Home > Alpe d'Huzes, Persoonlijk > Road te Alpe d’Huzes (5): hoofd leegmaken

Road te Alpe d’Huzes (5): hoofd leegmaken


5 Juni 2014 doe ik mee aan Alpe d’Huzes. 6 keer Alpe d’Huez opfietsen, in totaal 180 kilometer, om geld op te halen voor de strijd tegen kanker. Op mijn actiepagina houd ik een blog bij over mijn Road to Alpe d’Huzes. Uiteraard plaats ik de stukjes ook hier. Wil je me volgen of steunen of wil je m’n persoonlijke motivatie lezen? Ga dan naar m’n actiepagina!

Hoofd leegmaken…

Soms komen twee kernwaarden van Alpe d’Huzes, namelijk sportiviteit en gezondheid, dicht bij elkaar. Zo ook met Kerst. Waar Kerst jaarlijks in het teken staat van samenzijn met familie, kreeg dat dit jaar een wrange bijsmaak.

Mijn oma kreeg op 24 december een hersenbloeding. Drie dagen en nachten waarop mijn oom (haar zoon) en ik aan haar bed gekluisterd zaten. Soms gezamenlijk en soms alleen, zodat de ander wat rust kon pakken of zich even op kon frissen. Inmiddels is oma op 81 jarige leeftijd overleden. Twee dagen met heel erg veel regelwerk volgden. Niet alleen voor haar crematie, ook voor het delven van de graven van pap en opa, die we met haar gaan cremeren.

Hoe lekker is het om vervolgens de fiets op te stappen en dik 3,5 uur helemaal nergens aan te denken. In het begin passeren de keuzes die je hebt gemaakt nog wel de revue, maar zodra de kilometers volgen kom je in een soort adrenaline en endorfine mengsel wat ik als hardloper als de zogenaamde ‘runners high’ heb leren kennen. Aangezien ik nog nauwelijks ervaring heb met lange afstanden op de fiets een geruststellende gedachte. Even je hoofd helemaal leeg kunnen maken. Ik kan het iedereen aanraden. Wil je het rondje bekijken, klik dan hier!

Advertenties
Categorieën:Alpe d'Huzes, Persoonlijk
  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: