Home > Uncategorized > Van binnenuit veranderen

Van binnenuit veranderen


Na de zoveelste wanprestatie moet er echt iets gaan veranderen. De plucheplakkers bij Ajax gaan waarschijnlijk niet vanzelf weg en naar supporters, hoe ludiek of doortastend ook, wordt zelden tot nooit geluisterd. Waarom het vuur dan niet met vuur bestrijden. Waarom niet van binnenuit opschonen. Er moeten genoeg capabele fanatieke Ajacieden te vinden zijn die hier een rol in kunnen spelen.

Hoe dan?

Als we nu een stichting of vereniging opzetten die aandelen van Ajax gaat beheren waar échte supporters aandelen kunnen stallen. Waarin we samen aandelen verwerven, zodat we ons in de aandeelhoudersvergadering kunnen roeren. Trachten om langs die weg de overige aandeelhouders achter ons te scharen. Zodat we onze idealen kunnen realiseren.Deze rechtspersoon zou slechts twee doelstellingen moeten hebben:

 1. Zodra Ajax van de beurs wil kunnen ze de aandelen gratis hebben. Dat maakt de beursexit een stuk goedkoper en dus aantrekkelijker.
 2. Zolang dat nog niet het geval is bij elke aandeelhoudersvergadering het belang van supporters en het belang van de Ajax cultuur naar voren brengen bij de directie en raad van commissarissen.

Belangen

De enige belangen die de stichting of vereniging zou moeten hebben zijn het bewaken van de Ajax cultuur en het belang van supporters. Denk aan oude logo, supportershome, jeugdopleiding enzovoorts. De bijdrage die dan tijdens de aandeelhoudersvergadering naar voren wordt gebracht is een meerderheidsstandpunt van alle supporters die mee willen praten in een verenigings- of stichtingsvergadering.

Aandelen verwerven

Van de aandelen AFC Ajax NV is slechts een beperkt deel vrij verhandelbaar op de beurs. De Vereniging AFC Ajax heeft 73,00% van de aandelen in bezit en daarnaast hebben verzekeraar Delta Lloyd (9,95%) en oud-beurshandelaar Adri Strating (8,65%) een deel van de uitstaande aandelen in bezit. Op dit moment kost een aandeel € 8,75. De manier waarop de stichting haar aandelen verkrijgt is bijvoorbeeld door schenkingen van supporters. Mocht de stichting ooit ophouden te bestaan dan gaan de aandelen weer terug naar de koper. Mijn 14 aandelen zou ik zo overzetten naar de stichting. Daarnaast kunnen bedrijven de vereniging of stichting sponsoren en kunnen we aan crowdfunding doen om meer aandelen te verwerven.

Bestuur

Het bestuur zou volledig moeten bestaan uit vrijwilligers die het doen uit passie voor Ajax en géén financieel of ander eigen belang hebben.

En nu?

Geen idee of het haalbaar is, maar niets doen is ook geen optie. Wie heeft er verstand van zaken en denkt mee? Wie heeft de capaciteiten en doet mee? Ik zie de reacties graag komen! En ondertussen vanuit de supporters op elke ludieke manier duidelijk maken dat het anders moet!

Advertenties
Categorieën:Uncategorized
 1. Mark
  augustus 25, 2016 om 11:17 am

  Geen kennis van zaken, maar voor hand en span diensten beschikbaar

 2. Paul Lumaye Schuld
  augustus 25, 2016 om 12:48 pm

  Hoi Roy, Het lijkt mij wel een goed plan om te proberen. Niks doen is geen optie eigenlijk. Ik heb 8 aandelen en die mag je ook hebben om te proberen van onze club weer een club te maken waar we trots op kunnen zijn en die rekening houdt met de wensen van hun “klanten”. Wij dus. Groet Paul

  Date: Thu, 25 Aug 2016 08:19:24 +0000 To: plumayes@hotmail.com

 3. Gijs de Swart
  augustus 25, 2016 om 4:06 pm

  Roy,

  Wat heft de Cruijff revolutie gebracht?? Niets dus.

  Derksen cs. Liggen dubbel. Mooi volk.

 1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: