Home > AFC Ajax, Persoonlijk > Kappen met die shit!

Kappen met die shit!


Oude logoEn toen werd het 2 april. Tegen beter weten in heb ik tot gisteren gehoopt dat de schandalige prijsstijging voor een deel van onze seizoenskaarthouders een hele slechte 1 april grap was. Maar het bleef angstvallig stil op Ajax.nl. 10.000 seizoenskaarthouders gaan 28% tot zelfs 50% meer betalen dan ze de afgelopen jaren hebben gedaan. Supporters die misschien een andere beleving hebben dan wij op VAK410 of Zuid 1, maar wel supporters die de laatste jaren tegen hetzelfde inspiratieloze tikkie breed voetbal aan hebben lopen kijken.

Misschien hebben zij het nog wel zwaarder dan wij. Wij laten op de tribune tenminste geregeld zien dat we nog ergens Ajax-waardig in uit kunnen blinken. Dat we wel nationaal en zelfs internationaal met vlagen niet te evenaren zijn. Blijkbaar interesseert het Van der Sar en Overmars geen reet dat tientallen, zo niet honderden, trouwe supporters hun seizoenskaart na tientallen jaren opzeggen. Blijkbaar wordt er geredeneerd dat de plekken toch wel worden overgenomen. Een dikke portemonnee is belangrijker dan clubliefde. Neem een voorbeeld aan Duitse clubs als Dortmund en Bayern, zoals Ajax Life deze week al schreef.

Diezelfde supporters lezen, net als wij, dat Ajax op 13 februari de halfjaarcijfers van de eerste helft van 2014/2015 publiceerde. Met een netto winst van 28,3 miljoen nam het eigen vermogen toe tot 116,4 miljoen. Er moet dus ergens in die Arena gedacht zijn dat het een mooi doel zou zijn om over de rug van 10.000 seizoenskaarthouders dit al belachelijk hoge bedrag nog verder te verhogen. En waarom? Geen idee. Het bestuur van Ajax neemt het bankgeheim serieuzer dan van een van onze hoofdsponsoren, ABN Amro, gezegd kan worden. De huidige directie van Ajax toont eens te meer aan dat het haar niet gaat om de trouwe supporters of een goed elftal op het veld, maar dat er een hoger doel wordt gediend.

De huidige directie van Ajax rest nog maar drie stappen: Allereerst die belachelijke prijsverhoging terugdraaien, daarna als de donder bekend maken waarvoor al dat eigen vermogen gaat dienen en tenslotte investeren in spelersmateriaal en opleiding. Zo niet dan geldt zeker voor jullie…. Kappen met die shit!

Advertenties
Categorieën:AFC Ajax, Persoonlijk
 1. Tonio
  april 2, 2015 om 12:58 pm

  Zag ik al een hele tijd aankomen, aankoopbeleid minimale uitgaven, Overmars doet goede zaken ( voor hem ), spel wat de supporters voorgeschoteld krijgen is ondermaats, klopt aankopen zijn ook ondermaats, Publiek IDD niet belangrijk meer voor de geld machine van Ajax…hoe lang pikken jullie dit nog?? voor de duidelijkheid ik ben zelf ook een Ajaxfan maar moet aanzien hoe slecht het gaat. de stand op de ranglijst is een gelukkige maar niet op prestaties.. lekker voetbal kijken met de verwachting dat Ajax bv tegen Excelsior een doelpunten festijn moet worden is bijna omgedraaid . ja winnen met 1-0 pfff schaam je kapot toch. ik hoop op betere tijden en loyaliteit van de club ook naar supporters en voor zulke bedragen entree kom ik niet meer naar het stadion. jammer toch..

 2. Cees
  april 2, 2015 om 1:08 pm

  Zo dat is duidelijk! VAK410 is in ieder geval wel een goede reden om ook voor 2015-2016 een seizoenskaart te nemen!

 3. George
  april 2, 2015 om 10:53 pm

  Wij, mijn vrouw en ik gaan al 12 jaar naar de Arena om ons Ajax aan te moedigen. Wij gaan samen met onze dochter en kleinzoon waar ik ook de kaart voor betaal. Zitten in vak 117 ook een vak dat 75 euro meer moet gaan betalen. Voor ons is dat een verhoging van 225 euro. Helaas kan ik dat niet opbrengen………dus einde verhaal. En waarom? Omdat Ajax armlastig is? Nee, omdat de directie een vergelijking maakt met de Ere tribune, daar waar je de supporters nooit hoort juichen of zingen. Jammer Edwin en Mark!

 4. april 3, 2015 om 6:27 pm

  Kom op AJAX, je trouwe supporters zouden ontzien moeten worden…..! Geef ze korting naarmate het lidmaatschap langer duurt in plaats van deze verhoging.

 1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: