Home > Gemeenteraad, Horst aan de Maas > Werken aan Horst aan de Maas, werken aan Limburg

Werken aan Horst aan de Maas, werken aan Limburg


Door met herstelHet zal weinigen zijn ontgaan. Morgen staan de verkiezingen voor Provinciale Staten, en daarmee de verkiezingen voor de Eerste Kamer, en voor het Waterschap op het programma. Verkiezingen die ergens toe doen, aangezien ze gaan over bestuursorganen die direct van invloed zijn op ons dagelijks leven. En bestuursorganen waar we als gemeente meer en meer mee samen zullen moeten werken om het maximale resultaat te behalen voor onze mooie gemeente.

Als fractievoorzitter van de PvdA Horst aan de Maas ben ik dan ook vol overtuiging op de provinciale lijst van de Partij van de Arbeid gaan staan en ben ik er trots op dat collega PvdA raadslid Jan Wijnen op de lijst van Water Natuurlijk staat. Beiden niet in de eerste plaats vanuit ambitie om zitting te nemen in Provinciale Staten of het Waterschapsbestuur, maar om ons werk als raadslid zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. Om de belangen van u als inwoner van Horst aan de Maas en van Limburg te dienen.

Want politiek wordt niet alleen gemaakt in de gemeenteraad, het Limburgs Parlement of in de Eerste of Tweede Kamer. Politiek wordt gemaakt door al die mensen van die partijen die dagelijks de straat op gaan om met u en mij in gesprek te gaan. In gesprek over de zorgen van alledag. Want ondanks dat de werkgelegenheid stijgt, de economie weer groeit, de bestedingen weer groeien, de huizenprijzen blijven stijgen en er weer meer gebouwd wordt maken mensen zich nog zorgen. Het is dan ook taak van de politiek om niet in oude fouten te vervallen maar om nu door te pakken.

Landelijk

Landelijk hangt er dus veel van deze verkiezingen af. Kan het kabinet door met de ingezette lijn of moet er worden bijgestuurd. De gekozen richting begint steeds meer vruchten af te werpen. De laatste CBS cijfers van 9 maart bevestigen dat we op de goede weg zitten. Een weg die ons ruimte en kansen biedt. Zo moeten we het belastingstelsel herzien. Arbeid moet weer lonen. En dat bekostigen we niet door verder te bezuinigen zoals CDA en D66 willen. De PvdA kiest ervoor het begrotingstekort niet versneld terug te laten lopen. We houden ons aan de gemaakte afspraken en gebruiken meevallers om mensen die in onzekerheid zitten meer zekerheid te geven. Wij kiezen niet voor het splijten van de samenleving zoals de PVV doet, wij kiezen ervoor om samen aan onze samenleving te bouwen. Wij kiezen er niet voor om van de zijlijn te blijven roepen en niets te bereiken zoals de SP, wij kiezen ervoor om onze verantwoordelijkheid te nemen en de mouwen op te stropen. Kies je voor de Partij van de Arbeid, dan kies je voor het werken aan een gezonde financiële situatie en het ondertussen stimuleren van de economie.

Limburg

Landelijk zijn we door dagelijks hard te werken dus op de goede weg. Ook in de provincie is door de PvdA keihard gewerkt. Bijvoorbeeld aan gezondheidszorg. Zo was de gemiddelde levensverwachting in delen van Limburg korter dan het landelijk gemiddelde. Wij blijven dan niet langs de kant roepen. Wij komen in actie. Zo heeft PvdA-gedeputeerde Peter van Dijk ingezet op een ambitieus verbeterprogramma. Daarin zet hij bijvoorbeeld in op een betere samenwerking tussen zorgverleners en maakte hij een ‘Aanvalsplan Overgewicht’. In het project ‘Gezonde Basisschool van de toekomst’ komt er voor vele kinderen extra aandacht voor sport, gezonde voeding en gezondheidsvoorlichting.

Naast gezondheidszorg hebben we ook flink ingezet op werkgelegenheid met 2100 nieuwe arbeidsplaatsen tot gevolg. Mede onder leiding van PvdA-gedeputeerden Peter van Dijk en Bert Kersten steekt de provincie Limburg de komende jaren samen met een aantal partners een half miljard euro in kennisintensieve bedrijvigheid. Voor de komende 10 jaar betekent dit 2100 nieuwe banen voor kenniswerkers en nog eens duizenden extra arbeidsplaatsen aan indirecte werkgelegenheid. De PvdA heeft de afgelopen jaren fors ingezet op de economische ontwikkeling van Limburg. Dankzij de inzet van onze PvdA-bestuurders in die provincie werd geïnvesteerd in maar liefst 4 campussen, plaatsen waar bedrijven en onderzoeksinstellingen stevig inzetten op kansrijke economische ontwikkelingen. Bedrijfsleven en onderwijsinstellingen werken in die gebieden optimaal samen waardoor opleidingen beter aansluiten bij het werk in de bedrijven. Door deze ontwikkeling zullen de komende jaren duizenden arbeidsplaatsen extra worden gecreëerd voor de inwoners van deze provincie. Ook zijn mede door investeringen van het Rijk en de provincie duizenden banen bij NedCar gered. Limburg werkt dankzij de PvdA in de provincie.

Ook als het gaat om bezuinigen bij de overheid hebben we gescoord. De provincie Limburg kent twee waterschappen. Al 20 jaar lang praten de bestuurders in deze provincie met elkaar over een fusie tot een waterschap voor heel Limburg, maar door politieke verdeeldheid kwam dit maar niet van de grond. Een fusie betekent niet alleen lagere kosten voor de Limburgers. Het vergroot ook de waterveiligheid in het gebied en zorgt ervoor dat het nieuwe waterschap voorbereid is op haar taken in de toekomst. Dat zag ook PvdA-gedeputeerde Bert Kersten. Wat zijn voorgangers niet was gelukt, lukte hem wel. Dit belangrijke besluit is inmiddels unaniem genomen.

Lijst 4, nummer 17

De komende jaren wil ik mij voor de volle 100% in blijven zetten voor deze lijn. Zowel op gemeentelijk, provinciaal en landelijk niveau werken aan werk en zorgen voor zorg. Steun je deze lijn en woon je in noord-Limburg, geef dan morgen mij je steun. Stem lijst 4, stem nummer 17.

Advertenties
  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: