Home > Gemeenteraad, Horst aan de Maas, PvdA > Horst aan de Maas pakt werkloosheid 45 plussers aan!

Horst aan de Maas pakt werkloosheid 45 plussers aan!


WerkloosheidAfgelopen dinsdag, tijdens de behandeling van de kadernota, hebben we als PvdA een aantal moties ingediend. Zo hebben we ervoor gezorgd dat er nog dit jaar pilots komen om gemeentelijk vastgoed te transformeren tot huurwoningen.

Een van onze andere pijlers waar we dinsdag aandacht voor hebben gevraagd is de pijler werk. Als PvdA maken we werk van werk, want iedereen heeft een talent. Werk is belangrijk voor iedereen. Werk biedt niet alleen inkomen, het draagt ook bij aan eigenwaarde, sociale contacten en vermindert afhankelijkheid. Werk houdt mensen betrokken bij de samenleving en is een voorwaarde voor solidariteit en emancipatie. De PvdA zet zich in voor het scheppen en in stand houden van de werkgelegenheid. Eerlijke voorwaarden voor alle werknemers zijn voor ons vanzelfsprekend. Met een opgelopen werkloosheid is dat geen eenvoudige opgave. Vooral diegenen die toch al een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt hebben lopen het risico om eerder hun werk kwijt te raken en hebben een geringer perspectief op nieuw werk.

Om deze mensen aan de slag te helpen en te houden is maatwerk noodzakelijk. Wij willen juist nu zoveel mogelijk mensen aan het werk houden. En wanneer mensen tóch hun baan kwijt raken, vinden wij het van groot belang dat mensen zo snel mogelijk aan een andere baan worden geholpen. Dat het coalitieprogramma deze gedachte steunt behoeft geen uitleg. Het stuk heet niet voor niets deels werken aan werk!

Een van de groepen die het extra moeilijk heeft op de arbeidsmarkt is de groep 45 plussers. Het is belachelijk maar waar. Als Partij van de Arbeid willen we juist op deze groep extra aandacht richten. Daarom dienen we een motie in waarin we het college oproepen om nog dit jaar met een extra pakket aan maatregelen te komen om 45 plussers aan het werk te krijgen. We willen dat het college dit pakket, financieel onderbouwd, als voorstel aan deze raad voorlegt. Tevens willen we dat het college hierbij in kaart brengt bij welke onderdelen het verwerven van externe financiering mogelijk is.

Tijdens een pittige raadsvergadering, waarbij de laatste hamerslag om 00:45 viel, werd onze motie aanpak werkloosheid 45 plussers unaniem aangenomen. We zijn blij dat, in navolging van onze PvdA collega’s in Venlo, ook Horst aan de Maas, aanpak werkloosheid 45 plussers prioriteit gaat geven!

Advertenties
  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: