Home > Klimmen tegen MS 2015 > Klimmen tegen MS 2015 (1) – sportieve uitdaging

Klimmen tegen MS 2015 (1) – sportieve uitdaging


Nadat 2014 voor een groot deel in het teken heeft gestaan van de strijd tegen kanker op Alpe d’HuZes, zal mijn leven tot 25 mei 2015 deels draaien om de strijd tegen MS. Een ziekte die me in 2002 m’n vader af heeft genomen. Die dag wil ik, samen met mijn teamgenoten, de Mont Ventoux van drie kanten beklimmen. Via dit blog houd ik jullie op de hoogte van de ontwikkelingen rondom ons team en de voorbereidingen. Wil je meehelpen de strijd tegen MS te winnen? Doneren kan op mijn persoonlijke pagina! Vandaag in de serie Klimmen tegen MS 2015:

Sportieve uitdaging!

marathon 2012Sporten is altijd een passie geweest. Als fervent Ajax aanhanger op tribunes door heel Europa, als bezoeker van wielerevenementen, als voorzitter van de Lottumse Judoclub en actief als (recreatief) hardloper en wielrenner. Jarenlang heb ik recreatief 10 kilometers (PR 43:38) en halve marathons (PR 1:39:14) gelopen. Duursporten zijn heerlijk. Prima in te passen in flexibele schema’s, heerlijk om even je koppie leeg te maken en goed voor de gezondheid.

In 2012, 10 jaar na het overlijden van mijn  vader aan MS, wilde ik ter nagedachtenis een marathon lopen. Een kleine sponsoractie volgde en met 4 uur en 22 minuten liep ik in oktober 2013 mijn eerste marathon en haalde ik € 500,- euro op voor de stichting MS Research. Slechts een klein bedrag, maar blij dat zelfs mijn sportcarrière dus nut kon hebben. Ter aanvulling op m’n training en tweedehands wielrenfiets op de kop getikt en in het voorjaar van 2013 begonnen met fietsen. Als eerste doel om dat jaar de Mont Ventoux op te fietsen de dag voordat de Tour de France erlangs zou komen. De zomer van 2013 dus voor het eerst de Mont Ventoux beklommen en in het najaar m’n PR op de marathon aangescherpt tot 4:08. Na 30 kilometer door m’n knie gegaan. Einde marathonaspiraties en welkom wielrenfiets. In plaats van een verplichte hersteltraining m’n nieuwe maatje in het noord Limburgse land.

AppleMarkToen ik door een team wielrenners uit de regio werd gevraagd om in 2014 mee te doen aan Alpe d’HuZes hebben we daar niet lang over getwijfeld. Een intensief maar geweldig jaar volgde. Zwarte Pietenactie, Wafels bakken, Spinningmarathon, sponsorloop, veiling en heel veel donaties zorgden ervoor dat we als team €35.000,- ophaalden en ikzelf €5.000,- heb bijgedragen. Duizenden trainingskilometers en geweldige verzorging rondom het evenement zorgden ervoor dat ik de Alpe 6 keer heb beklommen. Een geweldige ervaring die ik m’n hele leven bij me draag. In gedachten bij die dierbaren die we aan kanker verloren hebben en geknokt voor diegenen die de strijd nog (gaan) strijden.

Omdat de combinatie herdenken en strijden me goed bevallen is wist ik voor Alpe d’HuZes al wat m’n volgende doel zou worden. Als ik geen 6 keer boven zou komen zou het nog een keer Alpe d’HuZes worden. Als het wel 6 keer zou lukken zou ik voor klimmen tegen MS gaan.

Het doel: de Mont Ventoux vanaf drie kanten beklimmen. Vanaf Bedoin (21.5 km, 7,5% gemiddeld en 1600 hoogtemeters), vanaf Malauscene (21.1 km, 7,5% gemiddeld en 1570 hoogtemeters) en vanaf Sault (25,9 km, 4,7% gemiddeld en 1220 hoogtemeters). Als je die drie beklimmingen, en afdalingen, af hebt gelegd heb je 137 kilometer afgelegd met 4.400 hoogtemeters waarmee je lid bent van de Club des Cinglés du Mont Ventoux (vertaald: zotten van de Mont Ventoux). Een doel dat het komende half jaar weer veel energie gaat kosten maar waarvoor ik me voor de volle 100% in wil zetten. Ik weet me hierbij gesteund door de vele donaties die ongetwijfeld zullen volgen. Want elke kilometer zou ik me moeten beseffen hoe gelukkig ik mezelf mag prijzen dat ik al die uren op de fiets door kan brengen, in plaats van de strijd aan te gaan met die verschrikkelijke rotziekte. Doe daarom mee. Steun de strijd tegen MS en doneer!

 

Advertenties
Categorieën:Klimmen tegen MS 2015
  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: