Home > Gemeenteraad, Horst aan de Maas > Horst aan de Maas pestvrij

Horst aan de Maas pestvrij


Als raadslid probeer ik zoveel mogelijk met mensen in gesprek te zijn. Vaak gaat dat over bestemmingsplannen, woningbouw, verkeerssituaties of landelijke politiek. Gisteren was echter een avond om niet snel te vergeten. In gesprek met een aantal ouders over pesten. Een vader die aangeeft met angst te hebben geleefd of zijn dochter zichzelf iets aan zou doen. En waar ik vooral van schrok, de gestructureerde aanpak van groepen jongeren. Mensen weten zich geen raad. Durven geen aangifte te doen uit angst voor een averechts effect. Scholen doen niets omdat het deels buiten de poort gebeurt. Wat mij betreft kan dit niet in Horst aan de Maas. Daarom gaan we twee zaken ondernemen.

Politiek gaan we dinsdag aandacht vragen voor dit probleem. We gaan het college vragen met de betrokken partijen, politie, onderwijs, jeugdzorg, ouders en anderen, in gesprek te gaan. Mensen moeten weten waar ze terecht kunnen bij problemen. Mensen moeten weten dat ze geholpen worden.

Maar ook als samenleving moeten we stelling nemen. Als Horst aan de Maas zouden we onze gemeente pestvrij moeten verklaren. Op Facebook hebben we gisteren een community opgezet waar, binnen 12 uur, al zo’n 200 mensen bij zijn aangesloten. Volg hun voorbeeld, klik op de link, like die community en sta op tegen pesten.

Horst aan de Maas – pestvrije gemeente!

Advertenties
 1. J Baas
  augustus 6, 2014 om 2:18 pm

  Beste Roy,

  Ik waardeer je lokale inzet, maar ik vrees dat door landelijke maatregelen (gesteund door de PvdA) het pestprobleem alleen maar zal groeien. Tijd voor individuele leerlingen is er al nauwelijks, dat zal met het passend onderwijs nog minder worden. Ook tijdens mijn opleiding tot docent en de bijbehorende stages kwam ik vooral mensen tegen die zich grote zorgen maakten. Vraag aan docenten zelf wat de oplossing is, het merendeel zal beginnen over volle klassen en hoge werkdruk. De werkdruk wordt met dit plan alleen hoger, ik ben bang dat een symbolische facebook community daar niets aan zal veranderen.
  Wat is de mening van PvdA Horst aan de Maas met betrekking tot het huidige regeringsbeleid? Ik denk bijvoorbeeld aan werkloosheid, zorg, integratie, onderwijs en ontwikkelingshulp. Staat de lokale PvdA achter het nationaal gevoerde beleid?

  Vr. groeten,
  J Baas

 1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: