Home > 16 dorpentour, Broekhuizenvorst, PvdA > Geldautomaat is welzijnskwestie!

Geldautomaat is welzijnskwestie!


GeldautomaatNederlanders worden steeds digitaler. Ook als het gaat om betalingsverkeer. Zelf sta ik zelden bij een pinautomaat en heb ik zelden geld op zak. Betalen doe ik met m’n pinpas of digitaal. Met mij zijn er velen. Afgelopen week bleek nog dat we in 2013 een record hebben gehaald. We pinden vorig jaar  bijna 3 miljard keer. Vergeleken met 2012 was dit een groei van 7,5 procent. Banken zien dit en passen hun dienstverlening hier op aan. Kantoren gaan dicht en brievenbussen en pinautomaten worden verwijderd. De laatste afgelopen december in Broekhuizenvorst.

“Volgens de bank zou het gaan om een verouderde automaat die niet meer voldoet aan de veiligheidsnormen. Ook het teruglopen van de transacties heeft de Rabobank doen besluiten de pinautomaat in Broekhuizenvorst weg te halen”. Wat ons betreft gaat de bank hier voorbij aan haar maatschappelijke taak. De bank zou de automaat niet weg moeten halen, maar moeten vervangen door een nieuwe automaat die wel voldoet aan de veiligheidseisen, want ondanks dat velen van ons steeds meer digitaal betalen, is er nog steeds een groep waar de pinautomaat in de dorpen een grote betekenis voor heeft. Deze behoefte blijkt ook uit de vele opmerkingen die we hierover hebben gekregen tijdens de 400 gesprekken tijdens onze 16 dorpentour. Daarom ook onze oproep:

“Banken, voldoe aan je maatschappelijke verantwoordelijkheid en erken dat een voorziening als een geldautomaat ook een welzijnskwestie is!”

Advertenties
  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: