 10 niet doen!) Papa had met zoonlief gewoon op de juiste (speciale) tribune moeten gaan zitten. Het is regel dat als je op een andere dan daarvoor speciaal vrij gemaakte tribune gaat zitten dat je dan GEEN attributen van andere dan van Roda bij je hebt. Dus de volgende keer: op de juiste tribune in het juiste vak gaan zitten!!!!! Papa en zoon spelen nu slachtoffer zonder dat dit terecht is. Stewards hebben gedaan wat van hun verwacht wordt!!!!

 5. rvn
  december 22, 2013 om 7:32 pm

  wat een net stukje journalistiek. helaas gebeuren dit soort acties vaker, mensen met een laag inkomen, of geen inkomen, die het kleine beetje macht wat ze hebben gaan misbruiken. (stewards, parkeerwachters etcetc )

  • Roda fan!!!
   december 24, 2013 om 12:00 am

   Wat een onzin! Regels zijn regels. Moet je in het speciaal daarvooor bedoelde vak op Oost gaan zitten. Dit heeft niets met mensen met een laag inkomen en een klein beetje macht te maken. Jij durft nogal wat te schrijven!!!

 6. tedje AFCA
  december 22, 2013 om 7:36 pm

  een jongetje van 10 mag altijd bij ons komen.
  voor wat voor club hij ook is.
  en dat mag hij dan laten zien ook. zeker op de manier hoe bart het deed.
  gezinnen met jonge kinderen laat je met rust.
  die genieten van een mooie dag.

  • roda fan
   december 22, 2013 om 8:45 pm

   de eretribune bij ons zit ook altijd wel wat, maar de rest van de vakken horen van de thuis fans te zijn. jullie accepteren op f-side en vak 410 echt geen roda fans vanaf een jaar of 16, met sjaal van roda en juichend als roda scoort. dat is gewoon de moraal van het hele gebeuren. overigens is het ook afhankelijk van de ‘begeleider/vader’ wat zich naast het jongetje staat of het toegelaten moet worden. als dat een beer van 2 bij 2 meter is, die ook juicht als ajax scoort dan hoort die gast ze gewoon er van langs te krijgen. dat is gewoon provoceren via het kind…

   • jove
    december 23, 2013 om 11:56 am

    roda fan, je bent een sufferd! zeker zelf nooit tien jaar oud geweest? en leer eens nederlands….

   • rjc kirchroa
    december 23, 2013 om 3:04 pm

    Wat een hersenloze reactie.moet me als roda fan bijna schamen dat mensen als jij achter de club staan!!
    Is een kind en de vader gaat met n kind.
    Ma goed werd al geschreven fans die zijn blijven hangen in puberjaren dus grow up!!!!

 7. rob
  december 22, 2013 om 7:51 pm

  respect
  respect wil uefa toch nu zo gaat het dus
  dikke pluim voor ons vak vak 410

 8. superjood
  december 22, 2013 om 7:56 pm

  ik word daar echt kwaad om, wat een idioten zijn die stewards die hierbij betrokken waren
  zielige lui . geef die maar een stadionverbod. moeten ze eens bij mij proberen een sjaal af te pakken. eikels !!!!

  • Roda fan!!!
   december 23, 2013 om 11:57 pm

   Kijk eerst eens naar de regels. Als je op de juiste trubine in het juiste vak zit. Pakt jou niemand wat af!

 9. peter hofman
  december 22, 2013 om 7:59 pm

  Chapeau voor de supporters die hem de sjaal en het shirt hebben gegeven!!! Toen ik het korte verhaal via facebook las, was het eerste wat in me opkwam: als hij z’n sjaaltje niet terug gekregen heeft wil ik wel eentje van mij opsturen naar het jochie! Super aktie van de uit supporters, en ik stel ook graag een sjaal beschikbaar. Gr peter.

 10. nick raven
  december 22, 2013 om 8:37 pm

  Schandalig van roda kant. Daarentegen een geweldige actie van vak 410 alle loft voor jullie mannen!!!!

  • Roda fan!!!
   december 23, 2013 om 11:55 pm

   Jij kent de regels dus ook niet!

 11. Tommie
  december 22, 2013 om 8:50 pm

  Ik heb als een Roda supporter respect voor deze actie!

 12. Francis
  december 22, 2013 om 8:55 pm

  Wat een goed verhaal, echt top! Vooral de aanbieding van jullie kant.. Daarbij weet ik wel dat het zoontje van mijn vriendin er ook heen ging en er heel dringend bij werd vermeld dat er geen Ajax-spullen mee mochten het vak in en dat ze zouden worden ingenomen als dat wel gebeurde. Niet dat de manier waarop het gebeurde goed te praten valt!

 13. trotse moeder
  december 22, 2013 om 10:13 pm

  Zeer veel respect voor de supporters van ajax. Ik ben moeder van een zoontje die feyenoord fan is en heb bijna hetzelfde meegemaakt bij roda. Geen petje, geen sjaal niks mocht hij mee naar binnen nemen. Kom op zeg we hebben met kinderen te maken die slapeloze nachten hebben om hun spelers te kunnen zien op het veld!!!! Maakt niet uit voor welke club de kids zijn laat de kids toch genieten man!!??

  • Roda fan!!!
   december 23, 2013 om 11:54 pm

   Doe dat dan op de juiste tribune!!! Dan heb je geen enkel probleem!!!

   • Jan met de pet
    december 24, 2013 om 10:08 am

    Kerel, schaamde gij u niet rot? Weet je waarom er regels zijn? zodat ze gebroken kunnen worden. Anders heb je geen regels nodig. Een kind is een kind en daar raak je niet aan. Als je als vader, toevallig aan tickets kan geraken… ga je er simpelweg naartoe, eender welk vak.

 14. Sulpher
  december 22, 2013 om 10:19 pm

  Helaas gaat dit bij elke club zo met de stewards…
  Wij als Roda fans hebben ook genoeg meegemaakt bij en met Ajax stewards (halve finale beker bv.)
  Dat een pa met zijn kids niet in het uitvak gaat lijkt me logisch, doe ik ook niet met mijn 7 jarige meid, iig niet bij een uitverkochte bak.
  Mooi te zien dat het wel opgelost is en dat het jongetje er nog een ervaring bij krijgt ook nog, helaas wel in het verkeerde stadion haha maar dat terzijde 😉

 15. Winterkampioen 2013
  december 22, 2013 om 10:41 pm

  Ik was er. Het is zoals het er staat. Knap dat je je zo kan inhouden, ik had eventueel nog wel wat aanvullingen gehad die onze kleine vriend beter niet kan horen. Top dat het shirt van Denswil voor hem is! Groet uit vak428

 16. Limburgse Ajacied
  december 22, 2013 om 10:55 pm

  Om het nog mooier te maken, ik zat een paar vakken verderop en daar werd een vader die met zijn zoontje van een jaar of 9-10 aanwezig was 3 rijen naar beneden geduwd omdat hij juichte voor de 1-2 van Ajax… Zielige stumperds daar bij Roda…

 17. Feyenoord Fan
  december 22, 2013 om 10:58 pm

  De stuwards van Roda zijn de mietjes die met handschoenen aan op zaterdag avond jongetjes van 16 meppen bij de peppermill onder de naam portier, echte stoere gasten.
  Ik hoop dat ooit een stel hooligans hun eens goed een lesje leert!

 18. Timo
  december 22, 2013 om 11:24 pm

  Bij Roda moeten ze een gedeelte van de Oost tribune vrij maken voor Ajax supporters uit de buurt. Het is een bewezen feit dat het stadion vrijwel altijd uitverkocht is als Ajax op bezoek komt. En die extra toeschouwers zijn echt geen Roda supporters. Dat levert Roda alleen maar extra geld op en voorkomt problemen.
  De meeste stewards bij Roda zijn overigens totaal ongeschikt voor hun taak. Zelf vaak genoeg problemen meegemaakt daar en agressiviteit van de stewards. Alleen wij zijn daar niet echt van onder de indruk. Hebben eerder medelijden met deze figuren die denken als ze een jas met steward erop aan hebben ze iets voorstellen en vervolgens alles kunnen doen en laten.
  Roda sluit haar ogen daarvoor hetgeen een zeer kwalijke zaak is.

 19. 045
  december 23, 2013 om 12:05 am

  Dit is niet goed te praten. Maar dat er 100en provocerende nep ajaxfans op de roda tribune zitten al helemaal niet. Blijf weg uit onze vakken ! Jullie zijn zeer provocerend en irritant. Daardoor word dit kind en vader nu onterecht de dupe.

  • Limburger
   december 24, 2013 om 8:49 pm

   Sorry, maar laat jij jouw iq aub eens testen. Ik ga ervan uit dat jij geen volwassen vent bent aan je reactie te zien.

 20. Me
  december 23, 2013 om 12:06 am

  Wat is het verschil tussen een jongetje van 10 met een sjaal/shirt van de uitspelende club in een thuis vak. En een vlag van de uitspelende club in het thuis vak?

  De stok.

  Er is niet voor niets een uit vak voor de supporters van de tegenstander. Als je als bv Ajax fan in Limburg/Kerkrade woont en naar de wedstrijd tegen Roda wilt. Zul je net als iedere anders supporter in het daarvoor bestemde vak plaats moeten nemen. Als dat betekend dat je hiervoor eerst naar de andere kant van Nederland dient te gaan om een omwisselbiljet te halen of in een bus te stappen is dat nu eenmaal zo met de huidige regelgeving in Nederland.

  • december 23, 2013 om 9:58 am

   Begrijp volledig dat er regels zijn. Heb ook nergens gezegd dat ik dit niet vind kunnen. Het gaat om de manier waarop er wordt ingegrepen. Loop naar zo’n kereltje toe en leg de situatie uit in plaats van dit, escalerend, gedrag.

  • ex steward
   december 23, 2013 om 5:22 pm

   Het PLS heeft ook neutrale vakken voor de hier aanwezige supporters van de bezoekende club, daarvoor hoef men niet in het uitvak te gaan. Het uitvak is bestemd voor bezoekers uit die betreffende omgeving van de bezoekende club. (combi regeling)

 21. Steward
  december 23, 2013 om 12:36 am

  Kind is pas 10 dus laat dat ventje lekker… Nota bene is het stadion leeg…Respect voor de aanhang van Ajax top geregeld…. En wat heeft steward te maken met een laag inkomen? Ben zelf een steward en behandel de supporters zoals ik zelf ook behandeld wil worden…

  • leny
   december 23, 2013 om 1:34 pm

   Ja steward en laag inkomen ?????
   Slaat nergens en mensen met lage inkomens behandelen de mensen ook op een normale manier !!!!!! Rare opmerking

 22. N.V
  december 23, 2013 om 1:14 am

  Echt leuk om te lezen dit.
  Iedereen moet voor zijn eigen clubje uitkomen
  of het nu Roda of Ajax is.
  Super dit

 23. roda
  december 23, 2013 om 2:09 am

  Kut jood

  • december 23, 2013 om 9:55 am

   Goede reactie. Netjes met twee woorden gesproken ook nog! Jammer dat je het veilig vanachter je pc doet via internet. Voordeel van internet is dat ik kan zien dat je IP-adres hetzelfde is als die tweede briljante reactie. Heb het even opgeslagen. Dank daarvoor.

  • cochita
   december 23, 2013 om 3:33 pm

   En zijn ouders waren reuze normaal!

  • Anton
   december 23, 2013 om 3:38 pm

   Ouders krijgen niet altijd het kind dat ze graag willen.

 24. roda
  december 23, 2013 om 2:15 am

  Ajax is een kanker club en moeten de supporters daar van niet tussen het roda publiek gaan zitten we hate you ajax!!!!

  • bredammertje
   december 23, 2013 om 8:45 am

   lekker intelligente reactie Roda!
   Het is voetbal, geen oorlog, en dat ieder zijn /haar club steunt en aanmoedigt, prima, maar doe normaal.
   Ik ben voor NAC, maar daarom haat ik geen mensen die voor een andere club zijn.

  • december 23, 2013 om 9:56 am

   Zou dergelijke reacties, zeker met een ziekte die je niemand gunt, eigenlijk moeten verwijderen. Laat hem toch maar eens staan. Zet je je club in een goed daglicht vriend. Gelukkig reageren de meeste Roda supporters heel normaal.

   • Dondwaly
    december 23, 2013 om 1:17 pm

    Goed dat je hem juist niet verwijderd @roybouten. Zo kunnen de mensen zien dat er nog van dit soort idioten bestaan die spotten met nare ziektes en niet nadenken voordat ze iets doen.
    Zo’n reactie heeft helemaal niets met voetbal te maken en wekt agressie juist alleen maar in de hand…. iets wat ze zelf willen voorkomen?!
    Voetbal is liefde en passie en iedereen zou dat moeten hebben ongeacht waar dan ook… en vooral kinderen!

  • Timo
   december 23, 2013 om 11:30 am

   Weer zo’n internet hooligan met het verstand van een garnaal. Wat ben je toch een stoer mannetje. Ik zou je bijna die ziekte wensen.
   Je bent zeker ook zo stoer als je met een groep bent tegen één of twee personen. Mafkees!!!

  • leny
   december 23, 2013 om 1:37 pm

   Roda ben jij niet helemaal goed in je hoofd om hier met een ziekte te gooien
   Niveau daalt wel heel erg en wat hebben Joden ermee te maken ?????????

  • Luipje
   december 23, 2013 om 4:28 pm

   voor jou is maar een oplossing lul:ook deze vreselijke ziekte krijgen ,je hebt geen idee hoe veel mensen je hier verdriet hebt mee gedaan. Hoe zo respect.

  • afczeeuw
   december 23, 2013 om 6:31 pm

   Ik mag hopen voor je dat je die ziekte krijgt, al was het maar voor 1 dag! Mafkees!

 25. Dondwaly
  december 23, 2013 om 8:02 am

  Beetje sneu van de Roda-fans die zo reageren… wat heeft dat met voetbal te maken dan? Een jochie van 10 die heel graag naar het stadion in zijn stad wil omdat zijn favoriete club daar komt voetballen, moet dat toch gewoon ook kunnen (zonder eerst naar A’dam te hoeven reizen voor een buscombi)?!
  Aan kinderen hoor je simpelweg niet te komen!!
  Daarnaast zal het bestuur van Roda blij zijn met de extra recette die ze krijgen van al deze Ajax-fans die in het thuisvak zitten… of heb je liever elke wedstrijd een half leeg stadion?
  Als je sfeer wilt hebben, laat dan de gezinnen met jonge kids toe. dan is het stadion gevuld en hebben zij de dag van hun leven!
  En dat heeft niets met Ajax of Roda te maken, #26!

 26. Jos D
  december 23, 2013 om 8:12 am

  Goede Blog van jou, en gelukkig heeft hij zijn sjaal terug, de eigenlijke schuld moet je zoeken bij jullie aartsrivalen Feijenoord, die gaan altijd massaal in het vak naast het uitvak zitten, en misdragen zich daar dan massaal, daarop hebben ze bij Roda sinds een jaar nu de regel dat in dat vak geen enkele supporter meer mag gaan zitten met sjaals, truitjes enz van de uitspelende club…….Jammer, want ook ik heb het zelfde zoals jij beschrijft, 1 zoon voor Roda, 1 zoon voor Ajax en zelf voor het voetbal…2 augustus hebben wij dan ook gewoon bij jullie in een ajaxvak gezeten, behalve dat mijn ene zoon dom werd aangekeken dat hij niet sprong toen Ajax scoorde hebben wij daar niks vreemds meegemaakt, En zo moet het ook kunnen ! proficiat met jullie overwinning, al had ik gezien de stand liever de punten in limburg gehouden……………..

 27. chocolade sjakie
  december 23, 2013 om 8:38 am

  Dit ondervonden wij ook met Fc Twente vorig jaar.Die stewards zijn irritante wezens.Die halen je het bloed onder de nagels vandaan.Je zit 4 uur in een bus en dan komen er een aantal niet in, omdat de stewards dat leuk vinden.Iemand pesten.Meerdere clubs hebben er last van op bezoek bij Roda.

 28. Tjilp
  december 23, 2013 om 8:49 am

  Ik denk dat de desbetreffende steward om 2.:09 en 2:15 ook wat gepost heeft…

 29. FLACHOS
  december 23, 2013 om 9:32 am

  Reacties als kut jood en bla bla heeft geen enkele waarde.
  Het gaat erom dat een kneus zo`n ventje zijn sjaal afpakt op het moment dat er niemand meer in het stadion is. Dit betekend dat deze laffe meneer dit dus niet aandurft als de wedstrijd bezig is als het stadion vol zit.
  Wat heeft het voor nut om zijn sjaal af te pakken als de wedstrijd lang is afgelopen.
  Als zijn pa Provocerend bezig is, geef je hem een paar kletsen of verzoek je hem het stadion te verlaten, dat is zijn verantwoordelijkheid.
  Maar om als Roda nu te gaan blaten op internet geeft goed weer wat voor ballen je dan hebt.
  Denk aan iemand van nog geen 20.
  Mijn koters zijn nog jong maar als ze mijn zoontje zijn sjaal afpakken dan krijgt diegene meteen een paar ketsen want van mijn koters blijf je af…

 30. ajaxfan
  december 23, 2013 om 9:38 am

  ….en niet alleen de stewards, ik was er ook en zat naast het vak met de “harde kern” van roda, west! nadat ajax op 1-1 was gekomen werd een familie met kleine kinderen die juichten voor de gelijkmaker van ajax bekogeld met volle bierglazen en kwamen er al een paar “supporters” ons neutrale vak in en niet om ons te feliciteren, echt walgelijk dit, op kleine kinderen gooien met bierglazen vol met bier, en ook hier stonden de stewards erbij en keken ernaar, de helden!!!!!!!

  • Wilma
   december 23, 2013 om 4:18 pm

   Zat dus in hetzelfde vak . Verhaal net geschreven.

 31. Supporter
  december 23, 2013 om 9:40 am

  http://www.at5.nl/artikelen/116334/f-side-waarschuwt-dagjesmensen-met-barcelona-shirts
  Raar dat je nu er wel wat in je Blog over kwijt wil, en destijds niet….

  • december 23, 2013 om 9:52 am

   Heb ik op Social Media wel degelijk commentaar op gehad. Wat mij betreft zijn alle supporters bij ons welkom. Zo hebbend e supporters van Roda vorig jaar (omdat er ivm carnaval maar heel weinig waren) plaats genomen op de eretribune. Hebben de supporters van MVV en Jong PSV tegen Jong Ajax gewoon op de lange zijde gezeten en kan ik heel wat voorbeelden noemen van clubs die met vrij vervoer nar Amsterdam mogen. Daarnaast vind ik het nogal een verschil als je volledig in clubkleuren uitgedost (shirt etc) op de harde kern staat of je staat als kind van 10 in een familievak na de wedstrijd met een Ajax sjaaltje. Maar schijnbaar is het moeilijk om je kwetsbaar op te stellen.

 32. Brabo Ajax
  december 23, 2013 om 10:01 am

  Respect voor de Ajax aanhang zo hoort het te gaan.
  Mensen moeten met de vingers van kinderen afblijven.
  Maar helaas lopen er bij iedere club altijd een aantal gekken die een feestje verzieken.
  Iedere wedstrijd maakt niet uit welke tegenstander moet een feest zijn zonder problemen.
  Dan hoeft er minder beveiliging te zijn bij iedere wedstrijd en zijn de kosten voor de clubs en gemeente lager en dan kunnen de entree prijzen ook omlaag en wordt top voetbal voor nog meer mensen bereikbaar om te kijken.
  Denk dat we daar met zijn alle aan moeten werken.

  Ik vind het ook niet leuk als Ajax verliest maar het blijft een spelletje.

 33. Robbert
  december 23, 2013 om 11:00 am

  Prachtig geschreven, en wat een mooie aktie van jullie…Vader en zoon in vak 410. Iets wat ik voor me dochtertje als verjaardagscadeau wilde geven, maar werd afgeraden ivm dat het misschien iets te fanatiek zou zijn 😉 Ben Jaloers op die vader, en op de aanhang van Ajax die met uitwedstrijden meegaan…god wat zou ik dat graag ook eens willen meemaken. Jongens S6 verder!!!!

 34. Chiel Gerritsen
  december 23, 2013 om 11:04 am

  Uit publiek hoort in het uitvak. En ik zal je vast vertellen, kom maar niet blij op de thuis tribunes zitten op 6 april want dan wacht er een verassing voor jullie.

  • december 23, 2013 om 11:09 am

   Haha. Hebben we vorig jaar gezien. Wij zetten “Sta op voor de kampioen” in en de halve lange zijde staat op. We vonden het er al verdacht vol uitzien voor Gelredome begrippen.

   • Vincent
    december 23, 2013 om 12:50 pm

    Sorry hoor, maar supporters die het goed vinden dat de ziel van hun club verkocht wordt, kan je toch niet serieus nemen!

  • Dondwaly
   december 23, 2013 om 1:20 pm

   Gast, ik kom zelf ook uit Ernem, maar zelfs als Ajacied schaam ik me ervoor dat het Gelredome nog niet voor de helft gevuld is, zelfs nadat je al een tijdje koploper bent geweest,…
   maar verder zal iedereen er gewoon met Ajax-shirts en sjaaltjes er zitten hoor,,, en zal er niets gebeuren zoals elk jaar.

 35. rick
  december 23, 2013 om 11:16 am

  Beste Roy,

  Zoals jij voetbal omschrijft hoort voetbal ook te zijn. Of je nu voor ajax, roda of een andere club bent. Kinderen moeten kind kunnen zijn en met hun sjaal kunnen zwaaien als ze daar zin in hebben. Heel veel respect voor jouw actie. Jullie hebben een kind voor de voetbalsport weten te behouden.

  Mvg

 36. roda045
  december 23, 2013 om 11:20 am

  Jullie vergeten één ding. Voor je het stadion in gaat staat er duidelijk op borden:
  ‘Het is verboden om kledingstukken, sjaal, etc van de andere partij mee te nemen het stadion is. Word dit gezien, dan wordt dit afgepakt’

  Die stewards deden hun werk of het nu een jongentje van 10, een man van 80 of een knul van 16 is. Het mag niet, regels zijn regels.
  Zeker is het niet leuk voor dat jongentje, maar als vader gewoon had gevraagd kan ik hem na de wedstrijd weer terug hebben, zullen hun vast en zeker ja hebben gezegd.
  En ik weet dat er genoeg supporters voor ajax op de thuis tribune zitten, die een tshirt of sjaal onder hun jas hebben, geen probleem. Laat het gewoon niet zien.

  • december 23, 2013 om 11:29 am

   Het probleem is dat het na de wedstrijd gebeurde. Als die steward naar die jongen was gegaan en het had uitgelegd was er niets aan de hand. Het gaat om de manier waarop. In dit geval werkte het juist escalatie in de hand omdat het uitvak het massaal voor vader en zoon opnam.

 37. Roger
  december 23, 2013 om 11:23 am

  Er zijn duidelijke voorschriften die aan de poort heel herkenbaar zijn zoals dat het op deze tribune alleen toegestaan is om in Roda kleding en attributen plaats te nemen. In het verleden zijn er regelmatig rellen geweest omdat er zich “vreemde” supporters bevonden, althans gekleed in clubkleding van de tegenpartij. Vandaar dat deze regel in het leven is geroepen. Op Oost mag dat wel! De stewards krijgen de opdracht hierop te letten, waar trek je dan de grens? De mensen die menen regels te moeten omzeilen of overtreden moeten niet raar opkijken indien de regels gehandhaafd worden en diezelfde regels worden bepaald door de beleidsmakers bij Roda, in dit geval niet de stewards. Los daarvan begrijp ik jullie reactie.

  Sterker nog bij Ajax- Barcelona mochten er geen Barcelona attributen zichtbaar zijn, diezelfde pa met een zoontje voor Ajax en een voor Barca had dan hetzelfde probleem. Dus even voor de duidelijkheid, dit beleid wordt bij Ajax zelf ook gehanteerd.

  • december 23, 2013 om 11:30 am

   Dat was een statement van een van de fanatieke vakken. Er waren genoeg Barcelona supporters in de Ajax vakken en daar is helemaal niets mee gebeurt. Al hadden ze ook weinig reden tot juichen 🙂

   • Roger
    december 23, 2013 om 11:39 am

    hmwa Roy, de strekking van mijn reactie zit in het eerste gedeelte, regels zijn bekend, ook ter bescherming van mensen!

 38. Liefhebber
  december 23, 2013 om 11:24 am

  Ik ben zelf een ex-speler en heb tijdens mijn carrière helaas vaak moeten kijken of mijn vrouw en kinderen wel veilig waren. Voetbal is van en voor iedereen en iedereen heeft zijn eigen favoriete club. Voetbal is een dagje uit om te genieten en helaas heb je winnaars en verliezers in de sport. Petje af voor deze blog en voor heel veel reacties hier. Ik blijf erbij sport hoort te verbroederen.

 39. RJC045
  december 23, 2013 om 11:34 am

  Supportertje pesten zijn ze bij ons heel goed in. Schandalig dat je het überhaupt in je hoofd durft te halen om dit kind aan te pakken. Hij is 10 en is blij dat z’n cluppie gewonnen heeft, normale reactie zou je zeggen. Dit is niet goed te praten en de desbetreffende stewards moeten gewoon uit hun functie ontheven worden.

  Hopelijk heeft die jongen de dag van z’n leven als die bij jullie is tijdens de EL-wedstrijd. 🙂

 40. Hans
  december 23, 2013 om 11:35 am

  Grandioos, op zulke momenten ben ik trots om Ajax fan te zijn! Ik ga al jaren met mijn zoon naar Ajax en er is nog nooit een vervelend moment geweest! Je mag best weten dat ik de eerste keer ongerust was maar toen ik tussen de mannen van 410 liep met mijn jongen van 8 jaar aan mijn hand. Maar toen wij een beetje in de verdrukking kwamen (puur van het feest hoor) werden wij top beschermd door twee toppers! sinds dien ga ik met een gerust hard naar ons cluppie, en laat daar de rest van Nederland maar eens een voorbeeld aan nemen!

 41. Jack
  december 23, 2013 om 11:42 am

  Nu afwachten of Roda directie ook reageert!! Ik zou bijna Ajax supporter worden!!

 42. Jordan
  december 23, 2013 om 11:48 am

  tsja daarnaast het uitvak zit de zogenaamde harde kern van dat inteelt clubje.Ik heb het zeker niet op ajax maar gister heb ik het jullie gegund.misschien is de jongen zo beter beschermd want ik zie dat soort mensen er wel voor aan om een jongen van 10 aan te vallen.

 43. roda fan
  december 23, 2013 om 12:03 pm

  Bij ajax is het niet anders lokken de stuwards de mensen zelfs uit.
  Bij elke club is het zelfde liedje van die afgekeurde gekken hebben werken ook bij roda.

 44. Pascal
  december 23, 2013 om 1:12 pm

  Knap zeg een ajacied uit Horst aan de maas (support your local, VVV ? zou ik zeggen) die in het uitvak zit. Zoals de naam het al zegt uitvak mensen die hier dus niet inzitten, zitten op een Roda JC tribune. Er zaten genoeg van jullie bij ons die aan het provoceren waren. Zielig voor dat mannetje maar eigen schuld en triest dat je dit nu als voorbeeld gebruikt. Elke keer hetzelfde gedoe als “jullie” (met supporters in het hele land) komen. Ik zou zeggen kijk eerst naar jezelf voordat je MIJN club in diskrediet brengt.

  • december 23, 2013 om 1:41 pm

   Wat is daar knap aan? Ik kies m’n club op basis van gevoel en niet op basis van waar ze vandaan komt. Je verwijst eerst naar andere Ajacieden die provoceren en dat het zielig is voor het mannetje, terwijl je daarna zegt dat het z’n eigen schuld is. Beetje rare reactie. Hoe dan ook vind ik het belachelijk dat zo’n mannetje niet gewoon zijn Ajax sjaal kan laten zien. Daarnaast wijs ik niet naar je club. Ik wijs naar een steward. Ik complimenteer de overige stewards zelfs.

   • Pascal
    december 23, 2013 om 2:32 pm

    Welke kop staat er boven je blog ? Ik ga hier niet meer verder op in. Volgend jaar is het toch weer precies hetzelfde. En jullie moeten toch altijd gelijk hebben. Danke Bitte/Koempels forever
    .

  • Herman Hartman
   december 23, 2013 om 6:02 pm

   Wat een kortzichtig antwoord. Het is er genoeg dat er überhaupt een uit en thuisvak moet zijn tegenwoordig. De mensen die naar t stadion gaan, gaan met de bedoeling om hun cluppie te steunen en houden van voetbal. Waarom kunnen mensen van verschillende clubs niet naast elkaar zitten??

 45. FCGranger
  december 23, 2013 om 1:46 pm

  Mooi gebaar van de Ajax Fans. Trieste figuren die stewards, zijn vaak van die baasjes met anarchistische trekjes, waarvoor je mag hopen dat de tijd niet weer heel ver terug zal gaan. Maar hartstikke fijn dat die knul nu zo verwend gaat worden. Chapeau!

 46. december 23, 2013 om 2:48 pm

  @Pascal
  Toen ik het stuk schreef wist ik nog niet dat de overige Roda stewards de situatie prima op hebben gelost. Daarom ook in de update aandacht daarvoor. In mijn reactie complimenteer ik de stewards zelfs. Jammer dat je het gedrag van één steward niet gewoon als Roda onwaardig durft te betitelen. En ik hoop dat Roda uit volgend jaar iets minder hoge bloeddruk en hartslag oplevert 🙂

 47. Martien R
  december 23, 2013 om 3:29 pm

  Prima verslag !! Gelukkig goed opgelost uiteindelijk !!!

 48. bas
  december 23, 2013 om 3:41 pm

  Ik als Roda supporter schaam me diep dat wij zulke stewards hebben . Helaas doen ze zulke fratsen vaker. Respect voor jullie actie …. Petje af . Ps gefeliciteerd met de verdiende overwinning

 49. Wilma
  december 23, 2013 om 4:13 pm

  Aan de andere kant op zuid tegen de west tribune niet anders. Een vader met dochter juichen voor Ajax. Een aantal pubers op west gaan helemaal door het lint. Gooien bier over het hek, schoppen tegen de wand, schelden en zijn agressief. Stewards staan erbij en kijken erna. Wat schets mijn verbazing dat een steward naar de man met kind gaan en vragen of ze zich willen verplaatsen omdat het tuig zijn gang kan gaan. Vader weigerde tot zijn goed recht dat, maar de steward werd steeds duidelijker dat hij moest gaan. Triest voor woorden en de jongen die door het lint ging was ook nog een bekende van ons. Zal je kind maar wezen. Ouders met kinderen vertrokken zeer snel omdat het steeds grimmiger werd. Waarom treden ze niet op tegen het tuig die het verpesten voor kids die een keer een leuke spannende wedstrijd willen zien. Toen wij, mijn man, mijn zoon van 11 en ikzelf vertrokken werd mijn man op zuid geduwd door een knul, een aantal keren achter elkaar, waarom, we kunnen maar 1 ding bedenken. Het toeval is dat mijn man een rood witte Amerika sjaal droeg.

  Je doet niks en krijgt een aantal porren om niks.

  Maar goed dat het voor Bart is opgelost, maar ik denk dat er menig ouder met kind nu thuis zit en moet uitleggen dat dit gedrag, van stewards en supporters niet normaal is en dat ouders en kinderen een nare nasmaak hebben van de wedstrijd. (En niet alleen van het verlies van Roda)

 50. Herman Hartman
  december 23, 2013 om 5:55 pm

  Inderdaad erg jammer dat het zo heeft moeten lopen. Hopelijk trekken de stewards hub leer hieruit zodat dit niet meer voorkomt. Op t moment dat de sfeer in t station goed is, en dat was t geval gisteren, dan mag dit gewoon niet gebeuren. Geweldig mooi gebaar om Bart en zijn pa uit te nodigen bij een wedstrijd van zijn cluppie! Super.

 51. roel
  december 23, 2013 om 6:38 pm

  Natuurlijk is zo een actie van de stewards tegen een 10 jarig jongetje absoluut verwerpelijk. Schilder echter hier niet een beeld dat het in andere stadions anders is, want ik ben vaak genoeg, met mijn kleine zoon, met dergelijke situaties geconfronteerd geworden. Vooral bij Ajax zijn ze hier ook erg goed in. Laat iedereen in zijn waarde en ook hier op het internet.
  @RoySchouten, nogmaals je hebt gelijk over dit voorval, maar geef een en ander niet zo weer met je Ajax bril op en reageer op een normale manier. Succes ermee

 52. anti roda fan
  december 23, 2013 om 7:04 pm

  Hey stumper van een rode fan hou nou maar gewoon je bek je maakt je club alleen maar belachelijk

 53. Den
  december 23, 2013 om 7:22 pm

  Ik ben dan welliswaar voor Roda jc maar keur dit af. Laat dat kereltje lekker genieten !!! Die doet geen vlieg kwaad. Het zette ook totaal geen kwaad bloed bij de Rodafans dus waarom zo raar doen van de stewards ??

 54. PSV fan Woensel
  december 23, 2013 om 7:28 pm

  Beste Roy,

  Waar zijn je berichten met de kop:

  Celtic thuis… Schaam je kapot!
  Celtic uit…. Schaam je kapot!
  Milaan thuis… Schaam je kapot!
  Milaan uit… Schaam je kapot!

  Wederom halen jouw fans weer het beschamende nieuws… En dan zitten zeuren over een sjaaltje dat afgepakt wordt… Tsja… Waar zou het probleem nou zitten?

  Ik heb het al diverse keren eerder gevraagd aan je, maar waarom vraag jij als PvdA raadslid daar geen vragen over? Een steward die een sjaaltje in beslag neemt mag dan vervelend zijn voor Bartje… Maar week in week uit onbestraft onschuldige mensen in elkaar slaan in naam van jouw club liefde, tsja.. Daar hoor ik je niet over… En wat denk je van de steward bij PSV v Ajaks die op een haar na werd doodgeslagen waar Ajaks weigerde mee te werken aan een onderzoek… Daar zou ik me maar eens druk over maken..

  • december 23, 2013 om 8:17 pm

   Hey, daar hebben we PSV fan Woensel weer. Nog steeds selectief lezend zie ik…

   Ik heb op de andere topics waar je hebt gereageerd meerdere keren gezegd dat ik tegen geweld ben! Schijnbaar wil je dat niet zien. Jij maakt de grote fout dat je alle fanatieke supporters als Hooligans ziet.

   Celtic thuis… Verdachten opgepakt, stadionverboden uitgedeeld en gebiedsverboden opgelegd
   Celtic uit… Ajax bestraft door de UEFA.
   Milaan thuis… Verdachten opgepakt, stadionverboden uitgedeeld en gebiedsverboden opgelegd
   Milaan uit… Ajax heeft onderzoek gedaan, geen strafbare feiten. Schuld lag niet bij Ajax aanhang. Enkele arrestaties, allemaal vrijgesproken door Italiaanse justitie.

   Week in week uit onbeperkt mensen in elkaar slaan is een belachelijke stellingname. Jou medesupporters hebben bij Jong Ajax – Jong PSV gewoon op de Ajax tribune gezeten. Met shirtjes, sjaaltjes, vlaggen en al. Datzelfde geldt voor MVV supporters. Omdat het regende en het uitvakje niet overdekt is. Vorig seizoen zaten Roda supporters tijdens Ajax – Roda op de eretribune. Ik neem je reacties niet eens meer serieus omdat je alleen bezig bent met geschiedvervalsing dan met een eerlijke discussie.

   • PSV fan Woensel
    december 23, 2013 om 8:34 pm

    Ik snap niet waarom je hier gewoon overheen probeert te lullen.. Ik zou me kapot schamen voor een zeer groot deel van deze supporters die zich bezig houden met wekelijks geweld en antisemitisme. Een kroeg met vreedzame celtic fans kort en klein slaan, 2x compleet een stad aan gort slaan en mensen in elkaar stampen. Hitler groeten in Italië? Constant “joden” roepen alsof het een geuzennaam is? Vraag de gemiddelde 2e wereld oorlog overlever even wat ze er van vinden? Puur schande! Vreedzame Italiaans protest aanvallen, waren zelfs geen voetbalfans.. En de “boete” van de UEFA…Pffff… Hou toch op… Jullie hebben gewoon geluk dat het een paar tientjes voor de club was… Als dit in oost Europa gebeurd worden de clubs en supporters uitgesloten van de competitie..

    En ga je nou Jong Ajaks als voorbeeld stellen? Haha… Kom op zeg…

    Geschiedvervalsing? Ik zou tegen jou ook kunnen zeggen geschiednegering… Vooral een politicus zou hier een voorbeeld moeten stellen.. Maar jij klaagt over een steward die een overdreven reactie heeft (ben ik compleet met je eens overigens) .. Maar ik wacht nog op jouw blog over hoe schandalig de volgens jou kleine groep Ajaks fans zijn die week in, week uit op geweld uit zijn.. Schrijf daar maar eens over.. Graag zie ik dan de reacties van je medesupporters…

  • Timo
   december 23, 2013 om 9:06 pm

   Je moet je bij de discussie houden Calimero uit Eihoven. Maak je druk om je eigen clubje. Of zullen we alle geweldsdelicten van jullie supporters eens gaan uitlichten.
   Jullie laten ons niets eens toe in die baggerstad van jullie. En waarom? Juist ja omdat de burgemeester geweld vreest van dat tuig uit Eindhoven. Dus snel je snaveltje dicht sukkel.

   • PSV fan Woensel
    december 24, 2013 om 4:05 am

    Poe Poe… Wie vertoont hier nou Calimero gedrag timo’tje… Jammer dat er maar weinig van jullie fans dit onderwerp serieus nemen…

 55. Roda toeschouwer
  december 23, 2013 om 7:31 pm

  Hier weer een reactie van een stumper van een roda fan. Allereerst baal ik natuurlijk hoe uiteindelijk de overwinning weg wordt gegeven, maar het was uiteindelijk wel een terechte overwinning.
  Natuurlijk vind ik het optreden van de steward niet goed en ik vind dat iedereen overal mag juichen zonder dat dit tot confrontaties leidt. Niet dat ik de precieze achtergrond weet maar eea heeft te maken met de laatste thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Toen zaten op de Oost tribune enkele honderden feyenoord supporters, met als gevolg een dreigende sfeer/relletjes. Veel Roda toeschouwers hebben hierover geklaagd en sommige hebben zelfs de seizoenskaart opgezegd. Een van de maatregelen om dit tegen te gaan was het verbieden van andere truitjes, sjaaltjes.
  Helaas kan een Ajax schaaltje voor een roda supporter als een roda lap werken. In de Arena moet ook niemand met een feyenoord sjaal gaan zwaaien. Dit is erg maar wel de realiteit. Ik zal het optreden van de stewards niet goed praten maar wij hebben het zelf zo ver laten komen.

 56. Suzanne
  december 23, 2013 om 7:39 pm

  Jammer dat dit zo moet gaan. Wij hebben als Ajax fans op de oost tribune gezeten. Samen met Roda supporters en andere Ajax supporters. Hebben gewoon gejuicht toen Ajax scoorde en geapplaudisseerd voor alle spelers toen de wedstrijd afgelopen was. Hebben een leuke middag gehad!

 57. Peter Oor
  december 23, 2013 om 7:59 pm

  Schandalige vertoning en triest gedrag van deze stewards van Roda Jc maar geweldig hoe dit uiteindelijk is opgelost door jullie en wens Bart en zijn vader een onvergetelijke dag toe bij jullie in 410. klasse mannen! WZAWZDB!!

 58. ke
  december 23, 2013 om 8:49 pm

  Nou mensen n ik ben feyenoord fan maar respect voor de aanhang van 020 en ik kom zelf uit kerkrade schaam julloe diep roda steward het is een kibd van 10 tjonge tjonge

 59. december 23, 2013 om 9:05 pm

  @PSVfan Woensel

  Haha… je gaat Ajax nu al met ks schrijven. De discussie gaat van niet serieus te nemen naar kinderachtig.

  Dit stuk is meer dan 60.000 keer bekeken. Veelal door voetbalsupporters. De stukken waar je op reageerde rondom PSV uit zijn 5000 en 6000 keer bekeken. Ik heb met medesupporters met Tweede Kamerleden waarin we gesprekken voeren over de verbetering van de voetbalwet.

  Er is er 1 die blijft reageren op het gedrag van Ajax supporters. Al die anderen hebben gewoon gelezen dat ik geweld verwerp en gaan er niet verder op in. In antwoorden op hou heb ik dit denk ik wel 10 keer gezegd. Dit is dan ook de laatste keer dat ik op je reageer. Je wilt geen discussie aangaan. Alleen een beetje Ajax bashen als internet troll. Succes daarmee.

  • PSV fan Woensel
   december 24, 2013 om 4:02 am

   Je snapt nog steeds niet dat ik me af vraag waarom jij als blijkbaar grote tegenstander van geweld wel berichten schrijft over minuscuul kleine gebeurtenissen, maar blijkbaar het nalaat om het gedrag van je eigen fans te veroordelen. Ik daag je uit om een stuk daar over te schrijven, volgende keer als het weer mis gaat? Zou dat stuk ook 60.000 keer worden bekeken en zijn jouw fans dan ook zo meegaand met zijn antwoorden? Ik vrees het niet… Ben benieuwd naar je volgende stuk

 60. Ajax1981
  december 23, 2013 om 10:21 pm

  Jammer maar helaas gaat voetbal in Nederland nog steeds gepaard met het nodige geweld waardoor er regels in het leven geroepen dienen te worden waar niemand beter van wordt. Regels om te voorkomen dat een bepaald soort mensen zich niet kan misdragen. Het word tijd dat de nederlandse voetbalwetgeving eens zo aangepast gaat worden dat mensen die niet in een stadion thuishoren hier ook niet meer binnen komen. Als je je ook maar 1 keer misdraagt hoor je mijns inziens niet in een stadion thuis. DE REST VAN JE LEVEN.

  Weet zeker dat Bart tegen Salzburg de dag van zijn leven heeft. Super vak 410!!!

 61. Bernard
  december 23, 2013 om 10:36 pm

  De stewards moeten bijgespijkert worden om te onderkennen wanneer een situatie
  een probleem kan gaan opleveren mbt de veiligheid voor de toeschouwers.
  Daarvoor zijn ze ingehuurd en niet om buitensporig te reageren op een futiliteit.
  Het is inderdaad niet toegestaan om zichtbaar met fanartikelen van de tegenstander
  buiten het gastenvak te gaan zitten maar hier sla je de plank als groep stewards toch wel
  mis.
  Als je als groep stewards dan flink wil doen; doe dat dan ook als het echt toe doet.

 62. december 23, 2013 om 11:51 pm

  http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=201616 Lees dit artikel eerst nog maar eens goed door voordat je over Roda JC gaat oordelen!

  • december 24, 2013 om 8:23 am

   Als je alle reacties gelezen had dan had je deze reactie niet hoeven geven. Als de Ajacied een volwassen kerel was geweest met een shirt en sjaal en hij had op west gestaan, dan had je me niet gehoord. Herbegraaf hier echter om een kind van 10 in een familievak. Bij elke competitiewedstrijd van Ajax zitten er uitsupporters in de Ajax vakken. De gedegen zich normaal en er gebeurt niets mee. Elke Ajacied die bij ons een jongetje van 10 aanvalt krijg met mij te maken. Jammer dat jullie niet gewoon durven zeggen dat je dit gedrag afkeurt.

 63. december 24, 2013 om 12:32 am

  van een echte limburger inderdaad respect voor de ajax supporters en wat lelijk van roda om zo op te treden .. want hoe je het went of keert de supposten zijn in dienst van roda…

 64. Karl
  december 24, 2013 om 2:28 am

  Een geluk voor dat knullletje en voor Kerkrade dat Ajax uiteindelijk aan het langste eind trok. De ellende zou anders niet te overzien zijn geweest. Het legertje supporters dat Ajax begeleidt naar uitwedstrijden, staat er immers niet om bekend een nederlaag met waarde te kunnen dragen.

  Vraag aan Roy Bouten. Hoe hard heb je schande geroepen in 2006 toen meer dan 200 supporters van Roda werden gearresteerd zonder enige aanleiding? 200 supporters! onder hen waren opa’s en oma’s, vaders, moeders en kinderen, wiens enige doel was om van een avondje roda te genieten?

  Dus hang hier aub niet de moraalridder uit. Veeg eerst maar eens je eigen gore straatje schoon.

  • december 24, 2013 om 8:18 am

   Geloof mij maar dat ik vaak zeer kritisch ben over het optreden van de Amsterdamse politie als het gaat om de behandeling van thuis en uitsupporters. Ik wil best nogmaals zeggen dat ik dat een grote schande vond. Wat ik alleen jammer vind, is dat je dat schijnbaar mijn Gore straatje vindt. Kan me niet herinneren dat wij Ajax supporters daar invloed op hebben. Ik durf wel kritisch te zijn naar gedrag van eigen supporters en naar Amsterdamse politie. Jij schijnbaar niet. Daarnaast heb ik heel wat belagen van Ajax meegemaakt (ik ging ook in de 7 magere jaren) maar e is rondom wedstrijden, ook bij Roda uit, zelden wat gebeurt. Verschillende rapporten laten juist zien dat uitvlakken met Ajacieden zich fanatiek, maar verder goed, gedragen.

  • Timo
   december 24, 2013 om 11:37 am

   En jullie laffe acties zoals stenen gooien naar de Ajax supporters en hun wagens, waarvan een paar flinke schade opliepen. Enkele jaren terug. En elke keer weer ruzie proberen uit te lokken. Op Oost een wijf dat even kwam vertellen dat de Ajax supporters moesten opkankeren naar het uitvak. Zelf ook al veel agressieve dingen meegemaakt met zowel supporters als suppoosten van Roda in de loop van de jaren.
   Over moraalridders gesproken Calimero.

 65. Karel
  december 24, 2013 om 2:53 am

  Beste Roy,

  Ik citeer je even: “Waar ik wel over begin is het, in mijn ogen, schandalige, optreden van de Roda stewards naast het uitvak”.

  Vervolgens citeer ik je opnieuw: “Jammer dat je het gedrag van één steward niet gewoon als Roda onwaardig durft te betitelen”.

  Wat is het nou Roy, is het nou een steward of is het een heel leger van stewards?

  Kun je nou niet gewoon toegeven dat je reactie gewoon zwaar overtrokken is? Kun je nou niet gewoon even sorry zeggen en toegeven dat die stewards (op een na) zich gewoon goed gedragen hebben?

  Dit soort van ongenuanceerde berichtgeving zorgt alleen maar voor olie op het vuur; voor nog meer agressie. Jij zou als raadslid beter moeten weten.

  Wat mij betreft heb je hiermee in elk geval een dikke onvoldoende gescoord. Schaam je kapot.

  En ja, van mij mogen 10 jaar oude knulletjes rustig voor Ajax juichen in het Roda stadion. Maar wat denk jij, zouden 10 jaar oude knulletjes ook voor Roda kunnen juichen in het Ajax stadion? Dit artikel doet me anders vrezen.

  http://www.at5.nl/artikelen/116334/f-side-waarschuwt-dagjesmensen-met-barcelona-shirts

  • december 24, 2013 om 8:12 am

   Beste Karel,

   Mijn stuk is geschreven op basis van mijn eigen bevindingen. Daarna heb ik de vader gesproken en in de update van 18:30 gezegd dat dankzij andere stewards de sjaal terug is. Vanaf dat moment verwijt ik dus slechts een steward iets. Dat noemen ze voortschrijdend inzicht. Hoef ik me niet voor te schamen lijkt me zo.

   Dan over die 10 jarige Roda knulletjes die in een Ajax stadion kunnen juichen… Als je alle reacties had gelezen had je gezien dat er ervaringsdeskundigen zijn die dit beamen. Daarnaast, en ik val in herhaling, hebben de Roda supporters vorig jaar op de eretribune gezeten in plaats van in het uitvak. Uiteraard is er niets gebeurt.

   De link met betrekking tot Barcelona dan… Als het om volwassen Ajacieden gaat, die met shirt, vlag etcetera op west gaan staan, had ik dit stuk niet geschreven. Het gaat hier om een jongetje van 10 met een sjaal, na de wedstrijd.

 66. Kevin
  december 24, 2013 om 5:17 am

  Ik als 15-jarige roda-fan ben het volledig met jullie eens, een jongetje van 10 jaar zijn sjaal afpakken, waar hebben we het over? Wél vind ik het een beetje jammer dat een stel stewards het imago van de club naar beneden halen…

  • raymond
   december 24, 2013 om 3:55 pm

   Heel apart dat ik vorig jaar geleden in ajax shirt. … Mijn vrouw met sjaal geen enkeke keer ben aangesproken zal wel door mijn kale agressieve kop komen. ..
   Meee dan hè jonge jasje toe van de plaatselijke jeugd met dito accent heb ik niet gehoord. ….

   Waar de die stewards toen waren is mij een raadsel. … Maar ja ik ben ook geen 10 meer. …

 67. Roda JC
  december 24, 2013 om 2:46 pm

  Het is wel zielig, maar huisregels zijn huisregels. Staan dikgedrukt bij de ingang. Ik doe mijn zoontje van 10 later ook geen Rodasjaal om tussen het thuispubliek in de ArenA. Natuurlijk moet een kind lekker voor Ajax kunnen zijn (of het verstandig is blijft een tweede ;)), maar je weet als vader dat je er bepaalde dingen mee uitlokt.

 68. Jan
  december 24, 2013 om 5:35 pm

  Ga janken joodje

  • Timo
   december 24, 2013 om 10:47 pm

   Weer zo’n internet hooligan die stiekem post terwijl hij met zijn moeder een kopje thee drinkt.

 69. Roda toeschouwer
  december 24, 2013 om 8:01 pm

  Wat ik wel jammer vindt is de toonzetting. Ik vind de kop verkeerd gekozen waardoor je Roda mijns inziens negatief benadert, terwijl dit een actie is van 1 of 2 stewards. Vooral van een raadslid verwacht ik een objectieve benadering.

  Of kun je het niet hebben dat Roda wel en VVV niet in de eredivisie speelt.

  • december 24, 2013 om 9:20 pm

   Dat ik Roda in de kop noem komt omdat het een incident is bij Roda uit. Daarnaast is Roda als werkgever verantwoordelijk voor gedragingen van personeel. Roda kan toch gewoon excuses aanbieden. En dat VVV geen Eredivisie speelt doet me vrij weinig hoor.

 70. Waseensvoetbalfan
  december 25, 2013 om 12:45 am

  Afschaffen dat hele topvoetbal, scheelt de samenleving een hoop geld en rotzooi !!

 71. PSV fan Woensel
  januari 24, 2014 om 9:19 am

  Ik heb er weer één voor je Roy..

  Feyenoord thuis… Schaam je kapot!

  Van Praag hekelt Ajax-fans: ‘Respectloos’.

  wat is het antwoord van jouw clubje?

  “Het is een illusie om te denken dat je stukjes stof die om de heupen zijn geknoopt tussen vijftigduizend mensen kunt tegenhouden”, laat Ajax in een reactie weten.

  een stukje stof van 2 meter hoog en 20/25 meter lang.. stukjes stof?? Dit kan je niet om je heupen draaien zonder dat het opvalt.. maar goed.. ontkennen is de kracht van ajaks he..

  zie graag wat je reactie hier op is en hoe jij het ziet wat er gebeurd is.. en wat je als prominent PvdA’er en Ajaks fan hier nou tegen kan doen..

  • januari 24, 2014 om 11:05 am

   Hey, daar hebben we PSV fan Woensel weer.

   – De man die Ajax niet durft te schrijven, maar liever Ajaks schrijft.
   – De man die fan is van een club, waarvan de Harde Kern na de nederlaag van zondag, op station Eindhoven vaders met kinderen aanviel.
   – De man die zegt dat het een doek was van 25 meter, terwijl op de foto’s duidelijk te zien is dat het kleinere doeken waren.

   Maar ik ben de beroerdste niet en zal even reageren.

   Diezelfde avond heb ik de volgende post op mijn (openbare) Facebook gezet…

   “En dan wat mij betreft met doeken die wel bij Ajax passen.”
   “… dat doek laten zien en daarna opstaan tegen kanker vind ik hypocriet. Ludiek is prima, en er kan veel, maar voor mij was dit te ver.”

   Dus…. beste PSV fan Woensel. Ik vond het een verschrikkelijk spandoek en heb dat ook tegen iedereen gezegd die het maar horen wil, maar jou weergave van de feiten is weer zo stemmingmakend dat ik me langzaam af ga vragen waarom er geen troll in je naam staat. (Dit is trouwens meteen mijn laatste reactie op je reactie)

  • Timo
   januari 24, 2014 om 3:53 pm

   Dit doek waarvan het overgrote gedeelte van De Ajax fans afstand van neemt is in gedeeltes het stadion binnen gesmokkeld.
   En wat Roy aanhaalt dat jij Ajax niets eens fatsoenlijk kunt schrijven, zegt veel over jou. Ga je maar druk maken over je eigen clubje dat 14 punten achterstand heeft en haar supporters ook regelmatig in het nieuws komt wegens wangedrag.
   Dus verder niet zeuren hier en vooral in de spiegel kijken. Dan zie je genoeg dingen om te veranderen denk ik zo.

 72. PSV fan Woensel
  januari 24, 2014 om 10:09 pm

  Beste Roy,

  Punt 1) ik durf wel Ajax te schrijven, maar ik hou het liever op Ajaks. Staat beter…
  Punt 2) ik heb geen Facebook
  Punt 3) goed om te horen dat jij ook je eigen uitspreekt tegen het schandelijk gedrag van je mede fans
  Punt 4) station Eindhoven??? Geen enkel bericht in krant of internet over gelezen.. Ik kan je wel een verhaal vertellen van Ajaks fans, die bij de eerste vrij vervoer Ajaks vs PSV wedstrijd in mijn leven in de arena toen er 16.000 fans uit Eindhoven waren, vaders met zoontjes van 8 jaar aanvielen.. Maar dat vertel ik je nog wel een keer in detail…
  Punt 5) troll??? Is dat iets Limburgs?

  Beste Timo,

  Ik maak me niet druk over een kut seizoen van PSV… Die club zit in je hart en wij accepteren dat na 7 magere jaren, 7 vette jaren komen…Ik maak me wel druk over het gedrag van jouw fans en het constant ontkennen en hand boven het hoofd houden van de club Ajax en KNVB. Antisemitisme, wangedrag iedere wedstrijd en geen haan die er naar kraait, terwijl de hele wereld het gedrag en uitingen van de Ajaks fans uitkotst..
  En over mijn schrijven… Allemaal gebaseerd op feiten ipv onzin en uit verband trekken van gebeurtenissen…

  Wederom hebben de Ajaks fans zich weer schandalig gedragen en gelukkig na 5x extreem wangedrag gaat het de UEFA en KNVB ook opvallen.. Helaas wordt De club wederom de hand weer boven het hoofd gehouden.. Kleine geldboete en 1 leeg vak??? En dat na ernstige antisemitisme spandoeken, slopen van steden, aanvallen en mishandelen van onschuldige mensen bij Europese wedstrijden, hitler groeten in Milaan… Iedere willekeurig incident in Europa worden er meerdere wedstrijden zonder publiek gespeeld of clubs uit de competitie gezet.. Waarom dat clubje uit Duivendrecht niet??? Vertel mij maar wat het verschil is met andere clubs met dit ernstig misselijkmakend gedrag.. Puur schande wat jullie fans doen. En nu na Feyenoord ziet gelukkig de KNVB ook dat ze iets moeten doen aan dit ziekmakend gedrag. Jullie moeten je schamen! Nederland kotst op jullie gedrag!

 73. PSV fan Woensel
  maart 28, 2014 om 8:42 am

  Heb er weer een voor je Roy…

  Red Bull Salzburg uit en thuis…. SCHAAM JE KAPOT…

  het begint best zielig te worden hoe de Ajaks fans zich blijven gedragen..

  wellicht kan je met je PvdA vrienden iets doen tegen dit achterlijk gedrag van de Ajaks fans? Schrijf hier eens een stuk over!

  Gelukkig kan de Uefa hier nu ook niet meer omheen, maar op een of andere manier komt Ajaks er keer op keer mee weg met een kleine boete.. Kijk bijvoorbeeld naar Basel.. door een paar Greenpeace activisten die een wedstrijd verstoren (lees 1 incidentje) mogen ze nu een thuiswedstrijd zonder publiek spelen..
  Jullie incidenten (Celtic uit en thuis, Milaan uit en thuis, Salzburg uit en thuis en ik vergeet er vast nog een paar…)komt Ajaks er weer mee weg met een boete van 45.000 euro en dat voor rellen, vandalisme, antisemitisme en aanzetten tot haat??

  Ik wacht graag op je antwoord en zie graag dat jij als prominent PvdA’er hier iets tegen gaat doen. In ieder geval aankaart bij de gemeentes!

  • afczeeuw
   maart 28, 2014 om 7:45 pm

   Doe eerst eens volwassen man mat je ajaks, pfffft. Droeftoeter!!

 74. PSV fan Woensel
  april 1, 2014 om 7:25 pm

  Afczeeuw? Maak jij je meer druk over hoe ik Ajaks schrijf? Ik zou me kapot schamen over het weerzinwekkend asociaal gedrag van jouw medesupporters.. Jullie maken het voetbal kapot met agressie, antisemitisme, aanzetten tot haat, vandalisme, geweld.. Poe Poe… Noem mij maar een droeftoeter.. Beter als dat rascistische antisemitische en gewelddadige gedrag van jouw club… AJAKS uit en thuis.. SCHAAM JE!

 75. PSV fan Woensel
  april 20, 2014 om 10:23 pm

  Heb er weer een voor je Roy…

  Zwolle uit bekerfinale… Schaam je kapot…

  Ik heb er gewoon geen puf meer voor om het hier over te hebben.. Waarschijnlijk toch weer geen Ajaks fan die iets gedaan heeft.. De club zelf die er niets aan kan doen… Pffffff

  Wederom de vraag aan jou of je een stuk kan schrijven over deze randdebielen!

  Ajaks fans maken het hele jaar het voetbal kapot! Bedankt stelletje idioten!

 76. PSV fan Woensel
  april 28, 2014 om 1:03 pm

  helaas Roy.. weer een voor je..

  Heracles uit.. Schaam je kapot..

  35 fans die een treinstel gesloopt hebben en nog vast zitten
  50 fans die in dezelfde trein eerder administratief zijn aangehouden en heen zijn gezonden.
  10 tot 20-tal fans die tijdens de huldiging opgepakt zijn
  60-65 fans die na de huldiging opgepakt zijn voor vernielingen en openbare geweld pleging.

  Jammer dat deze “fans” dus weer keer op keer zich dermate weten te misdragen dat heel NL er weer schande over moet spreken. Zoals gezegd dit zijn geen incidenten, maar een structureel probleem dat zelfs de burgemeester van Amsterdam niet klein weet te krijgen.

  Wanneer wordt er een keer actie ondernomen? Wanneer wordt de club aangepakt?

  p.s. mijn welgemeende felicitaties met jullie kampioenschap.

 77. PSV fan Woensel
  mei 1, 2014 om 8:35 pm

  Zomaar een artikel uit de krant Roy… Fantastische fans wederom….

  Directieleden en medewerkers van Ajax zijn al jaren slachtoffer van bedreigingen en intimidaties vanuit de harde kern. De afgelopen twee maanden werden minimaal twee personen in en rond de club bedreigd. Geen van beiden deed daarvan aangifte. Dat blijkt uit onderzoek van de Volkskrant.

  Verreweg de meeste bedreigingen aan het adres van directieleden of medewerkers van Ajax worden niet bij de politie gemeld
  De politie is op de hoogte van de structurele sfeer van angst en intimidatie rond de club. ‘Dat directieleden en/of medewerkers in het verleden en het heden regelmatig zijn/worden bedreigd, is bij de politie bekend’, aldus een woordvoerder. ‘Maar zonder medewerking van de betrokkenen kunnen wij als politie weinig.’

  De afgelopen vijftien jaar werd vanuit Ajax twee keer aangifte gedaan van bedreiging. Dat was in 2005 door oud-directeur Arie van Eijden en in 2012 door oud-directeur Martin Sturkenboom. Een van de daders van die laatste bedreiging werd in december 2013 veroordeeld tot 250 euro boete. Tot op heden heeft hij geen stadionverbod gekregen, volgens Ajax omdat ‘het een lopende zaak betreft die nog niet heeft geleid tot een voordracht voor een stadionverbod vanuit het Openbaar Ministerie’.

  Verreweg de meeste bedreigingen aan het adres van directieleden of medewerkers van Ajax worden niet bij de politie gemeld uit angst voor verergering van de problemen. Betrokkenen maken de vergelijking met huiselijk geweld; achter de voordeur van de Arena gebeurt van alles, naar buiten toe wordt de schone schijn opgehouden.

  Intimidaties en bedreigingen zijn structureel
  De Volkskrant sprak de afgelopen weken met negen oud-bestuursleden, vier ex-medewerkers en drie personen die nog steeds actief zijn binnen de club. Allen willen anoniem blijven, uit angst voor represailles. De kern van hun boodschap is duidelijk: intimidaties en bedreigingen vanuit de harde kern zijn structureel.

  Soms zijn medewerkers van de club zelfs vooraf op de hoogte van een geplande bedreiging. Dat was zo in januari 2012, toen supporters ’s nachts in de tuin van toenmalig directeur Sturkenboom stonden. Diverse clubmedewerkers wisten van de plannen van de fans, maar deden niks om het bezoek aan het huis van de directeur te voorkomen. Ze belden noch de politie noch Sturkenboom zelf. Tien dagen na de bedreiging stapte de directeur op.

  In een schriftelijke reactie zegt Ajax zich niet in het ontstane beeld te herkennen
  ‘Je moet gewoon geen spelletjes spelen bij Ajax’, zegt een toenmalig medewerker van de club erover. ‘Dan krijg je het op je bordje. Dat is precies wat er bij Sturkenboom gebeurde. Hij hoorde niet op die positie. Dat werd hem in zijn tuin vriendelijk duidelijk gemaakt.’

  ‘Als je niet praat, wordt het erger’
  Hoewel de oud-bestuurders stuk voor stuk kritisch zijn op de historisch innige band van Ajax met de harde kern, zijn er maar weinigen geweest die braken met die traditie. Soms werd het wel geprobeerd, werden gesprekken voor even gestaakt. ‘Maar als je niet praat, wordt het erger’, zegt een oud-medewerker. ‘Eigenlijk kun je het niet goed doen.’

  In een schriftelijke reactie zegt Ajax zich niet in het ontstane beeld te herkennen. Van de huidige directie zou niemand zijn bedreigd, en ook van andere bedreigingen uit het recente verleden is de club niet op de hoogte. ‘Wij voeren met enige regelmaat overleg met vertegenwoordigingen vanuit de supporters en zien geen aanleiding hiermee te stoppen’, aldus de club.

  Een woordvoerder van de Ajax Supporters Delegatie (ASD), waarin een deel van de harde kern is vertegenwoordigd, zegt niet op de hoogte te zijn van de bedreigingen. ‘Ik herken dat totaal niet. Verder hebben wij als supporters besloten de komende tijd niet inhoudelijk te reageren. Alles wat we nu zeggen wordt toch verkeerd uitgelegd.’

 78. PSV fan Woensel
  • Beume
   mei 2, 2014 om 8:03 am

   pfff.
   ik begin het erg triest te vinden om ieder voorval)letje) nu naar de schrijver van deze blog te sturen. het is gewoon bekend dat ajax en Feyenoord de grootste aanhang in Nl hebben en er daardoor ook wat meer voorvalletjes zijn bij hun als bij de rest van NL…
   ik ben Roda fan en hoop dat we volgend jaar nog altijd eredivisie spelen tegen jullie 1e elftallen, en die voorvallen allemaal, dat vind ik bij het voetballen horen. ik ga ook niet iedere keer zo triest vragen om een artikel over een voorval. misschien kun je als psv fan je beter afvragen waarom jullie met die begroting niks meer gepresteerd hebben…

   • PSV fan Woensel
    juni 11, 2014 om 7:31 pm

    @ Beume: punt 1) het zijn geen voorvalletjes, maar een structureel probleem waar zware criminelen namems onze kampioen het Nederlands voetbal kapot maken. Punt 2) de KNVB, Ajaks, justitie durft geen enkele serieuze maatregel te nemen om dit tuig te stoppen en waarom?? Meneer Bouten, raadslid van de PvdA ziet gelukkig nooit het kwaad wat om zich heen gebeurd in het stadion en daar buiten, gelukkig voor hem sluit de rest van de politiek (op een enkele uitspraak na) gewoon hun ogen. Wie zijn er gestraft voor het moedwillig stil leggen van de bekerfinale (omdat polletje niet op tijd was).. Hoe is Ajaks gestraft voor dit incident? Heel Nederland sprak er schande van.. Laten we het maar niet hebben over alle geweldsincidenten eerder dit jaar hè..

    Met vrijwel het jongste team van Nederland op plaats 4 eindigen is voor de supporters geen wereld prestatie. Maar dat is (zonder geweld en dreigementen) wel heel duidelijk gemaakt aan het bestuur dat de psv fans dit niet pikken. Hoef je je eigen verder geen zorgen over te maken hoor.. Zullen maar niet vragen waar Roda volgend jaar voetbalt?

 79. ricardo
  augustus 21, 2014 om 7:31 pm

  wat kan zo’n kereltje nu fout doen????

  zelf ben ik in hart en nieren roda jc supporter,maar dit slaat natuurlijk nergens op! ookal is dit al lang geleden alsnog kan ik hier aardig boos om worden! laat de kinderen toch genieten van het voetbal!!!!

 1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: