Home > Uncategorized > De hartslag van een ander

De hartslag van een ander


Soms heb je van die boeken die je ineens uitleest. Mensen die je raken. Die je weten te inspireren. Afgelopen week had ik zo’n moment toen ik het boek De hartslag van een ander, van transplantatie naar triatlon, van Wouter Duinisveld las. In deze biografie worden we meegenomen in het leven van Wouter, een jonge sportieve duursporter met een doel om een triatlon te voltooien. Enkele weken nadat hij een PR op de halve marathon van Amsterdam loopt blijkt een virusinfectie in z’n hart hem op het randje van de dood te brengen. Wat volgt is een lange ziekenhuisperiode van maanden die hem, via een hulphart en een harttransplantatie voelt hij zich opnieuw geboren. En ondanks dat hij na zijn operatie niet meer dan 5 meter kan lopen neemt hij zich al snel voor zijn droom alsnog na te leven. Wat volgt is een meeslepend verhaal van ambitie, karakter, discipline en tegenslagen. Hoe het afloopt ga ik natuurlijk niet zeggen, kopen of lenen die must read!

Wat me ook raakte was de parallel tussen de ziekte van Wouter en de ziekte Multiple Sclerose (MS) waarvoor we op 25 mei 2015 de Mont Ventoux van drie kanten gaan beklimmen. Ondanks de ambitie, de passie en de discipline ben je gebonden aan je lichaam met al zijn beperkingen. Het positivisme dat Wouter dan nog weet uit te stralen vraagt om verder verteld te worden. Dat is gemaakt om mensen te inspireren. Want dat Wouter zijn ziekte aangrijpt om mensen te inspireren is wel duidelijk. Als ambassadeur van de hartstichting of als boegbeeld van de donorweek zet hij zich volledig in voor lotgenoten. Hij weet dat het leven met een donorhart beperkingen kent, maar dat lijkt zijn vastberadenheid alleen maar te doen groeien.

Toen ik Wouter dan ook benaderde voor een lezing voor twee goede doelen was het ook snel geregeld. De enige voorwaarde is dat de helft van de opbrengst naar Klimmen Tegen MS gaat en de andere helft naar de hartstichting. Een deal waar ik graag mee akkoord ga.

En dus komt Wouter Duinisveld op vrijdag 23 januari om 19:30 in Anco Lifestyle Centre (Venrayseweg 114 in Horst) praten over zijn strijd, zijn passie en hoe om te gaan met hoge pieken en diepe dalen. Beleef met ons zijn motto: “Leef, droom en geniet”. Een gesprek waar zo’n 60 aanwezigen bij aanwezig kunnen zijn. Voor slechts €10,- kun je bij deze niet te missen avond aanwezig zijn. Bedrijven die deze avond tot een succes willen maken kunnen voor 100 euro avondsponsor worden. Neem voor meer informatie contact met ons op via roy_bouten@hotmail.com. Twijfel in de tussentijd niet om te doneren op mijn actiepagina. Kijk in de tussentijd naar onderstaande filmpjes voor meer informatie over Wouter en graag tot 23 januari!

Advertenties
Categorieën:Uncategorized
  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: