Home > Horst aan de Maas > Openbare pluktuinen in Horst aan de Maas!

Openbare pluktuinen in Horst aan de Maas!


Blauwe bessenHet leuke van politiek is de diversiteit van onderwerpen die worden behandeld. Het ene moment heb je het over de vele lokale ondernemers die Horst aan de Maas kent, het volgende moment bespreek je hoe onze omgeving eruit hoort te zien of heb je het over een gezonde en duurzame voedselvoorziening.

Als Partij van de Arbeid zijn we deze drie onderwerpen met elkaar aan het verbinden en willen we zogenaamde pluktuinen aan gaan leggen. Openbare tuinen waar inwoners of toeristen kennis kunnen maken met fruit van ondernemers uit de regio. Tuinen die we samen met lokale ondernemers aanplanten en samen met ondernemers of met de buurt onderhouden. Een mes dat aan meerdere kanten snijdt.

Zo geven we lokale ondernemers de kans zich te profileren met prachtige, gezonde en duurzame producten. Of het nu gaat om blauwe bessen, appels, aardbeien, of heel veel andere soorten vruchten, we hebben prachtige ondernemers in Horst aan de Maas zitten die het verbouwen en die een plek in de schijnwerpers verdienen om hun producten te laten zien.

Daarnaast wordt onze gemeente er mooier van. In plaats van braakliggende stukken grond kijken we in de toekomst naar aangeplante perken waar bloesem en vruchten het beeld bepalen. Kleine nuances die een heel ander beeld brengen. Kijk naar de akkerrand bloemenmengsels. In samenwerking met, onder andere, Landschap Horst aan de Maas, kijken we nu naar klaprozen in plaats van saaie akkerranden. Een prachtig gezicht!

Naast de belangen voor de lokale ondernemers en voor de uitstraling van onze gemeente is het stimuleren van een gezond eetpatroon van groot belang. Waar steeds meer mensen met overgewicht te maken krijgen is het aanleggen van openbare pluktuinen een mooie kans om op een makkelijke manier fruit te profileren.

Om tot een concrete openbare pluktuin te komen hebben we schriftelijke vragen gesteld aan het college. Wij willen uiterlijk in september met het college, geïnteresseerde ondernemers en inwoners in gesprek om de eerste openbare pluktuin aan te leggen. Heeft u ideeën? Neem vooral contact met ons op en praat met ons mee!

Advertenties
Categorieën:Horst aan de Maas
  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: