Home > Uncategorized > Doodziek!

Doodziek!


Zaterdag 20 augustus 2016, Ajax-Willem II. De dag dat de beleidsbepalers Ajax weer een stukje verder geëuthanaseerd hebben. Weer een stuk van de ziel hebben verkocht. De AFC weer een keer verkracht door de NV. Maar vergeet niet…. wij zijn met meer.

Gisteren deed me op de tribune denken aan mijn beginjaren als seizoenskaarthouder. VAK410 bestond nog maar net en op 413 en 415 ontstonden kleine fanatieke groepjes die hun club fanatiek ondersteunden. Over een weer gezang en een groeiende sympathie in de Arena voor dat ‘sfeervak’ zoals medesupporters het noemden. Groepje voor groepje werden we bij VAK410 gevoegd en nationaal en internationaal groeide het aanzien voor de vocale en visuele talenten die de Arena in een voetbalstadion veranderden. Waar Ajax naar sportief succes hunkerde groeide de vastberadenheid tussen supportersgroepen. Jongens die Ajax al tientallen jaren volgen. Jongens die hun hart aan Ajax hebben verpand en hun club niet meer terug kenden. Jongens die als jochie fan zijn geworden van het grote Ajax maar de successen vanachter de tv hadden beleefd. De hunkering naar succes, naar de Ajax smoel en identiteit uitte zich in massale passie tijdens de vele uitwedstrijden in de laatste kampioensloze jaren. Een dertig minuten durende Dale na Willem II – Ajax en wedstrijden in Heerenveen staan bij iedereen in het geheugen gegrift.

424Mede geïnspireerd door de sfeer tijdens wedstrijden om de Johan Cruijff Schaal waar VAK410 boven de F-Side plaats nam was de verhuizing van Noord 2 naar Zuid 2 de volgende stap in de transformatie van theater naar stadion. De vocale kracht die nodig was om Ajax naar grotere hoogte te stuwen werd groter en groter met 15 mei 2011 als in Nederland ongeëvenaard hoogtepunt. Elke Ajax supporter die aanwezig was bij die wedstrijd krijgt kippenvel bij die herinnering. Samen hebben we die dag de 3e ster veilig gesteld. Spelers, staf, media, allemaal hadden ze woorden tekort om de supporters te bedanken.

En juist in de week dat de held van 15 mei 2011, Siem de Jong, zichzelf van echte Ajacied tot passant heeft gebombardeerd slaat Ajax een volgende spijker aan de supportersdoodskist. Want Ajax wil de fanatieke supporters niet meer. Ajax heeft liever elke week 50.000 dagjesmensen die 40 euro betalen voor een kaartje en goed besteden bij de catering en merchandise. De laatste jaren werd er buiten proportioneel opgetreden door Ajax en justitie. Denk aan de actie bij De Toekomst, waar 126 supporters drie dagen vast hebben gezeten en alle supporters die zich daarvoor bij de rechter hebben moeten verantwoorden zijn vrijgesproken. Je zou excuses verwachten, je krijgt een extra middelvinger. Maar ook de belachelijke prijsverhogingen op de lange zijde. Het interesseert Ajax helemaal niets wat de gevolgen zijn voor de supporters, zolang het maar in hun eigen propagandabeleid past.

424 2In plaats daarvan gaat Ajax gewoon door met het herinrichten van de fanatieke supporters. VAK410 wordt verplicht te verhuizen naar beneden en houdt op te bestaan. Op Zuid 1 staan 2 belevingen die aan elkaar moeten wennen. De capaciteit was onvoldoende om heel VAK410 naar beneden te halen waardoor enkele honderden fanatieke supporters boven achter bleven. Gisteren heeft Ajax de oorlog verklaart aan die supporters en daarmee aan alle fanatieke supporters. Aanleiding gisteren was dat een groepje van een man/vrouw of 15 staande, met een biertje en een sigaret, de wedstrijd bekeek. Iets wat ze al jaren op deze manier doen. Met een machtsvertoon om je kapot te schamen werd er even orde op zaken gesteld. Eén supporter werd hardhandig door ongeveer 10 masochistische kleerkasten gewoonweg 26 traptreden naar beneden getrokken. Je wordt als een beest behandeld omdat je staand, met een biertje en een peuk, iets dat je al jaren doet, voetbal staat te kijken.

Wat Ajax vergeet is dat ze saamhorigheid in de hand werken. Hoe verschillend de belevingen soms ook zijn, de liefde is dezelfde. Kom je daar aan dan worden onderlinge verschillen ondergeschikt aan het beschermen van die passie. Want jullie dienstverband houdt een keer op. Wij blijven gaan. Komende zondag, twee weken daarna, twee jaar daarna en twee decennia daarna. Wij zijn met meer en gedreven door passie. Passie overwint altijd de drijfveer geld. Jullie hebben gisteren niet alleen 15 supporters uit het stadion verwijderd, jullie zijn bezig met een oorlogsverklaring tegen de fanatieke supporters. Er is nog geen bestuurder bij Ajax die een dergelijke situatie heeft overleefd. En dat gaat ook jullie niet gebeuren. Daar zit de parallel met het begin van mijn supporters carrière. De slapende reus wordt weer wakker. En het wordt tijd ook. Ajax is van ons!

 

 

Advertenties
Categorieën:Uncategorized
 1. M
  augustus 21, 2016 om 2:27 pm

  Ajax / supporters waar zijn we in godsnaam mee bezig.!!!.

  Ajax bestuur besluit voormalig vak410 (424) naar Zuid 1 te verhuizen, van begin tot einde helemaal verkeerd gedaan. Mensen verhuizen blijven of wachten nog om te verhuizen. Vervolgens meteen gaan we er een kinder vak ervan maken. Ja dat is wachten op problemen.!!!.

  AJAX BESTUUR.
  besluit kids vak zitten en bek dicht. Wie moet daarvoor zorgen de Stuwards / beveiliging.

  STEWARDS / BEVEILIGING.
  die gaan als een goed luisterde bitches, als een stelletje opgefokte bizons naar boven stromen voor de confrontatie op te zoeken.

  SUPPORTERS.
  die gaan vervolgens als beesten tussen de kinderen vol de confrontatie aan met alles van dien.

  WAAR DE HEL ZIJN WE MEE BEZIG.!!!!!!.

  Iedereen wil toch leuk gezellig naar ajax gaan. Van bestuur tot aan de kinderen die verwachten in een veilig leuk vak hun idolen van ons aller Ajax te zien. Is dit dan wachten tot er kinderen onze toekomst gewond raken.

  AJAX BESTUUR.
  Jullie maken Ajax kapot.!!!!!.

  STEWARDS / BEVEILIGING.
  Er is een vakbond voor jullie. Of doe normaal

  SUPPORTERS.
  hou in vredesnaam rekening met de rest.
  De ouders met kids weten ook niet wat er is gebeurd. Die verwachten rustig veilig leuk vak te zitten.

  OUDERS.
  Doe onderzoek voor je kaartjes in een vak koopt.

  Kortom iedereen is aan dit gezeik Schuldig.!!!!!.

  #waarzijnwemeebezig #Ajax #schaamte #boos

 2. augustus 22, 2016 om 11:40 am

  Wie zijn jullie in het verhaal.
  Wij snap ik maar jullie?

 1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: